Подут стомах

• 11 924
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,

търсих дали има подобна тема, но не открих нищо подходящо, затова си позволявам да отворя нова.

Имам проблеми със стомаха от около 6-7 години. В началото имах киселини, предполагам от нередовното хранене по време на студентството, много кафета, знаете как е. Тези киселини с времето се усилваха, започнах да качвам и килограми, което дължа и на заседнал начин на живот, работя в офис и не се движа достатъчно. Ходила съм на различни лекари, в Токуда казаха, че имам рефлукс и гастрит, пила съм всичко, което действа на протонната помпа и ефект никакъв!  Tired В последно време киселините поизчезнаха, но се появи много неприятен проблем с подуването. Корема ми е постоянно подут. Каквото и да ям, дори да е малко като количество, се подувам до степен, че се налага да си разкопчая дрехите, за да дишам! Не съм дебела, около 62-63 кг.съм на ръст 167см, но усещам, че ми тежи. Дискомфорта е голям. Пия пробиотик, Креон за храносмилане, Дегазин и какво ли не, но ефекта е временен. Сутрин се старая да ям кисело мляко с ленено семе, пчелен прашец, мед, орехи. На обяд ям салата или супа, но ефект няма. Мисля, че бъркам някаде!

Моля за препоръка на добър специалист, който ще обърне внимание на проблема, но ще ми препоръча и конкретна диета, която да спазвам. Може би гастроентеролог и нутрицист, защото според мен това е комплексен проблем и не става нито само с лекарства, нито само с диета. Ще съм благодарна на всчкакви мнения и съвети, защото наистина се чувствам много зле!

# 1
Откакто махнах всичко тестено и сладко, корема ми не е вечно подут.

# 2
Аз много малко ям тестено, опитам да намаля въглехидратите до минимум, разбира се не винаги успявам! Бихте ли споделила примерно меню за ден, с какво се храните? Пиете ли кафе?

# 3
Цял живот ми е бил подут корема. Един залък буквално да хапнех, и хоп...бременна в поне четвърти месец. Бунтувах се, виждаше ми толкова нечестно.
От три години съм на НВ-ВМ хранене и този проблем го нямам. Не че го препоръчвам като панацея, само споделям.

Предполагам може да имаш непоносимост към някои храни-например глутен, млечни. Пробвала си вероятно да изключваш дадени храни и да наблюдаваш дали има подобрение?
Иначе кафе си сърбам два пъти на ден Laughing

# 4
,,Кисело мляко с ленено семе, пчелен прашец, мед, орехи,,
Това са алергени и то големи,първо спри млечните продукти - всичките, при непоносимост от лактоза се получава подут стомах и киселини, ядките и меда също спомагат за киселините... Ядеш нещата,които най-дразнят стомаха....Поспри и киселите плодове и зеленчуци,както и марулята.. Наблегни на не тлъсто свинско и пилешко месо,ориз,картофи,моркови,банани.,може и препечени филийки.И най-вече домашно приготвена храна.
Спри и сладкото.
КАто попазиш известно време такава диета виж как ще се почувстваш. Peace
А и никакво кафе,замести го с чай от мента - успокоява стомаха.

# 5
А лекарите как коментират състоянието ти? Дават ли конкретни насоки за лечение и диета? Питам защото имам същия проблем от няколко месеца, чието обостряне  съвпада незнайно защо с овулацията ми всеки месец newsm78 Подувам се още от сутринта, няма кафе, няма чай, подувам се буквално от въздуха. Имам колики и спазми независимо какво ям. Не съм ходила на гастроентеролог, при кризи пия еспумизан и спазмалгон. Отделно киселини и оригване, тежест и парене в стомаха-класически гастрит с колит.

# 6
А за невролог мислили ли сте, понякога тези проблеми се дължат на периферната нервна система... И лечението трябва да е насочено на там. За стомаха препоръчвам ,,пулсет,, от 20млг./при по-тежки случаи от 40млг./, а за нервната система -вече невролог трябва да изпише нещо.
п.с. Пулсета ми помогна най-много от всичките ,,омепразоли,,,които съм пила. Peace

# 7
И аз страдам от подут стомах , не бе гастрит , колит и какво ли още не обиколила съм една камара доктори и нищо , последния му каза срдч пих комфортекс, креон , спазмомен и какво ли не и ефект никакъв . сега гледам реклама на лактакеър дейли някой използвал ли го е ? Мисля да си го закупя и да пробвам , нищо друго не помага ... По горе видях за ограничаване на храните аз го спазвам и пак няма подобрение, нз вече какво да правя

# 8
И аз страдам от подут стомах , не бе гастрит , колит и какво ли още не обиколила съм една камара доктори и нищо , последния му каза срдч пих комфортекс, креон , спазмомен и какво ли не и ефект никакъв . сега гледам реклама на лактакеър дейли някой използвал ли го е ? Мисля да си го закупя и да пробвам , нищо друго не помага ... По горе видях за ограничаване на храните аз го спазвам и пак няма подобрение, нз вече какво да правя
Както писах по нагоре,подутия стомах и проблемите със стомаха,може да са от нервната система, в този случай лекарствата за стомах не помагат...,както се оказа и при мен.../та не беше подуване,киселини,страшни кризи,колит/,но в момента пия лекарства за НС и съм добре,да чукна на дърво...

