ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 330
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
# 496
Налага се да ползвам друг автомобил.Мога ли да ползвам  талона за синя зона с тази кола,не помня дали като издаваха моя съм вписала автомобила ,за който се използва.Доколкото разбрах талона се използва за колата в която е човека с ТЕЛК и няма да е проблем.

# 497
Налага се да ползвам друг автомобил.Мога ли да ползвам  талона за синя зона с тази кола,не помня дали като издаваха моя съм вписала автомобила ,за който се използва.Доколкото разбрах талона се използва за колата в която е човека с ТЕЛК и няма да е проблем.
Точно така  Peace

# 498
  • гр.София кв.Драгалевци
Искам да попитам,понеже съм с такова талонче,на абсолютно всеки ли платен паркинг може да се спира безплатно за 4 часа,защото на паркинга на Happy на бул.Тодор Каблешков,след първите 2 безплатни часа след това ми искат пари,въпреки че съм с инвалиден талон.А на морето по плажовете,по частните паркинги в курортите,както и тук в София никога не ми се е случвало да ми вземат пари.

# 499
  • в полите на Балкана
Талона дава право за безплатно паркиране до 4ч.  само в общински паркинги и само на места обозначени със знак за инвалид! Дори в общински паркинг, но на друго място и с талон пак трябва да се плати.
http://pravatami.bg/10164/2

# 500
А това за мястото пред блока как точно става? Кой определя къде точно да е това място, кой слага знаци и т.н.?

# 501
# 502
Днес ли трябва да изплатят, тия прословути обезщетения?

# 503
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Днес ли трябва да изплатят, тия прословути обезщетения?
По-скоро след 15то число ги пускат, но до края на седмицата ще има, предолагам. Моите все към 16-17 ги изплащат - имам онлайн банкиране, а и sms-и ми пускат и от банката и от НОИ.

# 504
  • София
И аз си проверявам всеки ден онлайн банката.

Новините за бюджета са побъркващи - ще го работим, няма да го работим, ще го гласуваме, ще го мислим...

# 505
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам при какви условия се издава този талон за синя зона? Зависи ли от процента увреждане или се издава при определени диагнози? Благодаря предварително за инфото! Simple Smile

# 506
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам при какви условия се издава този талон за синя зона? Зависи ли от процента увреждане или се издава при определени диагнози? Благодаря предварително за инфото! Simple Smile

Не се издава талон за синя зона,а само талон с който можете да паркирате на места за инвалиди.

# 507

Не се издава талон за синя зона,а само талон с който можете да паркирате на места за инвалиди.

Благодаря са корекцията! Тогава въпросът ми е кой има право на талон за паркиране на места за инвалиди и кой не?  Зависи ли от процента увреждане или се издава при определени диагнози? Или има други условия, в които явно не се вписваме, понеже на нас никой не ни е споменал за въпросният талон до сега...

# 508
  • в полите на Балкана

Благодаря са корекцията! Тогава въпросът ми е кой има право на талон за паркиране на места за инвалиди и кой не?  Зависи ли от процента увреждане или се издава при определени диагнози? Или има други условия, в които явно не се вписваме, понеже на нас никой не ни е споменал за въпросният талон до сега...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622744
Наредбата за издаване на карти за паркиране на съответната община по местоживеене. Някъде издават само на трудно подвижни хора, някъде според % ТЕЛК.

Критериите и условията за определяне на правоимащи лица с увреждания за безплатно и денонощно паркиране на превозващо ги ППС върху специално определено и сигнализирано за тази цел място до сградата по настоящ адрес на правоимащите са указани в чл. 90 от НОДТСО.

Критериите за определяне на правоимащи лица при издаване на карти за преференциално паркиране на ППС, превозващи хора с увреждания в зоните за почасово платено паркиране и паркингите общинска собственост на територията на Столична община са указани в чл. 91 от НОДТСО.

# 509
Във Варна син талон за паркиране над 50% издават -диагнозата няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт