MasterChef България - сезон II (16.05. - 22.05.2016г.)

• 48 140
  • 466
  •   1
Отговори
# 360
  • Mediterraneo
Калоян и Севда отново показаха, че не са способни на колективна игра! Георги че не става за капитан, не става, но онези двамата се надуха и решиха, че само те могат да се справят със задачата.
Победата не беше убедителна, така че все едно не са спечелили! Един глас е нищо.
Трябваше Елизабет да си тръгне още онази вечер. Снощи се подиграха с Йоана, въпреки че и тя отдавна трябваше да е навън.
На финала искам Евгени и Калоян( който все още ми е противен, но със сигурност е над останалите в готвенето).

# 361
Много ми хареса епизода снощи, И аз поплаках с Евгени. И него, и Йоана до снощи не ги харесвах, но много ми се издигнаха в очите- с дух, с екипност, със съпричастие. Калоян наистина мотивираше Евгени, мъжко поведение  Peace
Дориян се казва бебока, Георги го поздравяваше във фейса  Peace
Радвам се, че върнаха Йоана, нямаше да е честно след гафа на Елизабет. Вече съм за нея да е следващата

# 362
Георги доста се изкефи като казаха на Йоана да напусне.
Агитката  сред приятелите му е много срещу доктора, на когото съм фен. newsm10

# 363
  • Майничка
Калоян и Севда отново показаха, че не са способни на колективна игра! Георги че не става за капитан, не става, но онези двамата се надуха и решиха, че само те могат да се справят със задачата.
Победата не беше убедителна, така че все едно не са спечелили! Един глас е нищо. ...

Аз пък мисля, че Калоян и Севда са точно отборни играчи, но не са много добри организатори, т.е., трудно им е да видят цялата картинка и да погледнат над единичната чиния към цяла сюрия такива за норматив. Нормално, де, досегашната им практика не предполага такъв опит.
След като разликата е с един глас, значи и двата отбора са се справили горе-долу равностойно. Единият - без задна мисъл за "саботьор" сред тях и при еднакъв интерес от резултата, другият - 2:1, плюс постоянно съмнение не само в добрите намерения, но и в действията на капитана.
Победата обаче е една.

Калоян подхожда инфантилно като дразни Георги, виждайки как онзи скача като Джак Ръсел на къс повод. Интересно, че досега не е проявявал такова отношение към друг играч, напротив, винаги се е държал колегиално. Ама тестостеронът е голяма работа, я как държи Георги в кондиция! Joy

# 364
Може и да си права, никога не са се скатавали в отборните игри и се стараят.

А Георги вчера под закрилата на имунитета реши да се гаври с него, но не му се получи, Калоян не го остави едно изречение да завърши, а горката Севда по средата на два петела, добре че се стегна.

# 365
  • София
...
А Георги вчера под закрилата на имунитета реши да се гаври с него, но не му се получи, Калоян не го остави едно изречение да завърши, а горката Севда по средата на два петела, добре че се стегна.

Може ли да ни припомните как точно е станало това с гавренето?

# 366
Наистина много емоционален епизод. Да му е живо и здраво детенцето на Евгени! Поревах си и аз с него.
Въпреки, че не съм фен на Йоана, се радвам че остана, представянето и беше страхотно.

# 367
А това, какво е, че го избра само защото си мислеше, че йерархично му се дава шанс да е над него и да го юрка да му изпълнява командите, щял да експериментира с него- нещо в тоя дух му бяха репликите.
Георги имаше намерение- но не му дадоха шанс

# 368
Моето впечатление че участниците не го харесват особено Георги.Не само Калоян.Йоана например беше облекчена че не е в неговия отбор.Севда също не беше очарована
На мастър класа повечето бяха за Евгени ,па макар и силен играч
При избора на отбори на Георги не му пукаше особено кой ще е в неговия.Повече искаше да натрие носа на Калоян.
И Калоян и Севда му нямаха доверие като капитан и затова се съюзиха.
Играчите се познават вече доста добре и знаят от кой какво да очакват.Явно никой няма доверие на Георги

# 369
  • София
Георги не ми е любимец, но е факт, че два пъти печели имунитет. Това би трябвало да е някакъв знак за възможностите му, пък макар и непостоянни. Също така, предполага и елементарно уважение от останалите. Не е нужно да го харесват. От тази гледна точка, по инфантилно поведение от това на доктора към Георги няма.
И Йоана не ми е любимка, но снощи ми хареса цялостното и представяне и поведение. Не е толкова трудно възрастни хора да се държат като такива, особено тези с големите претенции, като Калоян.

