АСТМА-тема 33

• 85 900
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Мария е голяма вече на 14 г.  Наясно е какво трябва да прави. ФИД правихме в Токуда. Апаратурата е много модерна. При Мустаков  сме ходили рядко и преди години.  Алерголог от години ни е д-р  Иванова. Не сме я сменяли. Явявам се на ТЕЛК и ни трябваше заключение на пулмолог

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 21:54 от marychery

# 91
  • Пловдив
Моят син сега е с Т 38...възможно ли е според вас от свиренето да са останали някакви секрети и сега да стане възпаление и от там пневмония Rolling Eyes

# 92
Моят син сега е с Т 38...възможно ли е според вас от свиренето да са останали някакви секрети и сега да стане възпаление и от там пневмония Rolling Eyes
При нас вирусите протичаха така... Висока Т,сополи,кашлица и бронхит

# 93
При нас при спазъм детео вдига Т , но до 37,7 от кашлицата ли не знам.....но над  38 вече е по-сериозно Какво казва ЛЛ?

Аз да ви питам - миналата седмица бяхме със спазъм - пием сингулар + флексотид , наложи се и вентолин и ердомед. Днес бяхме при ЛЛ и ни смени флексотида с пулмикорт (2 *1/2 ампула )
Да ви питам - каква е разликата между флексотид и пулмикорт? В упътването пише да се изплаква устата след инхалацията, но моето дете е още малко (няма 3г) и не може да плакне и изплюва - може ли да пие по глъдка две вода вместо изплакване?

# 94
  • Варна
mystic woman, все още ли се чува свиренето ? Може и да е усложнил, но може и просто вирус да е хванал ...
Най-добре пак да го чуе някой доктор.

Моето дете също не се научи да си плакне устата след Пулмикорт, карам го само да пие и да изплюва. Досега не се е случвало да му се появяват гъбички.

А за разликата между Флексотид и Пулмикорт, освен в начина на приемане на лекарството , е че Пулмикорт е възможно най-новото и пречистено инхалаторно лекарство за астма-в това се кълнат и доктори, и атпекари.

Общо взето децата ни пият най-най-хубавите лекарства  Laughing  ....малко черен хумор, извинявам се, за което  Simple Smile

# 95
 Simple Smile след толкова боледувания и лекарства - черният хумор си е съвсем на място
 Г-ца Д., благодаря за отговора - дано има резултат от терапията с пулмикорта (другото ми дете е вече почти 4г на флексотид и не са ни го сменяли, но има подобрение)

# 96
  • Пловдив
Било ентеровирус...с едно повръщане снощи и разстройство тая сутрин.Т 38,8...сега няма никакво свирене,дробчетата спокойни били.

# 97
Здравейте, момичета! Вече няколко пъти момченцето ми получава пристъпи които се изразяват в много учестено и повърхностно дишане и свирене на гърдите. При детската лекарка слагаме инжекция метилпреднизолон и след това инхалации с вентолин и ако според нея се налага някой път и втора инжекция. След поредния пристъп го заведох при пневмолог. След лечение с инхалации с пулмикорт сироп вентолин и сироп за отхрачване сега е добре. Незнам от какво се получават пристапите и незнам как да продължим нататък изписани инхалации с пулмикорт по две на ден. Ако след два месеца на тези инхалации нека пристъп да ги намалим на две инхалации но по половин ампула. И таканедна година да ги правим.
 Незнам кой да питам които е минал през това и затова пиша тук. Притеснява ме дългия период. Привиква ли се към лекарството? Какво ще стани като го спрем след година? Кое е по малко вредно за малкия инхалации една година или инжекция при всеки пристъп, които са веднъж месечно. Въпроси които не успях да задам на лекаря и ще мога да го питам след седмица две. Но най - вече искам да чуя отговорите от някой който е имал подобен случай. Хубава и спокойна вечер на всички.

# 98
Било ентеровирус...с едно повръщане снощи и разстройство тая сутрин.Т 38,8...сега няма никакво свирене,дробчетата спокойни били.
Да минава бързо  Hug все пак при отслабен имунитет лесно лепват вируси. Аз при ентеровирус давам линекс и диета задължително  Peace

# 99
  • Варна
venera123 , от всичко изчетено до сега съм на мнение, най-сериозното и тежко лекарство е инжекционния Урбазон/Метилпреднизолон.
Почти всички деца от тази тема са/или били на инхалации с Пулмикорт и то доста дълго време .

Според пулмозите и педиатърката ни, инхалаторните лекарства се възприемат най-добре от организма, т.е. отиват точно по предназначение -чрез вдишването попадат в дробовете , където има нужда от тях .

Не е необичайно това, което са ти предписали, в началото и моето дете беше така -1.5мес. сутрин и вечер на Пулмикорт, после разредихме , а сега вече само при нужда го ползваме. Скоро ще стане 1 година, от както и ние сме на тази профилактика, дава резултати, което е най-важното .

mystic woman , скорошно оздравяване  Simple Smile

# 100
И аз така знам - инхалаторните лекарства са за предпочитане пред инжекциите. Ние дори Вентолин инхалираме, а не го вземаме на сироп.

# 101
  • Sofia
Синът ми беше на пулмикорт от 4-месечен за 1 година. После не бяхме правили 9-10 месеца инхалации. Подновихме ги за 3 месеца зарази два спазъма, направени при опит да го пуснем на ясла. Определено е по-добре от венозния урбазон.

# 102
Благодаря Ви момичета за отговорите. Успокоихте ме до накъде. 3D Mama Инхалации с вентолин правим когато има спазъм но винаги и преди това инжекция. Инхалациите ги правихме по два три дена не повече. Детската лекарка мие казва едно , пневмолога друго. Затова съм толкова объркана и не знам кое е по - добро за него.

# 103
  Момичета веднъж да пиша с хубава новина!Дребния ми е надрастнал хранителната алергия към яйца,а за млякото резултатите са гранични,т.е.ще пробваме и с него.От година е на диета без яйца и краве продукти и наистина е дало ефект  Party!
   Венера на колко е детенце?Намери си пулмолог който ти допада като отношение и се води по него,рядкост са детските  лекари които знаят друго освен урбазон+вентолин за жалост.Записвай си въпросите преди посещение в кабинета за да не пропуснеш нещо и полека-лека ще ти се избистри ситуацията.Момичетата са ти отговорили за Пулмикорт-а,дребния го е ползвал около 6 месеца без почивка,после още за 3 месеца,а сега само при нужда-два пъти се е налагало за година.Имаше невероятен ефект при него.

# 104
Мамекс детенцето ми е на 3 годинки , но не знам какво не му понася за да знам от какво да го пазя. Казват ми , че е малък за тестове, а имам чувството че всеки път е различен дразнител. Поздравления за хубавата новина.

Общи условия

Активация на акаунт