ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 837
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
-да, копие от стария телк, копие от удостоверението за раждане и твоята лична карта.
-копия от всички изследвания, последните трябва да са с давност 6 месеца
-може да претендираш, но няма да ти я изплатят със задна дата, защото не е по тяхна вина, че не сте подали документи за преосвидетелстване.
-ще ти трябват и евентуално етапна епикриза от специалиста и становище за телк от педиатъра.

Много благодаря! Днес ще отида да отнеса исканите документи (почти съм сигурна, че нещо ще липсва, но...), а относно изплащането със задна дата, да, така си е, наистина няма основание за него.

# 106
Подадох документи за преосвидетелстване - бяха нужни само копие от предишното ЕР и молба-заявление. Сега в 1-месечен срок очакваме писмо с дата и необходимите документи.

Много интересно ми стана, че на няколко "съобщения" по стените беше написано, че ЕР се заверява след 29-тия ден от получаването му.
Странно, преди си спомням, че беше след 14-тия ден, за да обжалваш, ако имаш възражения.

# 107
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Много интересно ми стана, че на няколко "съобщения" по стените беше написано, че ЕР се заверява след 29-тия ден от получаването му.
Странно, преди си спомням, че беше след 14-тия ден, за да обжалваш, ако имаш възражения.

И ние чакаме 29 дни... Те казаха направо един месец... ooooh!

# 108
Аз експертното решение го заверих след 14 дни

# 109
На мен нищо не са ми искали за тази добавка  newsm78
Това говорим за интеграционните нали?
При мен всичките са по 9,75 лв. без рехабилитацията там е друга бира.
Писали са ми:
- информация;
- обучение;
- транспорт;
- лекарства;
- балнеолечение и рехабилитация.

Само за лекарствата ми искаха бележка от личен лекар, че доплащаме въпреки реимбустрацията на касата.

П.П Детето ходи в масова детска градина в същият раьон може ли заради това да не са ми искали?
Единствено ми поискаха документ от логопеда с изходящ номер, в което е упоменато, че детето се нуждае от логопедична терапия  с крайна дата декември, 2016 г. Обаче, това беше конкретно средства за логопедична терапия, а не за онези интерграционни 30 лв newsm78 Апропо, подадох преди повече от 2 седмици, казаха, че ще се свържат с мен, ама още си чакам.

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 19:28 от Julia_21

# 110
Извинявайте искам да попитам при преосвидетелстване на телк на дете трябва ли да чакам писмо от централата или аз трябва да ходя да пускам документи и какви? Става въпрос за София.

# 111
  • в полите на Балкана
Трябва да подадете документи за преосвидетелстване в картотеката на Макариополски 1-2 месеца преди изтичане на ТЕЛК.
Документите са копие от стария ТЕЛК, копие от удостоверението за раждане на детето, твоята лична карта,
копия от всички изследвания, актуална епикриза, може и етапна.

# 112
Трябва да подадете документи за преосвидетелстване в картотеката на Макариополски 1-2 месеца преди изтичане на ТЕЛК.
Документите са копие от стария ТЕЛК, копие от удостоверението за раждане на детето, твоята лична карта,
копия от всички изследвания, актуална епикриза, може и етапна.

При нас взеха само копие от старото ЕР и молба-заявление (или нещо такова), което се попълва на място. Другите изследвания и стари епикризи (нямаме нови) ми казаха, когато се явим пред комисия. Иначе и аз ги носех.
Те на място обясняват какво следва - чакане на писмо и т.н.

# 113
Аз само да докладвам за изплащане на фактурата за балнеология-накараха ме да поискам от хотела удостоверение,че аз и детето ми НЕ сме ползвали облекчение по НОИ,ЗК или други преференции.
Това по принцип е тяхна работа,пишат писма до там,отговарят им,но за по-лесно ме накараха да им свърша работата под предтекст да не ми забавят изплащането.Както и да е,мина,чакам края на др.месец сумата.
Добре,че от хотела са супер любезни и отзивчиви,написаха каквото искаха и им го изпратиха направо на социалните.
Решила съм и 5лв. да са да не им ги оставям,независимо колко пъти ще ходя,ще ме връщат,ще искат това и онова. #Cussing out #2gunfire

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 11:05 от krem_4e_81

# 114
Аз само да докладвам за изплащане на фактурата за балнеология-накараха ме да поискам от хотела удостоверение,че аз и детето ми НЕ сме ползвали облекчение по НОИ,ЗК или други преференции.
Това по принцип е тяхна работа,пишат писма до там,отговарят им,но за по-лесно ме накараха да им свърша работата под предтекст да не ми забавят изплащането.Както и да е,мина,чакам края на др.месец сумата.
Добре,че от хотела са супер любезни и отзивчиви,написаха каквото искаха и им го изпратиха направо на социалните.
Решила съм и 5лв. да са да не им ги оставям,независимо колко пъти ще ходя,ще ме връщат,ще искат това и онова. #Cussing out #2gunfire
В кой хотел бяхте и къде?

# 115
В кой хотел бяхте и къде?
Балнеохотел ''Аура"-Велинград

# 116
Здравейте, имам въпрос.
Вчера бяхме на невролог, но платен прием.
Становището на неврологът е написано на зелена медицинска бланка на ръка, има си подписи и печати.
Нали това няма да е приблем за ТЕЛК-А?

# 117
  • густо майна Филибето
Може ли да ми припомните колко месеца преди месеца за ТЕЛК е добре да подам документите?

Нашата невроложка се пенсионира, записахме при друга началото на тази година, тя пък забременя и ако всичко е наред, най-късно август излиза в майчинство, а ние сме на ТЕЛК през септември Sad Предполагам, че етапната епикриза ще я пише друг.
 Може ли това да бъде старата ни невроложка, която сега работи на частно?

# 118
Ако септември сте на ТЕЛК може края на юли или август преди да излезне в майчинство лекуващата ви невроложка да ви издаде нужните документи. Документите важат 6 месеца от издаването им. Аз никога не съм имала проблем с това че документите не са издадени през месеца в който се явявяме на ТЕЛК.

# 119
Обикновено 1 месец преди изтичането подавам документи за новия ТЕЛК. Но сега като чета май ще се настройвам за 2 месеца преди изтичането да подавам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт