Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 138
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Моля за малко помощ:
Ако има 3 свободни места за следващо класиране дали дете с 6.1 ще има шанс за класиране в тези места или директно отпада.
Ето я и картинката:

Като знам, че в случая детето с 8,1 директно влиза.
Никакъв шанс. Влизат децата с 8,1 и 7,2 точки, а за третото място се тегли жребий между децата с 7,1 точка. Ако детето с 6,1 точки си пише тази градина на първо място, ще се включи в жребия.

Децата с 7.2 са по 2-ро желание и затова съм ги отбелязала с червено, а децата с 6.1 са по първо желание.

# 646
  • София
Гледат се точките. Ако децата със 7т. не влизат по 1во желание, няма да отпаднат от тази опашка и те ще бъдат класирани, като местата няма да стигнат до 6-те точки.
Ако все пак тези със 7т. не участват тук, то ще има жребий между децата с 6.1 точки. Детето с 6.1т по първо желание няма никакво предимство пред децата с 6.1 и 2/3 желание.

# 647
  • София
Гледат се точките. Ако децата със 7т. не влизат по 1во желание, няма да отпаднат от тази опашка и те ще бъдат класирани, като местата няма да стигнат до 6-те точки.
Ако все пак тези със 7т. не участват тук, то ще има жребий между децата с 6.1 точки. Детето с 6.1т по първо желание няма никакво предимство пред децата с 6.1 и 2/3 желание.

newsm10 Благодаря.

# 648
  • София
Във вторник записах сина ми в 178 ОДЗ и съм супер доволна. Директорката беше усмихната и вежлива, оправихме документите за пет минути. После подробно ми разказа за програмата на децата и какво се изучава. Избрах даже на какви допълнителни неща да го запиша. Наистина - прекрасно отношение. Супер щастлива съм, че ни изместиха от 59 ОДЗ и се оказахме приети в 178ОДЗ. Синът ми е истински късметлия. Неговата детска градина и изцяло ремонтирана, дворът е пълен с цветя и дървета, а всички учителки, с които се видях бяха много вежливи и усмихнати.

# 649
Във вторник записах сина ми в 178 ОДЗ и съм супер доволна. Директорката беше усмихната и вежлива, оправихме документите за пет минути. После подробно ми разказа за програмата на децата и какво се изучава. Избрах даже на какви допълнителни неща да го запиша. Наистина - прекрасно отношение. Супер щастлива съм, че ни изместиха от 59 ОДЗ и се оказахме приети в 178ОДЗ. Синът ми е истински късметлия. Неговата детска градина и изцяло ремонтирана, дворът е пълен с цветя и дървета, а всички учителки, с които се видях бяха много вежливи и усмихнати.
  newsm10

# 650
Мамита,  искам да накупя всичко необходимо за детската градина и имам нужда от вашата помощ какво е най- важното да имаме

# 651
  • София
Мамита,  искам да накупя всичко необходимо за детската градина и имам нужда от вашата помощ какво е най- важното да имаме

В началото на учебната година от градината ще Ви кажат. Всяка една градина си има свои изисквания.

# 652
  • София
* Пантофи с цип, ластици или лепки (не с връзки)
* Пижама
* Дрехи удобни за игра и преобличане - панталони с ластик (без копчета и ципове), блузи с достатъчно широки деколтета (не се препоръчват ризи с копчета)
* Раница, в която да има резервен комплект дрехи за преобличане
* Бельо - потници или тениски (бодита - не)

# 653
* Пантофи с цип, ластици или лепки (не с връзки)
* Пижама
* Дрехи удобни за игра и преобличане - панталони с ластик (без копчета и ципове), блузи с достатъчно широки деколтета (не се препоръчват ризи с копчета)
* Раница, в която да има резервен комплект дрехи за преобличане
* Бельо - потници или тениски (бодита - не)
Много благодаря

# 654
На някои места искат и кърпа, мокри кърпички и салфетки. Гореизброените и аз съм ги сложила в раниците на двамата.

# 655
  • София
На някои места искат и кърпа, мокри кърпички и салфетки.
Кърпите за многократна употреба принципно са забранени от хигиенна гледна точка и при проверка от РЗИ могот да им наложат санкция.
Мокри кърпички, салфетки, тоалетна хартия трябват навсякъде, но това не са неща, с които трябва да се запасявате предварително. Те според решението, което ще се вземе на родителската среща, могат да се носят еднократно през месеца от всеки родител или да се съберат пари и да се купуват общо според нуждите.

# 656
На нас не са ни искали мокри кърпички, салфетки и тоалетна хартия. Поискаха ни 10бр. лигавчета от плат или хавлия и 10бр. хавлиени кърпи за ръце. Казаха ни, че в ДЗ ги перат и гладят.  newsm78
Събраха ни пари за вода, за цялата година. Всяко ДЗ има различни изисквания.

# 657
  • София
Има места, на които не разрешават раници, не се хвърляйте толкова рано да купувате, може да се окажат излишни.

# 658
  • София
Когато каката и баткото бяха в 35 СДЯ Вълшебство, трябваше да дадем кърпи за многократна употреба и лигавници. Пижамите ги осигуряваха от градината. Казаха ни, че са събирани пари за пижами и са закупени по родителска инициатива в някоя от предходните години.

# 659
Те за колко неща събират пари Sad тетрадки, консумативи, чаши, играчки, моливи, ножици и пр. Нашите РС са все септември и винаги си нося пари, защото веднага почват да събират. Поне сме си излъчили касиер, който се отчита за всяка стотинка. Та парите не ги даваме на учителките.
П.с. Записах малкия, отразено е и в системата, дадоха ми списък с изследвания и на есен почва и той Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт