АСТМА-тема 33

• 85 930
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
monikss, моето дете тръгна 1ви клас без тази ваксина, същата причина като при вас, той е 2008 набор. Сега май пак я няма ваксината, но ако я има ще опитам да я отложа. В крайна сметка това е последната реимунизация на петвалентната и мисля, че спокойно може да мине без нея. Никой не ни направи проблем, тъй като се вижда в имунизационния паспорт ,че има сложени всички други .

Притесненията са ми , че може да обостри или влоши алергията му, а и при нас терапията със Сингулер дава резултати и не ми се иска да се връщаме назад. Точно под прозорците ни цъфти липа, миналата година беше кошмар, сега се случва да кихне 1-2 пъти на ден, понякога е повече, но поне не тръгва хрема и всички други на опашката ...

А ти за коя "още една" ваксина говориш ? В първи клас няма , има само манту -проба за БЦЖ

# 121
 манту -проба за БЦЖ за нея

# 122
  • Пловдив
Как с астма си помислите въобще да слагате ваксини Crazy То и ако ЛЛ винарска е за съд!
Ще обостри и още как...та ваксините са в основата на това заболяване.

# 123
Как с астма си помислите въобще да слагате ваксини Crazy То и ако ЛЛ винарска е за съд!

Това е несериозно наистина,предполагам че трябва да имам много сериозни знания за да твърдя подобно нещо "Ще обостри и още как...та ваксините са в основата на това заболяване."
И честно не искам да си помисля от кое ме с страх повече,Полиомиелит или астма.

# 124
  • Пловдив

Това е несериозно наистина,предполагам че трябва да имам много сериозни знания за да твърдя подобно нещо "Ще обостри и още как...та ваксините са в основата на това заболяване."
И честно не искам да си помисля от кое ме с страх повече,Полиомиелит или астма.
Полио отдааавна няма Peace
Мое мнение,не ангажирам никой!

# 125
Моето дете, заради недоносеността, няма ваксини. Поне в нашия случай съм сигурна, че асматичните пристъпи не са от тях (но пък толкова антибиотици и медиканенти й бяха сложени през първите 2 месеца от живота, че дори не мога да ги прероя). Сега навърши годинка и педиатърката ме притиска, да ги почваме. Попитах пулмоложката, дали ще ми напише становище за отлагане, но стане ли дума за ваксини всички лекари подскачат като ощипани. Инак самата лекарка признава, че никой не може да каже, как ще реагира детето на ваксината. За мен е безумно да си играя на тото със здравето на детето. Изчетох и повечето листовки на ваксините - общо взето каквито усложниения могат да настъпят от болестите, такива странични действия имат и ваксините - енцефалит, менингит, парализа и артрит. Та на практика, каквото и да избереш гаранция нема. Полиото в България изчезва със спирането на живата ваксина, децата са се заразявали от нея. За съжаление с това ново велико преселение на народите може изведнъж ситуацията да се промени.

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 14:09 от ice_sparky

# 126
Моят син също е недоносен,роден е 45 дни преди термин. Закъснявали сме с ваксините но има всички без тази на 6г.Личната иска документ черно на бяло дали ще се ваксинира детето повече.Така,че първо при алерголожката за мнение и така евентуално ваксина.

# 127
  • Пловдив
Просто трябва да настоявате за отлагане...ще помрънка,но никой,никой не може да ви накара на сила!Това са вашите деца,вие решавате.
Знаете ли че много лекари не слагат ваксини на собствените  си деца?Защо ли?
АБ също са предпоставка за много болести и усложнения...за всичко си има логично обяснение,обаче на науката не и изнася!

# 128
  • Варна
: monikss, за манту-пробата не се притеснявай.Нас щяха да ни подготвят с 3-4 дневно пиене на антихистамини преди пробата, обаче така стана, че нямаше време да ги пие и отидохме ей така. Никаква реакция нямаше към пробата ...

