Многодетни мами - тема № 66

• 120 518
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
ДжейДжей, сега ти видях по лентичките, че и вашите съкровища са през 5 години като нашите. Hug При нас беше планирано, още като гаджета бяхме решили с мъжа ми да имаме 3 деца, с разлика през 5 години, защото ни се стори най-удачната. Wink

Нашата почти тинейджърка поиска за Коледа скейтборд, пижама-гащеризон - еднорог и парфюм на Ариана Гранде. Уж пораснала, а все още дечко Heart Eyes.

# 646
chockolina, и трите деца са планирани, само разликата не беше така планирана, но има много предимства.  Grinning Първите 2 се случи да имат 5 години разлика, понеже мъжът ми работеше в Германия, а аз си бях още в БГ с голямата. И докато се наканим... С третото дете вече бяхме всички заедно и искахме да има по - малка разлика с другите, но забременях извънматочно и се наложи да ме оперират. После трябваше да почакаме поне 1 година, докато подновим опитите и то времето пак си мина.  Grinning

# 647
И моите са през 5 години планирани  Heart Eyes

Момчетата искат за подарък геймърски истории- слушалки с микрофон, мишка, клавиатура + едни игри, които разбиращи ме предупредиха, да не бързам да купувам, че по Коледа ги пускали с над 50% намаление. Малката е лесна, на всичко се радва, няма някакви специални изисквания.

Преди дни си смених тостера и си взех, такъв с приставка за гофрети. Събота мисля да им направя, дано ми се получат.

# 648
При нас първите две са планирани, а третото е мечтано. Просто много ни хареса да си имаме кротичко момиченце след палавото момче и съдбата ни изненада с такова, макар и малко по-палавичко от кака си. Аз се спрях на една игра Европолия за баткото. Макар че той иска йоника. Майка ми се е засилила да изпълнява коледни желания и просто няма как да се вредя от нея. И момичетата искаха бебета, вече им ги е купила, а аз им взех мозайки, че гледам, че се улисват по мозайката на батко си, а той не им дава и се сърди, че не може самият той да играе на нея, че дъската е само една. Вкъщи и без това има много играчки, така че ще се въздържа от други покупки. Майка ми сигурно ще хареса поне по още една играчка освен желанията им, а винаги носи и книжки. Сега незабелязано изхвърлям счупени играчки, които ми попадат под ръка, че пред тях, ако почна им е жал за играчките.

# 649
  • София
И аз поразчистих играчките, счупените на боклука, които са запазени, но вече са му бебешки на малкия или не са му интересни, подарих на приятелско дете. В къщи с двама батковци има цяла кутия от Икеа само с дребни колички (и май само с тях си играе малкия), отделно всякакви игри, играчки, спортни играчки, топки към 10бр и какво ли не. Обаче малкият си играе по цял ден с прахосмукачката, кофата с парцата, метлата и лопатката, направо му се карам вече, само ходи в банята и носи парцали и четки да чисти и бърше. Има дървени играчки, сума играчки на Fisher Price за възрастта му (приятелка с малко по-големи деца редовно ме снабдява и тя), ами не си играе от известно време и това е. Иска да чисти, бърше, да се къпе (с дрехите, че и душа си пуска сам), да си играе на мивката с вода. Батковците му не бяха така, играеха си много с колички, пистата, кубчета тип по-едро лего, после с по-дребното. На този малкия му дай прахосмукачката и цял ден ще обикаля стаите с нея. Whistling Снощи направо съм се карала да ходи с играчките да си играе!

chockolina, моята рецепта е горе долу такава за палачинки. Но на гофрети лепне, съмнява ме, че плочите на гофретника бързо се капаха, в началото си беше о.к.

