Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 008
  • 749
  •   1
Отговори
# 150

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink

От първа страница: Необходимо е датата на издаване на служебната бележка да е след датата на класиране.
Плюс, че в предната тема последните няколко страници още преди класирането се обсъждаше, че служебната бележка трябва да е след класирането.
За съжаление сега нова ще трябва да искаш.
Аз това го приемах за даденост, но като погледнах правилника и ръководството, наистина не открих да пише датата на сл. бележка да бъде след датата на класирането. Ще поогледам документите и ако трябва ще коригирам.
По принцип е логично датата на сл. бележка да е след датата на класирането, но щом не го пише...
Може би това ще трябва да го видим в темите години назад. Възможно е да произлиза от отговор на поддръжката на системата или на директорка. Довечера ще се опитам да даунлоадна темите и да пусна едно голямо търсене Simple Smile
Аз пусна запитване и от системата ми отговориха, че служебната бележка трябва да е с дата не по-рано от един месец преди датата на класирането.Вече колко можем да им вярваме е друг въпрос  Simple Smile   newsm78

# 151

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink

От първа страница: Необходимо е датата на издаване на служебната бележка да е след датата на класиране.
Плюс, че в предната тема последните няколко страници още преди класирането се обсъждаше, че служебната бележка трябва да е след класирането.
За съжаление сега нова ще трябва да искаш.
Аз това го приемах за даденост, но като погледнах правилника и ръководството, наистина не открих да пише датата на сл. бележка да бъде след датата на класирането. Ще поогледам документите и ако трябва ще коригирам.
По принцип е логично датата на сл. бележка да е след датата на класирането, но щом не го пише...
Може би това ще трябва да го видим в темите години назад. Възможно е да произлиза от отговор на поддръжката на системата или на директорка. Довечера ще се опитам да даунлоадна темите и да пусна едно голямо търсен

Аз пуснах запитване до системата и оттам ми отговориха, че служебнага бележка трябва да издадена не по-рано от един месец преди датата на класиране.До колко можем да им вярваме обаче , е друг въпрос Simple Smile

# 152
Ходих да запиша децата. Ето как протече:
Касиерката разпечата заявленията и се водеше по написаната там информация. Сравни един по един всички документи, взе здравните карти и ме накара да напиша по една декларация с данни на децата и контакти на родители и лл. После с всичко ме прати при медицинската сестра. Тя ги разгледа, но се оказа, че трябвало да отида с децата, за да ги прегледа. Заповедта била от днес, тъй като много родители криели заболявания (СОП). Та утре пак ще се разходим, за да завършим процедурата. След нея отивам при техническия секретар, който ми дава документ, че са записани. Накрая цялата документация заминава при директорката, която я проверява отново и цъка в системата, че са записани.
Успех на всички!

Първо се смях (макар, че за вас не е било никак смешно, съжалявам), после ми се доплака. Те работят като че ли в разузнаването Joy  Добре, че не изпращат документите  за последваща проверка. Офффф,
а това с децата, просто не знам какво мога да кажа...нали почват от септември?!? ще ги прегледат тогава ooooh!

# 153
  • София
аз малко в страни от темата, но ако има конкретна такава, нямам против да ме пренасочите.. проблем ли е ,ако децата не говорят и не ходят на гърне (за ясла иде реч) те са близнаци и явно си се разбират по между, а и ние ги разбираме, понеже със знаци обясняват много, но се чудя как ще се оправят сестрите в яслата с тях.. иначе като ги сложа на гърне са ок , но не си казват, ако им се доходи... а познати ме наплашиха, че трябвало сами.. и изобщо..има ли тема за ясли/градини, която коментира такива злободневни битовизми, за да не спамя тук:)
Няма такова нещо. Яслата е от 10 месеца, нали познатите ви не мислят, че на тази възраст децата хем говорят, хем ползват гърне.

# 154
За служебните бележки, тъй като моята е от 13.05, попитах вчера в системата и ми отговориха:

Нашият отговор:
Системата ще бъде отключена утре на 15.05.2016 г. и родителите ще имат достъп до профилите и до секция "Необх. документи". Служебната бележка от работодателя, трябва да бъде с дата на издаване, след датата на класиране на детето, такива са правилата.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Аз пусна запитване и от системата ми отговориха, че служебната бележка трябва да е с дата не по-рано от един месец преди датата на класирането.Вече колко можем да им вярваме е друг въпрос  Simple Smile   newsm78

Можем да ги ползваме като генератор на случаен текст и да залагаме  Joy Joy Joy Joy

#2gunfire #Crazy #Crazy Sick Sick

# 155
За служебните бележки, тъй като моята е от 13.05, попитах вчера в системата и ми отговориха:

Нашият отговор:
Системата ще бъде отключена утре на 15.05.2016 г. и родителите ще имат достъп до профилите и до секция "Необх. документи". Служебната бележка от работодателя, трябва да бъде с дата на издаване, след датата на класиране на детето, такива са правилата.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Аз пусна запитване и от системата ми отговориха, че служебната бележка трябва да е с дата не по-рано от един месец преди датата на класирането.Вече колко можем да им вярваме е друг въпрос  Simple Smile   newsm78

Можем да ги ползваме като генератор на случаен текст и да залагаме  Joy Joy Joy Joy

