MasterChef България - сезон II (16.05. - 22.05.2016г.)

• 48 855
  • 466
  •   1
Отговори
# 345
Няма ли друг вариант да изгледам първият сезон освен абонамент за войо???

# 346
  • София
Детето ме скъса от подигравки, че се разплаках с Евгени, а то колко ревли имало. Mr. Green
Аврам беше изключително колоритен участник, с впечатляващи чинии.

# 347
А само мен ли ме дразнеше постоянно говорене на Калоян, за това Евгени да се стегне и т.н.....

# 348
Ехх, хубав епизод, поревах си  Mr. Green

Време е вече Жорето и Елизабет да с ходят под ръчичка. Много са ми неприятни. Да ги последва и Севда, Евгени и Доктора на финал  Grinning Изказах се, отивам да си бърша сълзите  Joy

# 349
Много хубав епизод, емоционален.  Heart Eyes

Радвам се, че и Евгени и Йоана продължиха напред. Макар Евгени да ми е фаворит, просто харесвам всички останали участници (без Севда) и който и да отпадне ще ми е жал.

Според мен синия отбор трябваше да спечели. Срам и позор за голямата вегетарианка, че не можа да измисли друго освен Рататуй и спагети с гъбен сос.
 ooooh!
Ама явно е било вкусно де, щом все пак спечелиха.

# 350
  • София
А само мен ли ме дразнеше постоянно говорене на Калоян, за това Евгени да се стегне и т.н.....

Не,  не само. Този човечец го смятах за потенциален победител, но определено ми става все по антипатичен с всеки следващ епизод.

# 351
Аз искам Евгени + Доктора, Жоро или Йоана на финал.

ПП И аз гледах кадрите от изгонването на Аврам. Липсва ми предния сезон, бяха в пъти по - добри.

# 352
Според мен Елизабет трябваше да бъде изгонена с внезапна смърт както стана с Мая.Разочарована съм.
.

# 353
Хайде все пак да сме коректни, идеята за рататуя не беше на Севда, тя каза че е твърде обикновено и предложи понеже е малко да добавят спагети с гъбен сос защото за това ще им стигне времето.

Когато се готви за гости има резон избора да е върху по традиционни ястия, никога не знаят предварително какви ще са гостите и вкусовете и нещо, което не се яде от много хора може да те вкара в голяма беля.
На мен примерно запечения карфиол на тиган не си го представям да е бил вкусен и отгоре яйце- ами даже няма и да го опитам, някаква чушчица там боцната отстрани.

Отчитам момента, че Евгени не беше в състояние и Йоана изнесе целия отбор, но чинията им въобще и като идея не ми хареса.

# 354
  • Майничка
Снощи гледах отгоре-отгоре и в началото този карфиол ми заприлича на карамелизиран ананас, даже се възхитих на креативността на Евгени и Йоана. Laughing Разбрах си грешката чак като заприказва една дама от гостите.

Вместо макарони, рататуя можеха да го поднесат върху запечено сирене, а отстрани от онези мариновани краставични ленти от предния мастър-клас.

# 355
Според мен пък "подвикванията" на Калоян в този епизод бяха съвсем колегиални и отново според мен, малко или много в помощ на Евгени. Явно Калоян уважава Евгени и не иска да отпада. Участниците, също като нас, си имат симпатии към другите участници и не виждам нищо лошо да ги изразяват, както намерят за добре.  В последните епизоди Севда не ме дразни толкова, струва ми се, че се е стегнала и действа малко по уверено.
Елизабет ми се струва малко лигава, но явно има познания, имаше доста сполучливи чинии, поне според мен по-сполучливи от Йоана. Не вярвам някой да й е подсказал за рибите, както се спомена в темата. То не е чак толкова сложно да ги разпознаеш. Относно това, че не се сети за барбуна на български, какво пък толкова, че го е казала на италиански, приеха го, защото беше вярно, когато сбърка в предното състезание не й приеха отговора. Има една проклета риба, на която аз примерно й знам името на английски, но убийте ме, не мога да го запомня на български. Ми случва се...
Доволна съм о решението да оставят и двамата състезатели, чиниите им бяха добри, нямаше колосални издънки, правилно постъпиха съдиите.
Но пък след онази излагация на Елизабет смятам, че не беше честно да й дават шанс да се спаси, не стига, че беше за внезапна смърт, ами се измъкна без да готви....

# 356
Прехвърляйки впечатленията от снощи, ами аз докато не видях подредени чинии, така и не бях схванала напълно какво готвят двата отбора. Или аз съм твърде разсеяна или нещо в монтажа куца - пълнят времето с безумни и излишни коментари, а всъщност какво и как се приготвя някак си остава на заден план.

Елизабет наистина беше много уверена в рибите, но аз също не считам че това беше супер трудна задача. Издразни ме лигавото й поведение - това е състезание и трябва да има някаква дистанция между жури и участник, а не да се държиш като глезеното детенце, което знае, че учителката ще му прости всяка издънка, защото й е любимка. И беше супер несправедливо, както вече казахте, след безобразната си издънка от онзи ден, да не готви вчера. Освен това имаше нещо куцо в регламента - ами ако и тримата бяха познали 10-те риби? И тримата ли се спасяваха? Или двама да бяха познали - третия готви и независимо какво сготви си тръгва? Смятам че на този етап от състезанието, подобни спасявания са вече излишни и всички трябва да готвят.

И мен не ме дразнеха подвикванията на Калоян - приех ги като приятелско насърчаване. Евгени имаше нужда от това снощи. Затова и Йоана ми направи много добро впечатление - пое идеите за отбора, не се размрънка, а се бориха двамата мъжки. Подобен екипен начин на игра ми се гледа, а не съскане и интриги

# 357
В канадския мастър шеф ме беше впечатлило, как когато на една от участничките и беше лошо и всички я окуражаваха, а не беше отборна битка, говоря за хората които готвеха около нея, а не тези от балкона

# 358
Имаше равен резултат предният път и никой не се спаси Peace

# 359

И мен не ме дразнеха подвикванията на Калоян - приех ги като приятелско насърчаване. Евгени имаше нужда от това снощи. Затова и Йоана ми направи много добро впечатление - пое идеите за отбора, не се размрънка, а се бориха двамата мъжки. Подобен екипен начин на игра ми се гледа, а не съскане и интриги

Peace

Общи условия

Активация на акаунт