Аз не съм  против ваксините, и ако я нямаше астмата сигурно щях да отида и да го реимунизирам, но при разклатен имунитет вече смятам, че е наистина тото в нашия случай.
Много ми хареса обяснението на един доктор, писала съм го много пъти в темата, че алергиите са побесняла имунна система и трябва да се работи за укрепването и стабилизирането и, а не за подтискането .
Затова смятам да отлагам все още, доколкото ми позволят и пулмолог, и педиатър

# 129
  • София
По повод ваксините, аз също съм против, въпреки, че и двете ми деца са ваксинирани. Според мен ваксините, също имат огромна роля, в нашия случай за отключването на астмата. Сега каката е на почти 7, консултирах се многократно и в крайна сметка, след дълго отлагане преди 10 дни сложихме реимунизация тетраксим. Слава на Бога, не се отрази, поне засега.

# 130
Просто трябва да настоявате за отлагане...ще помрънка,но никой,никой не може да ви накара на сила!Това са вашите деца,вие решавате.
Знаете ли че много лекари не слагат ваксини на собствените  си деца?Защо ли?
АБ също са предпоставка за много болести и усложнения...за всичко си има логично обяснение,обаче на науката не и изнася!

мистик, къртиш с умозаключения, честно  Crazy Ако на теб ти държи да не си ваксинираш детето, на много други хора - не. Гледам скептична го раздаваш към науката и АБ, явно затова си подреди детето така преди изв. време. И сигурно пак същите доктори ти помогнаха да се излекува, нали? Айде малко да мислиш преди да пляснеш някоя глупост. Сори на останалите за тона ми, но тази госпожа вече няколко пъти я засичам да разсъждава меко казано странно  Rolling Eyes

# 131
Здравейте момичета! За съжаление и ние се сблъскахме с диагнозата "Астма с преобладаващ алергичен компонент". Всичко започна, когато синът ми беше на 4 годишна възраст и една нощ направи ларингичен спазъм. Направиха ни урбазон и пихме антибиотик. След което кашлицата /суха и лаеща/ продължи, без да се повлиява от никакви медикаменти, тръгнахме по лекари. Тествахме го и се установи, че има битови алергии /домашен прах, акари, влага, мухъл, плесен, пух, пера/ и към всички поленови алергии, с изключение на тревата. Приемали сме вентолин, буто астма, флексотид, флексоназе, авамис, зиртек, зодак и др. След двугодишно лечение преодоляхме астмата и приключихме с всички лекарства. Седем години нямахме проблеми и си мислихме, че всичко е наред. През есента започна леко да покашля и да казва, че има храчка в гърлото, която не може да изкара, че гърлото го сърби и т.н. Посетихме отново алерголога ни, който ни предписа фортекал. През месец април сухата кашлица се завърна. Чисти гърди, спокойно гърло, а ние си кашляме. Направи ларингит и отново започнахме лечение. Сега сме на серетид дискус и при нужда салбутамол. Една седмица беше добре и преди пет дни настина, запуши му се носа и му тръгнаха гъсти жълти сополи. Кашлицата се засили, но не е онази суха, пристъпна, лаеща, а е влажна, отрачваща, предполагам от хремата.  Днес почти вече няма хрема, а сополите му са безцветни. Някъде бях чела, че при деца, които като по-малки са били с астма и след това са я преодоляли, в пубертета отново се завръща. Явно и ние сме в това число. Синът ми през август навършва 14 години и от осем години спортува. Есента ще го тестваме отново за поленовите алергии, за да видим дали някоя от тях се е обострила и може да започнем имунотерапия. Интересува ме доволни ли сте от серетида и има ли някой, който да е прилагал имунотерапия за алергиите и какво ви е мнението за нея. Съжалявам за дългия пост.

# 132
  • на плажа
Ангелче, много тъжно ми стана след този пост. Всяка една от нас се е хванала като удавник за това, че точно нейното дете ще израсте тази болест. Много ми е мъчно.

# 133
Ангелче, много тъжно ми стана след този пост. Всяка една от нас се е хванала като удавник за това, че точно нейното дете ще израсте тази болест. Много ми е мъчно.

Съжалявам, че съм те разстроила. Аз вярвам, че децата ще я израстнат. Последния път, когато бяхме при алерголога, ни спомена за имунотерапия, за алергиите. Четох в интернет, че много добре се повлияват и ми се иска да обменим опит ако има други, които са били на това лечение.

# 134
  • Пловдив
И аз вярвам, че ще го израстнат  Hug

Общи условия

Активация на акаунт