Евровизия 21 - размисли, страсти и ново начало

• 187 436
  • 3 232
  •   1
Отговори
# 3 000
  • DE
А защо е нужно в "Капките" и в "Господарите" да говорят за Евровизия  newsm78
В новините на Нова споменаха.

# 3 001
  • España
нито в "Капките", нито в " Господарите" не  отдадоха внимание на Евровизия
Не забравяйте,все пак малката подробност,че Евровизия  не е конкурс на нации !!! Евровизия е песенен конкурс,който се организира от Европейския съюз за радио и телевизия ,в който от българска страна членува БНТ  Peace ! Песента ,коята изпращаме е именно техен продукт !!! Миналата и тази година ,поради успехите на българските представители , логично нарастна и интересът на останалите ни телевизии. Доколкото си спомням в предишни години дори и не го отразяваха!!!

# 3 002
Много се радвам, че Кристиан представи точно България на Евровизия. Дано наистина усеща любовта на българите към него и че за нас той си е българин.
Силно впечатление ми направиха две неща, които каза за България – че "тук се чувста като у дома си" и че "тук може да диша".
Потърсих да видя какви са коментарите за него в Казахстан, защото досега нищо не излиза в медиите за реакциите в тази държава след Евровизия. Попаднах на това:

https://www.caravan.kz/news/chem-bolgarin-s-kazakhskimi-kornyami … jjbergena-394835/

и честно казано, съм неприятно изненадана от негативизма и мненията на водещи казахстански музиканти (както става ясно от статията). Те дори не го приемат за казах, а го наричат "чужденец с казашки корени" (цитат: "не може да се радваме на успехите на чужденец с казашки корени").
Обаче ми идва вече прекалено, да имат самочувствието да дават оценка и да споделят "компетентно" мнение по въпроса, без дори да са чували някога песента на Кристиан и без да са гледали Евровизия, както сами признават. Един даже гордо твърди, че никога досега не е гледал Евровизия и това в неговия контекст звучи едва ли не като заклеймяване на някакъв смъртен грях.
 Sick

# 3 003
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Много се радвам, че Кристиан представи точно България на Евровизия. Дано наистина усеща любовта на българите към него и че за нас той си е българин.
Силно впечатление ми направиха две неща, които каза за България – че "тук се чувста като у дома си" и че "тук може да диша".
Потърсих да видя какви са коментарите за него в Казахстан, защото досега нищо не излиза в медиите за реакциите в тази държава след Евровизия. Попаднах на това:

https://www.caravan.kz/news/chem-bolgarin-s-kazakhskimi-kornyami … jjbergena-394835/

и честно казано, съм неприятно изненадана от негативизма и мненията на водещи казахстански музиканти (както става ясно от статията). Те дори не го приемат за казах, а го наричат "чужденец с казашки корени" (цитат: "не може да се радваме на успехите на чужденец с казашки корени").
Обаче ми идва вече прекалено, да имат самочувствието да дават оценка и да споделят "компетентно" мнение по въпроса, без дори да са чували някога песента на Кристиан и без да са гледали Евровизия, както сами признават. Един даже гордо твърди, че никога досега не е гледал Евровизия и това в неговия контекст звучи едва ли не като заклеймяване на някакъв смъртен грях.
 Sick
Той си е българин с казахстанско потекло. А изказванията на никому неизвестните казахстански музикални специалисти бих ги определил с извода на лисицата от баснята "Лисицата и гроздето". Тях ги дразни че момчето е със смесена кръв и се определя като българин, а това да го сравняват с онова бездарно чучело е просто неуместно.

# 3 004
Австралийското д..е се оказа украинско  Mr. Green цък

# 3 005
Къде го видяхте това със смъртния грях? Явно четем по различен начин. В интервюто накараха хората - музиканти, които никога не са чували за Кристиан, нито гледат Евровизия,  да сравняват техен певец с Кристиан. Хората си признават, че им е трудно да правят сравнения.
Все пак Казахстан не участва, съответно не излъчва Евровизия.
А  това мнение е много точно
Скрит текст:
Я вообще не смотрю и никогда не смотрел Евровидение. Я стараюсь меньше интересоваться подобными конкурсами, тем более, учитывая его последнюю политизированность. С творческой точки зрения, я считаю, это тоже довольно сомнительный конкурс. Поэтому такая радость для обывателей - этот конкурс больше проводится как средство манипуляций для достижения каких-то сомнительных политических целей. Поэтому я страшно далек от этого Евровидения.