ДжейДжей, ще пробвам и с твоята, пък дано гофретникът одобри сместта. Laughing

# 650
На този малкия му дай прахосмукачката и цял ден ще обикаля стаите с нея. Whistling

Аня, не му секвай ентусиазма. Ще дойде ден, когато ще го молиш да ти помогне с прахосмукачката, ама няма да иска.  Mr. Green

При нас само най-малката е планирана (затова ни отне близо 2 години, докато се получи). Всички други дойдоха, когато Господ реши да ни ги прати.  Heart Eyes

# 651
  • София
Хаха  Laughing, знам, но след неговото чистене е толкова разхвърляно, прескачаме кофата, мопа, веднъж цял ден издирвахме гъбата за масата. Дано и като порастне е чист и подреден. Simple Smile

# 652
  • На село (близо до Лондон)
Моите още не са си написали писмата за дядо Коледа! Най-големия го знам какво иска, нова тенис ракета, много спортува ще му е от полза, нищо че е скъпа.
Малките двама още вярват и 6г ми дете не иска да пише писмо, той дядото знаел какво той искал  Crazy.

Иначе те знаят, че само по един подарък носи на дете. Миналата година средното ми дете поиска рибка с аквариум, сега знам че куче иска...но няма да стане.

Моите нали са много музикални и сега по Коледа са много заети да свирят по улиците и моловете  с оркестрите да радват хората, които пазаруват. Обикновенно събират пари за благотворителвто.

Но средното ми дете (сега направи 9г) в неделя свири виолончелото си сам на главната улица за 1 час, направи £81!! Хората много му се радват, а и той добре свири. Много е доволен, пак иска да ходи. Оправно дете е, другите ми двама са по-свити, въпреки че Питър (6г) ако излезе с цигулката добри пари ще изкара  Wink. Малък е, сладък и добре свири. 

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 16:20 от GI

# 653
  • Sofia
Моите още не са си написали писмата за дядо Коледа! Най-големия го знам какво иска, нова тенис ракета, много спортува ще му е от полза, нищо че е скъпа.
Малките двама още вярват и 6г ми дете не иска да пише писмо, той дядото знаел какво той искал  Crazy.

Иначе те знаят, че само по един подарък носи на дете. Миналата година средното ми дете поиска рибка с аквариум, сега знам че куче иска...но няма да стане.

Моите нали са много музикални и сега по Коледа са много заети да свирят по улиците и моловете  с оркестрите да радват хората, които пазаруват. Обикновенно събират пари за благотворителвто.

Но средното ми дете (сега направи 9г) в неделя свири виолончелото си сам на главната улица за 1 час, направи £81!! Хората много му се радват, а и той добре свири. Много е доволен, пак иска да ходи. Оправно дете е, другите ми двама са по-свити, въпреки че Питър (6г) ако излезе с цигулката добри пари ще изкара  Wink. Малък е, сладък и добре свири. 

Джи, това с отказа за писмо до дядо Коледа много ме изкефи 😁. Децата са много сладки с такива логични разсъждения Simple Smile

# 654
Привет от мен  bouquet Днес правихме прощъпулник на малкото. Нищо, че ходи от 10месечно,едва сега намррих време.. Хвана си червило и отвертка. Страшна комбинация модна мадама-техник не бях виждала Simple Smile  Язък за тълковния речник и стетоскопа, дето ги бях наредила.. Wink  Е, да е жива и здрава и да стане стойностен човек, пък професията ще си я избере сама Simple Smile

GI, завиждам ти за музикалните деца, най-благородно Heart Eyes Това е нещо прекрасно. Много ми се иска и моите да се занимават малко поне с музика.В семейство на муз. инвалиди не знам как ще стане това, но правя опити. Водих баткото на пиано, като беше на 4г и нещо, после спряхме, като почна градината и така си остана в пауза. А иска много усилие да ги водим децата на разни дейности и не смогвам сама, но един ден може и да се случи.
Аня, и моето малкото е влюбено в чистенето, на бандитка тоалетната й е любимото място, и по-специално да почиства гърнето с четката #Crazy Sick Чуе ли, че се отваря вратата на тоалетната(обикновено е плътно затворена) и на спринт се е навряла вътре. Ако е била отворена и не я хвана навреме обикновено я заварвам да чисти усилено, при което ми става лошо... Другите чак такъв интерес не са проявявали към вцто, дано поне бързо се научи да я ползва по предназначение като толкова й харесва там..

