ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 321
  • 738
  •   1
Отговори
# 540

usmihnelka, оправи линка. Не се отваря, а на жената ще и е по-удобно да не го търси.
Нека аз, нека аз ...  Laughing
Само да добавя - за психиатър може да запишете час при доктор Ментешев  ето тук http://1dkk.bg/benjamen-menteshev/

Той е доста добър и като професионалист и може да ви бъде от полза за детето

Но аз лично смятам че първо трябва да отидете при него  и с неговата епикриза при личния лекар, за да има основание каквоо да напише в направлението за телка.
Нашта лл беше описала в направлението състоянието на детето позовавайки се епикризите на различните специалисти.
Само че, и за да отиде при него, ѝ трябва направление първо от Личния лекар. След като вземе епикризата, отново при ЛК /ако има нужда, защото аз пак казвам, че когато АЗ подавах молба за освидетелстване не са ми искали направление за ТЕЛК, така че е хубаво да се пита в картотеката какво точно се изисква. Предполагам, че и по телефон се дава тази информация  Simple Smile/

# 541
  • Sofia
Той Ментешев вече не работи с направления.

# 542
Привет на всички! Аз живея в София но понеже трябваше за  Св.Никола да чакаме много(около 6месеца) се срещнах там с доктор Аврамова и тя ме насочи към детската психиатрична клиника на Екзарх Йосиф.Там не работят с направление на с талон номер... което е още по удобно и за педиатрите защото няма как да откажат този талон (хвърчащи листче) А там на Екзарх Йосиф не се плаща нищо.Доволна съм . Обследването продължи около две седмици горе-долу през ден два.И после до 15дена ми дадоха епикризата.Минахме ТЕЛК и сега на 18 ноември подадох документи в социалните та се питам дали за Коледа ще ме зарадват?!
Вие колко време сте чакали?

# 543
Привет на всички!
Моля по запознатите мами за помощ! Случая е следния. Всички твърдят ,че синът ми е с атипичен аутизъм,първия ТЕЛК ни беше с диагноза 'умерена умствена изостаналост' Тази диагноза я получихме преди 3 години в св.Наум.Защо ни я поставиха?Защото професор Божинова при първи преглед показа на детето 3 играчки и му каза да посочи магарето.Детето ми до този момент не беше виждало магаре,не е гледал Мечо пух ,та от там ни дойде тази диагноза.При явяването на телк 1 самата комисия също каза  ,че детето е с аутизъм според тях,но решиха да оставят умствената изостаналост.Поради моето невежество,незнание незнаех че мога да  обжлвам това решение.След като мина известно време регистрирах се тук във форума видях,че може да се обжалва но бях изпуснала срока.На 21 ноември се явихме повторно на телк.Доколкото четох,комисията трябва да е минимум от 3-ма членове.Нас ни прие само 1 лекарка,а в решението на телка,който получих днес има подпис на 4 члена.При явяването на телк комисията (детето беше в тежко състояние повръщаше) прие ни за не повече от 5-6 минути.Записа ми данните от лк.Попитах я дали има възможност да променят диагнозата на детето,отказа.Попитах я защо деца много по функционални от моето включително и с дори иминимална реч,но все пак има някаква реч % им е по висок (91%) ,а моето дете не говори,обясних и че дори успях най после да махна памперса преди 3-4 месеца.На епикризата от психиатърката която го наблюдава,написа Атипичен аутизъм.Днес си взех решението същата диагноза,същите проценти. Въпросът ми е има ли смисъл да обжалвам или само ще  си хабя нервите напразно?
Извинявам се за дългия пост. bouquet

# 544
Каква е точната диагноза в епикризата и какви проценти въобще са ви дали /това не си ни го упоменала никъде/?. Комисията не може еднолично да промени диагнозата ви. Това трябва да го извърши лекуващия лекар, т.е. лекаря който обследва детето.
Моето дете предишната му диагноза беше умерена умствена изостаналост и процента, който му бяха дали беше 50%. Според обследващата ни лекарка, ниския процент е точно заради "грешно" поставената диагноза. Поставиха ни вече реална диагноза ГРР, аутизъм и процента, който очаквам да видя записан в решението е 80%  Peace

# 545
Аз бих го завела на обследване на друго място пък телка нека си върви.Бих искала епикриза от второто място и после пак на телк с новата епикриза (ако има разлика в диагнозите). За психиатрията на Екзарх Йосиф искам да добавя, че са много мили, внимателни, към детето и работата си.разбиращи родителя.За мен беше много важно да ме разберат.

# 546
Умерена умствена изостаналост 75%.Просто са преписали предишния. Точно завеждащата на Шипковенски написа на епикризата,че детето е с Атипичен аутизъм. При положение ,че психиятърката пише една диагноза,а те ми преписват стария  телк...

# 547
%-та е ОК за тази диагноза. Не виждам какъв е въпроса.... и какъв е проблема?!?

# 548
Умерена умствена изостаналост 75%.Просто са преписали предишния. Точно завеждащата на Шипковенски написа на епикризата,че детето е с Атипичен аутизъм. При положение ,че психиятърката пише една диагноза,а те ми преписват стария  телк... Добре де,сега погледнах пак телка,объркали са ми фамилията?Дали да отида пак там?

# 549
Важното е на детето данните да са точни... все пак този документ е негов  Peace

# 550
Неговите данни са наред.

# 551
# 552
Здравейте нова съм в групата,въпросът ми е следният някой наясно ли е от 1.01.2017 какво ще се получава за децата с увреждания?

# 553
Искам да попитам на 10.11 бяхме на невролог и тя пусна питане до ЗКхза ЯМР.Оказа че сме с отказ. Сега зобелязвам че е дбъркала диагнозата ни. Има ли как да се оправи или? Някой който се е сблъсквал с това?

# 554
  • София
Здравейте нова съм в групата,въпросът ми е следният някой наясно ли е от 1.01.2017 какво ще се получава за децата с увреждания?

Обсъждахме го назад. Още нищо не е гласувано, за да бъде спуснато на Социалните. Евентулално тия дни може да гласуват нещо.

Общи условия

Активация на акаунт