# 9
Благодаря за отговорите на всички, съжалявам да видя, че има и други с този неприятен проблем.

Това с киселото мляко е по една рецепта на проф. Мермерси, слага се кисело мляко, орехи, канела, мед, пчелен прашец и прополис, смятах, че даже е доста полезна, но може би наистина дразни.

Лекарите само ме тъпчат с омепразоли, бях и на терапия с Нексиум и това е, никой нищо не споменава за диета, за нещо каквото и да е, различно от хапове.  Пулсета, както всички останали омепразоли действа на протонната помпа, а аз засега нямам киселини, остана само подуването.

Трудно ми е да преценям с какво да се храня, иначе бих спалзвала и най-строга диета. Мислех си сутрин да ям по 1 банан, защото е единствения плод, който не ме дразни, на обяд пържола със салата ( върпоса е каква, защото от всички ми става гадно) и да се опитам да вечерям само салата. Не знам, ще съм благодарна на някакво примерно меню, много ми е трудно да преценя какво мога и какво не мога да ям. Ще погледна сега НВ-ВМ хранене и може би ще опитам да се храня така за няколко месеца, за да видя резултата!

Още веднъж, благодаря на всички

# 10
Здравей Захир,
ще ти напиша нещата които може да ядеш,независимо дали е закуска,обяд или вечеря...
Варени,печени,на супа картофи,моркови,ориз.. Също свинско и пилешко,телешко,заешко не тлъсто месо,варено или печено само със сол/и то малко/
Всякакви видове макарони,само ,че без захар, или с с много малко захар...
Препечен хляб,банани,като не ти ги препоръчвам за закуска/малко по-тежка храна са/../използвай ги като заместител на сладкото/.
Аз примерно си пека свинско месо /ама го пека 2 часа с много вода и малко сол с фолио - до почне да се разпада/. Например за закуска не пречи да хапнеш месо с препечена филия хляб./много засища/. или пилешко. Чай от мета/без захар/.
Също пилешка супа,супа топчета /без лук/. Печени картофи с копър,ориз със пиле или зеленчуци.
Забравяш за всякакви сурови салати,плодове и зеленчуци, с изключение на бананите и пъпешите. Храната трябва да е домашно приготвена. От колбасите, можеш да си вземеш шпеков салам но по БДС ,това също става за закуска с филия ,две хляб. Луканка не ти препоръчвам,защото е по-трудно смилаема.
Спираш всички млечни продукти,мляко - кисело и прясно,масло,кашкавал,спираш шоколада,алкохола,меда,лютото,оцета,черния и пипер..,пържеото и мазното...
Храниш се поне 5-6 пъти на ден по малки порции,пиеш много вода - хладка или топла.
Аз от тази диета в момента се чувствам добре, даже на скоро включих и тиквички /варени или печени/,също и грах,като го готвя с ориз и моркови/но това вече като се съвземеш/..
Също е важно и месото което купуваш - аз винаги си меля кайма,която не е купена от големите вериги магазини-защото там ги третират месата с препарати.
На скоро почнах да ям и по малко сладко - единствено от вафли ,,Ная,, - нямам киселени - да може да са евтини и български,но определено ми няма нищо като ги ям,иначе от всичко друго сладко получавам киселини и подут стомах.
А и никакви яйца- много газове образуват!
Ако не си пробвала тези капки http://apteka.framar.bg/30002236/%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BE% … -20-%D0%BC%D0%BB-
пробвай ги, на мен ми помогнаха.
Ако има още нещо - питай Peace Знам какъв кошмар е, добре,че не правиш кризи поне. Иска се силна воля и постоянство в диетата - поне няколко месеца - да не кажа и година.. Трудно е ,но се свиква! Peace

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 11:10 от evil_witch666

# 11
Благодаря много!!!   bouquet

Правя кризи, не мога да дишам, ако това се брои. Случвало се е в заведение при много малко храа да се издуя така, че да не мога да си поемам въздух. Налагало ми се е да се разкопчавам в заведението, риза, панталон, всичко се отваря, защото ме задушава. Ще пробвам диетата! Благодаря от сърце!

# 12
Не се бях замисляла за НС , но аз съм спокоен човек по принцип и не съм забелязала да се подува от това ..

# 13
Преди години имах такъв проблем. Оказа се проблем с хормоните. Попаднах на свестен гастроентеролог, който след няколко въпроса ми каза, че най-вероятно имам хормонални проблеми и съм за гинеколог. За всеки случай направи няколко изследвания, които наистина не показаха проблеми. Гинекологът ми даде направление за изследване на хормоните и след регулирането им, проблемът с подуването, изчезна.

# 14
Не се бях замисляла за НС , но аз съм спокоен човек по принцип и не съм забелязала да се подува от това ..
Аз също съм спокоен човек,но явно бременността ми се е отразила на нервите.. То не се подува веднага от стреса,може и на другия де да те хване...

Общи условия

Активация на акаунт