Това че не го припознават като казахстанец, ами тяхно право е. Предполагам Кристиан не е имал изяви в Казахстан.

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 09:17 от La_Valletta

# 3 006
Къде го видяхте това със смъртния грях? Явно четем по различен начин.
...
Това че не го припознават като казахтанец, ами тяхно право е. Предполагам Кристиан не е имал изяви в Казахстан.
Аз така го усетих, защото описанието му на Евровизия е такова, сякаш това е най-долнопробния конкурс, а един приятел му казал, че тая година песните били слаби.
Може би са прави да не го припознават за казахстанец, в крайна сметка той няма казахстански паспорт.
Моята реакция беше прибързана и емоционална.

# 3 007
# 3 008
  • София
Привет! Hug
Кристиан наистина е "чужденец с казашки корени" - прави са. Само един бърз поглед в Уикипедия ни отговаря на въпроса - националност: Русия, България. Руско-български изпълнител. Има двойно гражданство - руско и българско. Нищо казашко - само майка му е от Казахстан. Това е.
Впрочем, това ни е вторият руско-български изпълнител, след Киркоров. Но говори български по-добре, започна кариера в България (не в Русия, въпреки Голос.Дети), и участва на Евровизия, представяйки България и неспирайки да вее българското знаме и да казва "ние българите можем и сме силни", "България е моята родина".
Киркоров може преди да е участвал на Орфея и аз много си го харесвам. Но той е и евровизионен гуро, както самият Кристиан го определи. И, въпреки това, е бил в делегациите за Евровизия на Русия, Беларус и Украйна. Не е работил за България. Кристиан Костов пя, спечели второ място, и се извини, че не донесъл Евровизия в София, бършейки сълзите си с българското знаме.
Така че, да, "наше момче" е. bowuu

# 3 009
  • Вестерос
Kikrkorow на живо ми е малко смешен ( не в негативен смисъл), в смисъл радвам му се, но отнесен ми се видя  Grinning Срещнахме се в един търговски център, бяха "отцепили" етажа , за да си купи той парфюм, ние не бяхме разбрали и нахлухме да търсил wc  hahaha

# 3 010
Някой ще ми обясни ли, защо  когато германката обявяваше вота на журито от Германия, зад нея имаше огромна тълпа, все едно победител чакаха Joy....

Немските медии за Кристиан  Sick

http://www.dw.com/bg/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%86% … %D0%B8/a-38846412

# 3 011
  • София
PURE, обикновено немците се събират по много, за да гледат Евровизия. Помня, че предни години даваха тълпа от хора пред Бранденбургската врата. Thinking

# 3 012
  • Испания
Гледала съм /и аз не знам какво количество/ програми и интервюта с Филип Киркоров. Чест му прави, че винаги многократно повтаря, че е българин. Както и баща му, както и леля му. Показват, че вкъщи приготвят български ястия, говорят за баница, пълнени чушки... Гостуващите у тях руснаци знаят за баницата, защото винаги има у тях и черпят гостите си с нея.  Simple Smile

# 3 013
Личното ми мнение е, че немската песен изобщо не заслужаваше предпоследно място. Определено не и челната десятка, но е приятна песен, на мен ми хареса.

# 3 014
  • София
Гледала съм /и аз не знам какво количество/ програми и интервюта с Филип Киркоров. Чест му прави, че винаги многократно повтаря, че е българин. Както и баща му, както и леля му. Показват, че вкъщи приготвят български ястия, говорят за баница, пълнени чушки... Гостуващите у тях руснаци знаят за баницата, защото винаги има у тях и черпят гостите си с нея.  Simple Smile
Както казах, обожавам Филип Киркоров. За него си казваме, че е българин. Камо ли за Кристиан, който пък съвсем ни представи - това исках да кажа. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт