Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 091
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз да попитам запознатите относно т.8 от необходимите документи а именно
"Удостоверения за настоящ адрес за всички деца, вписани в семейния профил, издадени преди датата на класиране. Удостоверенията се представят само в случаите, когато в семейството се отглеждат деца от различни бракове или различни съжителства без брак на родителите/настойниците."
Какво всъщност се има впредвид? Ние имаме 2 деца наши са си и двете Grinning ,но нямаме сключен брак. Трябва ли ми удостоверението или не Simple Smile
Благодаря предварително!

Отговора е в самия въпрос. Това се иска само когато имате деца от различни родители (една майка и различни бащи или един баща и различни майки). Във вашия случай няма нужда от такава бележка.

# 16
kremska, нашият случай е подобен, само дето двете деца са близнаци. Аз мисля, че тук става въпрос за доведени и заварени дечица.
Абе и аз така си мисля и затова не съм вадила Simple Smile но знам ли вече!

# 17
Благодаря!  Heart Eyes
Между другото това за служебните бележки и че датата на издаване трябва е след датата на класирането никъде не го пише в "необходими документи" много тъпо ако ми ги върнат заради това!

# 18
  • София
Хайде и аз с недоглеждане! Гледах, гледах и как не го видях не знам. Да попитам глупав въпрос. Детето е прието в ясла. Обаче в местоработата на таткото, т.к. работи в магазин-не съм написала името на фирмата както е. А само че е магазин и сега като издадат сл.бележка ще пише фирмата. Вероятно това е повод за отказ за записване? Вие какво ще кажете?

Със сигурност ще откажат записване след като не сте записали име на фирмата.

Благодаря!  Heart Eyes
Между другото това за служебните бележки и че датата на издаване трябва е след датата на класирането никъде не го пише в "необходими документи" много тъпо ако ми ги върнат заради това!

Не е глупаво, защото може да ти издадат и след това да напуснеш или да те освободят и вече да не си на работа в тази фирма. Има го описано.

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 15:16 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 19
Здравейте,

И аз най накрая с въпрос:

Детето сега ходи на ясла (ОДЗ), трябва ли при записването сега да вадя нова ЗПК (здравно-профилактична карта) или да си я изискам от другото заведение?
*за картона и имунизационния паспорт знам, че след отписване трябва да го взема и да им го дам на новото място.

И още един въпрос:

Кога е най удачно и ОК да се каже на директора на текущото ДЗ, че детето ми е прието? И може ли да ми откажат посещение през лятото?
*По принцип знам, че не би трябвало
, но все пак се притеснявам, а и някак сега ми става кофти.......

Благодаря Ви предварително за отговора Simple Smile

Алекс и мен ме вълнуват тези въпроси и вчера бях задала единият от тях - за летните месеци да не ни направят проблем в новата градина. Една майка писа, че не би трябвало да е проблем, тъй като детето се води с прием от септември. Въпреки всичко, мисля утре да звънна на директорката на новата ни градина и да питам първо за документите от педито - дали ще ни ги искат сега, от старата градина ли да ги вземем ... или има друг вариант. Ще попитам и за летните месеци как следва да бъде. След като говоря с нея, ще се обадя и на сегашната ни. Ще и кажа, че детето ще се мести от септември, но пък сме го заявили да посещава и летните месеци. Ще чуя и нейната гледна точка. Ще пиша какво са ми казали и двете.
Нека и другите, които са в нашето положение да проверят в техните градини как стои въпроса и ще се радвам да споделят.

татко Ники, много ме съмнява да четат тук. Те въпросите не си четат както трябва, ти си мислиш, че ще се напрягат да влизат в някакви си форуми и да четат там .... току-виж се обогатили  Laughing. Даже не виждам смисъл да се разправяш с тях .... Имам чувството, че ще се блъскаш в стена и само ще потрошиш нерви и време. Никой няма да вземе отношение по безумните им отговори.

# 20
татко Ники благодаря за темата и за отговорите които си писал.
Аз си попълних профила правилно но сега се чудя дали това което ми дават от работата ще им е  достатъчно , и това ще го разбера другата седмица.

Аз оригинал на трудова книжка не мога да представя защото е при счетоводителя ми , да го искам ли ще ми трябва ли ?

