Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 104
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте, а колко време новите деца ходят по половин ден? Питам,защото директорката ми връчи правилник, в който пише, че отначало се ходи по половин ден по преценка на психолозите и лелките докато детето стане готово, но дори не пише колко горе долу, а аз трябва да съм отпуск щом е така и не знам колко дни да пусна...

Зависи дали е в ясла или градина. Моето ходеше повече от година на частна ясла. Първите 2 дни беше до обяд. На 3-тия я оставиха за цял ден.
След като я прехвърлих на държавна си тръгна от 1-вия ден за цял ден.
Всичко е индивидуално и персонала ще Ви каже.

# 706
Здравейте, мили родители! Имам един такъв въпрос (извинявам се, ако вече е бил зададен):
Каква е функцията на текущите класирания или по-конкретно - ако детето ми (набор 2014) не е било прието до момента на настоящите класирания, какъв е шансът това да стане на текущо, ако там, където кандидатстваме няма места (район Подуяне)? Много благодаря предварително за отговора!

# 707
  • София
Да, разбирам, че е индивидуално, благодаря за отговорите, просто искам горе долу да знам колко дни трябват за приспособяване, иначе става дума за ясла.

# 708
  • над кукувичето гнездо
Здравейте, мили родители! Имам един такъв въпрос (извинявам се, ако вече е бил зададен):
Каква е функцията на текущите класирания или по-конкретно - ако детето ми (набор 2014) не е било прието до момента на настоящите класирания, какъв е шансът това да стане на текущо, ако там, където кандидатстваме няма места (район Подуяне)? Много благодаря предварително за отговора!
Ако някой отпише детето си, ако бъде отписано от директорката заради нарушаване на реда за посещаване на дз, ако бъде преместено и т.н., се освобождават места по време на учебната година и периодично тези места се обявяват за прием, като се осъществяват т.нар. текущи класирания по общия ред за настоящата учебна година.

# 709
  • София
Здравейте,

Днес получих обаждане, че сме приети в ОДЗ - Кв. Бенковски и било последния срок за записване... Останах изключително изненадана от факта, че сме приети изобщо, понеже нямаме постоянно местожителство в София, а района в който се намираме и кандидатствах - Триадица, няма шанс да влезем.
Явно съм сгрешила ОДЗ-то при кандидатстването  ooooh! и се разбрахме с жената да отпишем детето като подадем заявление, че по семейни причини не може да посещава ясла, за да не загубим точка при последващо кандидатстване.
Въпроса ми е това достатъчно ли е, за да запазим настоящите си точки при кандидатстване догодина за ясла където и да е в София.

# 710
Здравейте, ако кандидатстваме август дали има шанс да ни приемат септември. Не сме от София, но понеже   по големия син е решил да учи в София, та ще се местим цялото семейство. Малкия сега е на ясла в Етрополе на 28 август прави 3 години. Разгледах в Люлин има повече свободни места в детските градини и квартира мисля там да си търсим.

# 711
  • София
Сметнете си и колко точки ще имате, и ако има места и няма много деца с точки повече от вашите, ще имате шанс.

# 712
Благодаря, много  Simple Smile

# 713
Здравейте, ако кандидатстваме август дали има шанс да ни приемат септември. Не сме от София, но понеже   по големия син е решил да учи в София, та ще се местим цялото семейство. Малкия сега е на ясла в Етрополе на 28 август прави 3 години. Разгледах в Люлин има повече свободни места в детските градини и квартира мисля там да си търсим.
Пробвайте в 101 ОДЗ Ябълкова градина (мисля, че има 5 свободни места) в Люлин 1, сина ни е там и дъщеря ни я приеха сега 1 група / набор 2013. Градината е много добра. 47 ОДЗ също не е лош вариант, близо е до Кооперативния пазар. 22 ОДЗ също е ОК, но зависи дали ще се освободят места до есента.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 18:22 от Vili Dim.

# 714
Ще имам на предвид 101 ОДЗ,видях има 5 места.Утре излиза на баткото 1 во класиране и дано сме приети.Ще търсим квартира,работа и чак тогава вече ще кандидатстваме и за детската градина.

# 715
Здравейте, надявам се някой да може да ми помогне. Синът ми е приет в ясла на класирането в събота, 25.06. Мъжът ми е самоосигуряващо се лице като собственик на ЕООД, така и съм го вписала в системата. Обадих се в яслата, искат декларация по чл. 50 или заверени платежни нареждания за последните 6 месеца. И това е проблемът - не можем да им осигурим нито едното, говорихме със счетоводителката - 1. Той не подава ГДД по чл. 50, няма такова задължение; 2. Осигуровките се определят на годишна база и окончателният им размер се внася в срока с декл. обр. 6 - 30 .04 на следващата година. Някой може ли да даде съвет или ако на някой му се е случвало??
От НАП и счетоводителката предложиха няколко алтернативи да се представят, не знам дали ще ги приемат обаче..

# 716
Здравейте мами и татковци Simple Smile Бих искала да помоля за актуални мнения за яслите в Люлин. По-конкретно ме интересуват 64 ОДЗ и 101 ОДЗ. Доста потърсих, но не намерих актуални мнения конкретно за яслените групи. Най- вече ме интересува дали пускат болни деца и какво е отношението към малчовците. Благодаря предварително!

# 717
Здравейте, някой може ли да ми каже какви са вариантите за преместване на дете от една ясла в друга (районите са различни)? Това, което разбирам (може и да не е вярно, разбира се), е, че има 2 начина: 1. намирам дете, с което да се разменим (което ми се струва невъзможно), 2. Кандидатствам на ново с есенното класиране, като губя 3те точки за 1во желание. Наистина ли е така или има отделно "класиране" само за тези, които искат да се преместя?
Благодаря ви!

# 718
  • София
Здравейте, някой може ли да ми каже какви са вариантите за преместване на дете от една ясла в друга (районите са различни)? Това, което разбирам (може и да не е вярно, разбира се), е, че има 2 начина: 1. намирам дете, с което да се разменим (което ми се струва невъзможно), 2. Кандидатствам на ново с есенното класиране, като губя 3те точки за 1во желание. Наистина ли е така или има отделно "класиране" само за тези, които искат да се преместя?
Благодаря ви!

Да това са вариантите. Намирате дете, което иска да се премести от ДЗ-то където Вие искате в това, което сте Вие в момента.
Или да да кандидатствате на ново през септември на текущи класирания.

# 719
  • Sofia
Няма отделно класиране за преместване

Общи условия

Активация на акаунт