Евровизия 21 - размисли, страсти и ново начало

• 187 391
  • 3 232
  •   1
Отговори
# 120
По регламент така ли трябва да стане  Rolling Eyes
Много ми се иска да дисквалифицират Джамала,но не вярвам Евровизия сами да си сложат пръчка в колелото.Това ще е страшна излагация,която адски ще злепостави конкурса.
По регламент, ако Австралия спечели, домакин ще е европейска държава. Имали договорка с Германия, четох на няколко места.
Но и аз не мисля, че Джамала ще бъде дисквалифицирана. Тия неща се проучват детайлно, явно са решили, че е окей...  Rolling Eyes

# 121
  • средноголям град в България
Браво на Поли! За мен това беше най-хубавото изпълнение. За всичко беше помислено: текст, визия, танц, танцувална песен, бърза, запомняща се; песен, която лесно става хит, дори, ако щете, комерсиална песен - "лесносмилаема" и "продаваема".  Не случайно вече се очертава като летен хит в много държави. Целият екип, освен професионално, е подходил и изключително стратегически, имайки предвид спецификата при гласуването на конкурса. Целта явно е била песента да се хареса преди всичко на зрителите, а не на "многоуважаваното" европейско и неевропейско жури.
В цялото гласуване на журитата лъснаха всички "европейски ценности" и лицемерие.

Украинската песен едва я изтърпях. Не съм музикален специалист, но като обикновен зрител казвам, че цялото изпълнение беше виещо, квичащо, зловещо и отблъскващо, дори без да се знае текста, а когато го прочетох, се отвратих още повече! Подигравка със зрителите! Не само, че не ме докосна, а се почувствах омерзена!

Аз лично гласувах за Белгия.

Браво Поли! Беше бетон! Успех!

# 122
Тази Джамала тотално ми падна в очите, голяма излагация, голяма лъжкиня.  ooooh!
Клипа си е бил оригинален, изпълнила си е песента преди година. Клипа веднага е свален, естествено. Но много хора са се усетили да направят записи и скрийншот.
Другата гадост е, че просто са сменили името на песента за участието в Евровизия, както и са сменили половината текст на английски. Всичко друго си е същото.

Още по-тъпо..Гледам и официалната фейсбук страница на госпожата, писали са и, че е нарушила правилата на конкурса, сложили и даже линк. А тя нагло и с ирония отговаря..

Oh , don't worry my dear, it was just rehearsal . And not the same lyrics and version . Don't worry

Половината текст си е същия, версията също 1 към 1. Песента е излязла много по-рано и е изпълнявана публично много по-рано. Песента не е историческа, а политическа ( и на това има запис - разговор с нея).  Не разбирам защо беше нужен целия този цирк? Да унижат руснаците? Да докажат нещо? Пълен потрес. Искрено се надявам да я дисквалифицират, защото наистина положението при нея е too much. Кой знае още колко работи ще излязат..

# 123
Няма. Don't worry. Проучила е жената.

# 124
За феновете на Кипър - песента им, в акустична версия, с пиано: Peace

https://www.youtube.com/watch?v=lBkMo13s6lA
Благодаря, Тина.
Като сме тръгнали да вадим акустични версии, да сложа и аз една друга, макар и не толкова нова, на Франсоа и брат му, с китара - много добър кавър на Iron Sky на Paolo Nutini  Peace Peace

https://youtu.be/FqKk226OUIc

Франсоа участваше тази година във френския The Voice.

# 125
  • София
Намерих клип, който е обзор на проведената вечер-реквием на 18.05.2015г. В края на клипа се вижда, че Джамалата е изпълнила песента 1944.
Дано не изтрият и този клип.
https://www.youtube.com/watch?v=ul6gce1nY8U

# 126
За феновете на Кипър - песента им, в акустична версия, с пиано:
Много ми хареса, благодаря.

# 127
Откровенията на един руснак:

Скрит текст:

Ще го изтрия, ако някой вече го е постнал.

За феновете на Кипър - песента им, в акустична версия, с пиано:
И аз благодаря, това е другата песен, освен Полината, която много харесах и съжалявам, че не се класира по-добре, защото мисля, че напълно заслужаваше предно място. bouquet

# 128
# 129
Намерих клип, който е обзор на проведената вечер-реквием на 18.05.2015г. В края на клипа се вижда, че Джамалата е изпълнила песента 1944.
Дано не изтрият и този клип.
https://www.youtube.com/watch?v=ul6gce1nY8U
Да, махнат е. Но снощи го видях. Laughing

# 130
ясно е, че няма да отнемат победата на Джамала, но хипотетично (просто ей така да си почешем езиците) ако я дисквалифицират, биха ли зачели вота на украинското жури и публика? Защото ако извадят точките от и за УКР, класирането ще е друго

# 131
  • София
ясно е, че няма да отнемат победата на Джамала, но хипотетично (просто ей така да си почешем езиците) ако я дисквалифицират, биха ли зачели вота на украинското жури и публика? Защото ако извадят точките от и за УКР, класирането ще е друго

Украинци нямат право да гласуват за нея и не виждам защо трябва да се занимават с техния вот.

# 132
  • Norge
Мехлем за наранената му душа са тези новини   Mr. Green , но за мен, дори самата победителка Sick да иде да се тръшка пред портите на Евровизията (образно казано) и да иска да върне медала, началството няма да си го вземе обратно.  bowuu

hahaha Тук онзи ден имаше тиха демонстрация пред руското посолство в Осло. Тиха, тиха, чак съвсем тиха не ще да е била, защото са пускали нещото, спечелило първо място  Laughing Така и не ми стана ясно срещу какво точно са демонстрирали десетината човека  Mr. Green .

# 133
nelka.nelka,  отишли са да им натрият носа, че са ги победили и Европа подкрепя Украйна.
Ужасен цирк, който на фона на грасуването на зрителите в двете страни е още по-грозен и безмислен.

Аз говорих вчера с един бесарабски българин от Одеса. Каза, че стискали палци и гласували за Поли. За съжеление хората там са много бедни и не са гласували толкова масово колкото им се е искало. Tired

# 134

Украинци нямат право да гласуват за нея и не виждам защо трябва да се занимават с техния вот.
Но много държави са дали по 12т. за УКР, ако я дисквалифицират, 12-те точки отиват за този, който е получил 10, и така доста държави ще завършат с повече точки.

Общи условия

Активация на акаунт