Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 110
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • София
вече посещавалите почват от първи, ама новоприетите дали и те могат?
детето ми сега е на ясла, от септември е на градина, на друго място.
и се чудя дали да търся някой да го гледа от 1 до 15, дали може да ходи в яслата или направо от 1 на новата градина  Rolling Eyes

# 691
  • София
В яслата не би следвало да може да ходи в периода 1-15.09. А в детската градина дори да са сборни не трябва да отказват посещение след 1.09. Дори групите да са сборни, обичайно първа група си е  в помещението и със своите си гопспожи за по-лесна адаптация, а по-големите ги събират. Но това е по-скоро за градини, в които има по 1 група от набор. В по-големите ДЗ може би практиките са други. 

# 692
  • София
в яслата казаха че може да ходи при тях до 15, но на мен не ми се иска да го изпращам.
там е свикнал и ще му е по-трудно, според мен, да отиде на следващия ден на ново място, с нови деца, учителки.
в градината се опитах да попитам, ама ми казват да се обадя към края на август.
а аз трябва да знам какво да го правя това дете тия дни  Rolling Eyes

# 693
  • София
в яслата казаха че може да ходи при тях до 15, но на мен не ми се иска да го изпращам.

Хм... аз изхождах от яслата на моите, но явно навсякъде е различно и както реши г-жа директорката.

# 694
  • София
там е свикнал и ще му е по-трудно, според мен, да отиде на следващия ден на ново място, с нови деца, учителки.
в градината се опитах да попитам, ама ми казват да се обадя към края на август.
а аз трябва да знам какво да го правя това дете тия дни  Rolling Eyes

В нашата детска (новата) казаха, че новоприетите започват от 15.09., а до тогава нашата ще си ходи на старата детска, тъй като няма кой да я гледа...
Така, че предполагам и при другите е така.

# 695
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И мен ме интересува това с тръгването на ново място ... Малката е приета в друга ясла, а в профила в ИСОДЗ пише, че е в първата ясла до 31.08 ...

# 696
  • София
и аз погледнах профила, пише -  "Предстоящо преместване в друго ДЗ на 31.08.2016 г."
явно пак трябва да говоря с настоящата директорка или да настоявам при бъдещата  newsm78

# 697
  • София
и аз погледнах профила, пише -  "Предстоящо преместване в друго ДЗ на 31.08.2016 г."
явно пак трябва да говоря с настоящата директорка или да настоявам при бъдещата  newsm78

И мен ме интересува това с тръгването на ново място ... Малката е приета в друга ясла, а в профила в ИСОДЗ пише, че е в първата ясла до 31.08 ...

Хмм,

Къде го гледате това, защото в профила на моето дете нищо такова никъде не намирам да пише.
Иначе при записването новата директорка е казала на мъжа ми, че тръгването при тях става от 15.09. когато е старта на новата учебна година.
Със текущата говорих и тя каза, че до 15.09. си оставаме при тях и няма никакъв проблем да посещава.

# 698
Ние започваме от 15 септември. Сега като отварях системата, забелязах, че все още се попълва групата при нас и не разбирам как при дефицит на места, като цяло и в района ни, все още има незаписани. А чакат толкова деца и се тегли жребий всеки път. Просто някои родители са...,а други чакат с нетърпение.

# 699
В групата на щерката има такива дето не ходят или ходят веднъж годишно. Цитирам Като мога да си я гледам вкъщи защо да я пускам. А колко майки на площадката се молят на Бог да пуснат места. Не е нормално за мен.
По темата. На нас ни казаха за малкия септември и да си донеса резултатите и започва. Не са казвали конкретна дата. С каката почвахме първите един два дни.

# 700
  • София
Здравейте, а колко време новите деца ходят по половин ден? Питам,защото директорката ми връчи правилник, в който пише, че отначало се ходи по половин ден по преценка на психолозите и лелките докато детето стане готово, но дори не пише колко горе долу, а аз трябва да съм отпуск щом е така и не знам колко дни да пусна...

# 701
  • София
докато свикне, моето ходи 2 дни по половин ден, на третия казаха да пробваме за цял ден.
само да съм в готовност да го взема, ако се наложи.

# 702
Няма как ние да знаем за колко време ще се адаптира детето. Някои нямат проблеми от първия ден, други реват цяла година...... Ти трябва да си прецениш.

# 703
  • София
Здравейте, а колко време новите деца ходят по половин ден? Питам,защото директорката ми връчи правилник, в който пише, че отначало се ходи по половин ден по преценка на психолозите и лелките докато детето стане готово, но дори не пише колко горе долу, а аз трябва да съм отпуск щом е така и не знам колко дни да пусна...
За мен повече от седмица е излишно. Защото детето ако не почне да остава няма как да свикне. Моите големите са ходели по максимум 2, 3 дена, даже каката понеже тръгна първо на частна ясла и си спеше там от първия ден.

# 704
Синът ми е приет в 23 СДЯ. При записването са казали на мъжа ми, че цяла седмица ще ходи по половин ден (независимо, че в момента ходи на частна ясла и вече е сравнително свикнал с режимите).
Явно за всяко заведение е различно.

Общи условия

Активация на акаунт