#2gunfire #Crazy #Crazy Sick Sick
Абсолютно  bowuu

# 156
Ох и аз тук да се запиша.Детето ми е прието на ясла.Но и аз съм забравила да се актуализирам ,че съм в майчинство.От първото ми дете стои ,че съм на ДУ.Да се моля ли на Исодз да го променят в заявлението за записване или да се моля директорката да не се заяде.Реално и двете не са самоизключващи се,но ми е ясно че е добра причина директорката да си намери основание да ни откаже записване😕

# 157
  • София
Ох и аз тук да се запиша.Детето ми е прието на ясла.Но и аз съм забравила да се актуализирам ,че съм в майчинство.От първото ми дете стои ,че съм на ДУ.Да се моля ли на Исодз да го променят в заявлението за записване или да се моля директорката да не се заяде.Реално и двете не са самоизключващи се,но ми е ясно че е добра причина директорката да си намери основание да ни откаже записване😕
На ИСОДЗ няма какво да им се молиш, то по-напред на една потребителка са и отговорили да се оправя сама. Просто в СБ да не пишат, че си по майчинство.

# 158
  • София

Аз не се досещам какво означава ДУ при теб. Thinking
От ИСОДЗ не очаквай много. Моя случай е абсолютно/почти  същия. Писах им ето какво ми отговориха:
Скрит текст:
Здравейте, при записване в ДЗ трябва да представите документите, описани в секция „Необх. документи” в профилите на децата. Всички документи трябва да имат указаното съдържание. В противен случай записването ще бъде отказано. Попълненото „Заявление за записване” трябва да изискате от директора при самото записване. Моля обърнете се към директора на детското заведение. Нашата роля е да помогнем на родителите да изпълнят коректно и успешно процедурата по прием чрез системата. 

# 159
  • София
В страницата на нашата градина изрично си пише, че детето трябва да присъства. И понеже вече съм записвала дете там- всичко става при директорката, не обикаляш през цялата градина, сестрата не преглежда детето. Може би се качваше в кабинета на директорката за да се запознае с него, не помня. Но самата директорка иска да се запознае с детето, да го види, детето да види градината.

# 160
  • София
Незнам какво се случва тук, но напоследък "валят" въпроси за некоректно попълнени данни на родители с приети деца. Честно не мога да си обясня какво се случва и защо толкова време никой не си е направил труда да си провери данните записани в ИСОДЗ.
Нали обявиха местата през февруари до 12.05. какво правихте, че нямахте време да си проверите инфото?

Няма какво да се сърдите на директорите ако ви откажат записване. Грешката си е Ваша и ние няма как да Ви помогнем. А и от ИСОДЗ също няма как да Ви помогнат след като Вие сами не сте си променили данните.

# 161
Не че се оправдавам ,но даже не съм видяла ,че има падащо меню.Данните ми не са променяли нито на мен ,нито на бащата от първото ми дете(като месторабота и  местоживеене),което вече на 9 г. и затова само съм ги прегледала.Никой не е застрахован от грешки ,а истината е че нямаше и да разбера ,ако не беше тази тема

# 162
Питане за самоосигуряващите се (собственик и управител на ЕООД) - според системата необходимият документ е: "декларация, заверена от НАП, че .... е самоосигуряващо се лице или копие от платежни документи за внесени осигурителни вноски преди датата на класиране на детето от ....".
Това декларация по чл. 92 от ЗКПО ли е и заверена от НАП какво означава - фотокопие на декларацията с печат от НАП, че е била входирана (т.е. прeснимам входираната декларация), или трябва сега копието да се занесе в НАП и да му сложат син/зелен печат?

Повтарям си въпроса - имате ли информация за вида,  в който трябва да се предостави данъчната декларация на СОЛ? Писах и във формата за обратна връзка, но засега нямам отговор...Благодаря!

Супер полезен отговор чрез обратната връзка:
Здравейте, при записване в ДЗ трябва да представите документите, описани в секция „Необх. документи” в профилите на децата. Всички документи трябва да имат указаното съдържание. В противен случай записването ще бъде отказано. Попълненото „Заявление за записване” трябва да изискате от директора при самото записване. Моля обърнете се към директора на детското заведение. Нашата роля е да помогнем на родителите да изпълнят коректно и успешно процедурата по прием чрез системата.

За мен остава неясно...

На мен ми отговориха абсолютно същото.Явно хората си имат едни готови отговори, и карат на copy -paste

# 163
Виждам, че на адекватни отговори от системата не може да се разчита...може би по добрия вариант е да се пробвана място в детската градина или по телефона (надявайки се разбира се да не попаднем на някой в лошо настроение).
За мой късмет благодарение на отговорите тук във форума (благодаря ви хора), успях в последния момент да актуализирам профилите и се надявам сега да нямам проблем със записването на детето.
Ако детето на някой тук от форума е прието в 18 ОДЗ и е ходил да го записва, моля да сподели инфо как е минало и дали трябва да ги водим на място (поредното абсурдно изискване).

# 164
Виждам, че на адекватни отговори от системата не може да се разчита...може би по добрия вариант е да се пробвана място в детската градина или по телефона (надявайки се разбира се да не попаднем на някой в лошо настроение).
За мой късмет благодарение на отговорите тук във форума (благодаря ви хора), успях в последния момент да актуализирам профилите и се надявам сега да нямам проблем със записването на детето.
Ако детето на някой тук от форума е прието в 18 ОДЗ и е ходил да го записва, моля да сподели инфо как е минало и дали трябва да ги водим на място (поредното абсурдно изискване).

Според мен, вече са за Новините с това изискване и детето да присъства на записването. Надявам се в нашата градина, нещата да стоят по друг начин - Нормален!

Общи условия

Активация на акаунт