Според мен трябва да има някакъв образец на всичко в системата за да може човек да се ориентира и да знае какво точно да иска от работата и как да бъде написано за да няма връщания и правене на бележки отново. Ето и дилемата с личните лекари , нашата ни даде един лист изпринтен от компютъра и , и каза че това е всичко което ми тряпбва а тук чета че и картон с имунизазии трябва да нося а такова нещо не ми е дала. Според мен не сме виновни ние родителите че незнаем как да си подготвим докуменитте а просто системата е написана поне за мен неясно

# 21
  • София
Това със служебните бележки беше комнтирано и в двете предни теми. Все пак всичките документи,които изискват са да докажеш,че е така това,което си посочил в системата и на база на него са приели детето. Така че за мен няма логика който и да било от документите да е с дата преди това.
Относно имунизациите-на лекарите така им е по-лесно,за да не пишат на ръка. Служебната бележка е написано какво трябва да съдържа и не смятам,че е толкова трудно да се напише в свободен текст с необходимата информация.
Пък и в крайна сметка има телефони и всеки може да се обади да попита какво точно искат в съответната градина. Не може абсолютно всичко наготово да се случва. Все пак това са нашите деца. Съжалявам ако някой го приеме лично.

# 22
Хайде и аз с недоглеждане! Гледах, гледах и как не го видях не знам. Да попитам глупав въпрос. Детето е прието в ясла. Обаче в местоработата на таткото, т.к. работи в магазин-не съм написала името на фирмата както е. А само че е магазин и сега като издадат сл.бележка ще пише фирмата. Вероятно това е повод за отказ за записване? Вие какво ще кажете?
Наистина може да имат основание да откажат, но от местоработата, могат да напишат, че работи във фирма еди коя си, магазин еди кой си (с търговска марка еди коя си), който се намира еди къде си, ако това, което е написано, съвпада с името на магазина или търговската марка. Не знам дали би свършило работа, но е вариант.

# 23
Аз оригинал на трудова книжка не мога да представя защото е при счетоводителя ми , да го искам ли ще ми трябва ли ?
Нямат основание да искат оригинал, мо могат да се пробват да поискат.

# 24
Относно документите от личния лекар. Нашият каза да си купим имунизационния паспорт от книжарницата и още един картон като този който имаме и да занесем при него да попълни каквото трябва.

# 25
  • София
Ох, не мога да разбера, каква мания ви е обхванала да си заличаване заплатите в трудовата книжка. По 10 хиляди Евро ли вземате, че да го правите и от какво и кого се криете?  От изнудване, от страна на директорката ли се пазите?
Много ми е странно това  Thinking

# 26
Ох, не мога да разбера, каква мания ви е обхванала да си заличаване заплатите в трудовата книжка. По 10 хиляди Евро ли вземате, че да го правите и от какво и кого се криете?  От изнудване, от страна на директорката ли се пазите?
Много ми е странно това  Thinking

Защото информацията за заплатата ми, не касае по никакъв начин записването на детето ми в ДГ. И без това документите са не малко, които ще ми искат, част от които за мен са безсмислени. Не виждам никаква логика да ми искат ТК .... Няма да им играя на хорото и да им давам информация, която не ги касае. За мен всичко трябва да бъде с мярка. Още малко и ще ни искат пълно CV с историята на рода ни. Чудят се каква измишльотина да сътворят.

# 27
  • София
Ох, не мога да разбера, каква мания ви е обхванала да си заличаване заплатите в трудовата книжка. По 10 хиляди Евро ли вземате, че да го правите и от какво и кого се криете?  От изнудване, от страна на директорката ли се пазите?
Много ми е странно това  Thinking

Даа точно. защото има доста, които могат да злоупотребят с това. Аз не взимам милиони и при предния прием не си я заличих може би и сега няма да го направя, но на мъжа ми може и да го направя. Ще видим.

Vili_R,

Нова директорка нещо ми каза ама вече не помня какво - за здравно профилактичната карта. А за картона каза да си го вземем при отписване.
Тръгването в новата ще е от 15.09. та си мисля ние да тръгнем от 01.10. тъй като не ми се плаща на 2 места по 30 лв. а и да си изкара месеца в старата.
В нашата директорката е много разбрана, но се притеснявам.
ММ предложи след като я запишем да и кажа, че е приета и да и кажем, че от октомври ще я пуснем в новата за да може и тя да има време да си пусне мястото и да знае от кога ще и го освободим.
Но чакам и някой минал през това да изкаже мнение и препоръки Simple Smile

# 28
Благодаря!  Heart Eyes

Не е глупаво, защото може да ти издадат и след това да напуснеш или да те освободят и вече да не си на работа в тази фирма. Има го описано.

[/quote]

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink Честно казано не ме интересува за какво го искат. Но просто не го пише Grinning

# 29
  • София

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink

От първа страница: Необходимо е датата на издаване на служебната бележка да е след датата на класиране.
Плюс, че в предната тема последните няколко страници още преди класирането се обсъждаше, че служебната бележка трябва да е след класирането.
За съжаление сега нова ще трябва да искаш.

Общи условия

Активация на акаунт