# 370
  • Майничка
Там е работата, че точно Калоян пък никога не се е правил на примадона с претенции. При издънка винаги е търсил вината първо в себе си (поне така показват, де), подкрепял е коректно другите, с изключение на епизодите в последните две седмици, когато определено се заяжда с Георги, след като пак той беше инициатор да го качат на балкона.

Не че ми е чак толкова симпатичен докторът, обаче той досега е най-постоянен от участниците. Не е  по-по-най, има много неща, които не доглежда, но психически е най-стабилен, има доста познания и умения и липсват резки възходи и падения. Всички други си имаха своите сривове.

Евала на тези, които се стегнаха, при Георги обаче се създава впечатление, че това стягане не идва от него, а е резултат от външен дразнител, поражда се от негативна емоция. Т.е., най-добре му се получава, като се ядоса на някого. Ми да вземе да благодари на Калоян, тогава, ако амбицията да му натрие носа го заведе на финал. Mr. Green

Честно, когато възрастен човек ми реагира така инфантилно, като Георги, обикновено и на мен отвътре ми иде да се изгъбаркам. Годините са ме научили да се сдържам, но първият ми импулс е такъв.

# 371
Калоян подхожда инфантилно като дразни Георги, виждайки как онзи скача като Джак Ръсел на къс повод. Интересно, че досега не е проявявал такова отношение към друг играч, напротив, винаги се е държал колегиално. Ама тестостеронът е голяма работа, я как държи Георги в кондиция! Joy

Нали не забравяте, че това е шоу със сценарий и такова поведение и у двамата може да е напълно умишлено. Като нищо може да са първи дружки в живота, ама по волята на сценаристите да играят гадно един спрямо друг.
Спомнете си, че и Нордел беше писала за това, цитирам по памет: "Кажи колко много мразиш Пенка." "Ама аз не я мразя!" "Няма значение, няма да те пуснем да си тръгнеш, докато не го кажеш пред камерата".
Та такива ми ти неща... Не се вживявайте толкова в репликите на участниците един за/към друг, едва ли показват истинското им отношение.  Simple Smile

# 372
Георги не ми е любимец, но е факт, че два пъти печели имунитет. Това би трябвало да е някакъв знак за възможностите му, пък макар и непостоянни. Също така, предполага и елементарно уважение от останалите. Не е нужно да го харесват. От тази гледна точка, по инфантилно поведение от това на доктора към Георги няма.
И Йоана не ми е любимка, но снощи ми хареса цялостното и представяне и поведение. Не е толкова трудно възрастни хора да се държат като такива, особено тези с големите претенции, като Калоян.

Според мен това , че повтаря определено ястие от мастър класа не го прави добър готвач. Няма идеи, няма този готварски нюх.

Проблем с подвикването на Калоян нямам, напротив , стори ми се спортсменско.  

# 373
  • Mediterraneo
Точно това е- за получаването на имунитет е необходимо да повториш нечия идея от мастър клас. Не да измислиш и приготвиш нещо твое. Ако аз бях продуцент  Mr. Green, щях да променя условията и имунитет да се печели след тест за креативност.

# 374
На мен не ми се вярва взаимоотношенията между участниците да са сценарий. Как така всеки епизод едни и същи си позволяват хапливи реплики. Преди беше предимно Цвета, а сега Калоян пое щафетата. Разбирам, че неминуемо са се създали разни отношения между участниците, но това, че не харесваш някого не е причина да го обиждаш и да се държиш грубо с него. И други предполагам не се харесват, но явно успяват да се въздържат от низки прояви. Той се държа по същия обиден и арогантен начин и със Севда, когато бяха на мастърклас. Точно това беше причината да съм за нея в конкретната задача. Хич не ме радват такива самовлюбени "мачкащи" субекти.
Иначе този сезон така и не успях да си избера фаворит. Може би по метода на изключването бих искала да спечели Евгени.

Общи условия

Активация на акаунт