Windekind, сърдечно благодаря за рецептичката!  bouquet Направих колачетата и много ми харесаха на мен и средната щерка и мм, Баткото не си пада по тестяно. Направих ги с този орехов пълнеж, нямам думи! Разкош chef Страхотен е и в кифлички също ще е уникално. Направих и с яйце и сирене, защото обичам соленко и също ми харесаха. Наистина са по-масленки, може да намаля маслото следващия път, сега си спазих рецептата. С пудра захар отгоре сякаш се отнема малко маслеността, и все пак трябва да се внимава с калориите Simple Smile

# 655
  • София
О, дааа, същата работа с четката и тоал. чиния, направо в потрес изпадах и се карах, та скоро не я е чистил.

# 656
Windekind, сърдечно благодаря за рецептичката!  bouquet Направих колачетата и много ми харесаха на мен и средната щерка и мм, Баткото не си пада по тестяно. Направих ги с този орехов пълнеж, нямам думи! Разкош chef Страхотен е и в кифлички също ще е уникално. Направих и с яйце и сирене, защото обичам соленко и също ми харесаха. Наистина са по-масленки, може да намаля маслото следващия път, сега си спазих рецептата. С пудра захар отгоре сякаш се отнема малко маслеността, и все пак трябва да се внимава с калориите Simple Smile

Радвам се, че ви е харесала. И аз открих, че пудрата захар им се отразява много добре.

Ох, моето най-малко съкровище не знам как ще го опазя. Много е палаво, бързо и изобщо не слуша. В същото време е страшен инат. Чакам да стане на 3, белким му дойде малко здрав разум в главата. Много е умна, всичко знае, всичко говори, но е една голяма Беля! И най-лошото е, че няма страх от нищо.

# 657
  • offshore & overseas
Хм, я да ги издиря и аз тия ваши колачета! По принцип хич не съм по печивата (обичам да ги ям, но не и да ги приготвям), ообаче ме заинтригувахте. Дано успея да се запиша с едни колачета поне, ако не с нещо по-коледно, че и децата да ги харесат.
newsm64
Ох, моето най-малко съкровище не знам как ще го опазя. Много е палаво, бързо и изобщо не слуша. В същото време е страшен инат. Чакам да стане на 3, белким му дойде малко здрав разум в главата. Много е умна, всичко знае, всичко говори, но е една голяма Беля! И най-лошото е, че няма страх от нищо.
Същото мога да кажа и аз за наш Колю, който на 9 февруари ще навърши 3. Хем му се радвам, че е такъв дивак (защото се роди в началото на седмия месец и имах притеснения дали ще ходи, дали ще говори, дали ще е ок), хем откак онзи ден го хванах, че е взел ножовете да мята, сериозно се втрещих. Shocked Бре, момичетата бяха много щури (в сравнение с другарчетата си, дори в сравнение с момчетата на тяхната възраст, които се подвизават тук наоколо), но този малкия човек изби рибата. На всичко отгоре, то не е за казване, ама да споделя все пак, много копира малката си кака и последното, което изкопира, е когато нещо не му уйдисва, да ми посяга и да ме нарича: „Тъпа майка!“ Хем ми е смешно, хем ме е яд на Люся, че е толкова разлигавена и невъздържана в емоциите си. Надявам се да им мине и на двамата, че да не заиграе „дървен господ“ (баща им отдавна им е заканил). Twisted Evil

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 16:03 от Мяуче

# 658
  • София/Варна

Да те "успокоя" - няма оправия и след като станата на 3 години. Моят дребния прави 4 април и си е един класически овньо - за него няма невъзможни неща, няма страх, държи нещата да се случват по неговия начин, изисква цялото ни внимание, когато си науми и търчи и пищи остане ли за повече от 2-3 часа у дома.

# 659
И нашата най-малката е една лигошана(2 г 6 мес), но започнах да я стягам, защото тя самата страда от тия лудории. Не съм я била, но скърцам със зъби, когато е прекалила и взе да влиза в ред.

Общи условия

Активация на акаунт