Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 780
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Gerda1, благодаря. А за какво да си гледам TSH? Алкохола и цигарите ги спирам веднага, разбира се!

# 271
Ти нали не мислиш, че си първата жена, която не знае, че е бременна и е пила и пушила. Аз също бях пила преди да знам, че съм бременна. Спокойно, не прочетох да си правила нищо, което да е фатално. Обсъди тези неща с лекаря като идеш на преглед, но не се шашкай, няма за какво.

# 272
Lady Stardust е права, не си първата, която не е знаела и е правила "глупости". Важното е отсега нататък да се стремиш да избягваш вредните навици. Посъветвай се с лекаря си. Прекрасна бременност ти желая  Hug

# 273
 Уф, сега се поуспокоих! Първата ми бременност беше планирана и всичко беше като по учебник, но сега ... ееех, животът е това, което се случва докато ние си правим планове Grinning

# 274
  • София
Ние бяхме на почивка 2,3 дни преди да разбера,че съм бременна и пих,а колко ходих по басейни и сауни да не говорим  Laughing , но всичко беше точно  Peace

# 275
Здравейте мами, в началото на 8ми месец съм и все повече ми натежават краката. Предният път нямах такива проблеми, но и възрастта ми беше друга. За сега отоци няма, но глезените се подуват, накъсват се капилярчета. Моля препоръчайте ми някакво мазило или гел, подходящ за бременни, който да се бори с умората, накъсаните капиляри и да охлажда. Благодаря предварително  Hug

# 276
  • София !
Здравейте мами, в началото на 8ми месец съм и все повече ми натежават краката. Предният път нямах такива проблеми, но и възрастта ми беше друга. За сега отоци няма, но глезените се подуват, накъсват се капилярчета. Моля препоръчайте ми някакво мазило или гел, подходящ за бременни, който да се бори с умората, накъсаните капиляри и да охлажда. Благодаря предварително  Hug

Мен ме наболяват стъпалата и глезените.
Особено сега в жегите е много неприятно. Аз почти всеки ден си ги разхлаждам със студена вода. Направо свалям душа и държа повечко време на студената вода. Вдигам ги и на високо, това също облекчава.
За мехлем, аз ти препоръчвам арника. Аз съм много доволна! И с предната бременност ползвах, понеже пък тогава ми се схващаха краката и ръцете.

# 277
И аз арника ползвам , а онзи ден АГ ми каза , че може лиотон гел. Той охлажда и ми действа много добре.
А на мен пък много ми изтръпват ръцете....

# 278
  • ту тук, ту там
Момичета, от днес съм на Зинат. Кажете две успокоителни думи! В 20 г.с. съм.  Confused

# 279
Момичета, от днес съм на Зинат. Кажете две успокоителни думи! В 20 г.с. съм.  Confused
Не се тормози, налага се и на бременните да пият антибиотик понякога. Братовчедка ми го пи в четвърти месец заради ангина. Помня, защото тогава и бебето ми се беше разболяло за първи път, и то пи Зинат на 4 месеца.

# 280
И аз знам, че антибиотик по време на бременност не е страшен. Така, че споко  Peace
Значи арника и лиотон да си взема. А някакви отзиви за венен гел на д-р Тайс? bouquet

# 281
И аз бях на Зинат даже 2 пъти - в 17 и в 23 г.с. Не се притеснявай. До колкото знам това е един от малкото антибиотици които не вредят при бременност.

# 282
  • ту тук, ту там
Благодаря ви! Малко се поуспокоих!  Hug

# 283
И аз да кажа, че и с двете бременности пих ангибиотик, с едната даже 2 пъти. Добре са ми дечицата, живи и здрави. Не се притеснявай, важното е да се излекува проблема!

# 284
От пети месец съм с постоянни, но безболезнени контракции. При мен са много повече от 10 ден, по-скоро 10 на час бих казала. Шийката ми за сметка на това беше рекордно дълга последните два пъти - 5,7см и след това 4,5см преди около три седмици. Кажете ми, имам ли повод да се притеснявам, че ще родя преждевременно и има ли смисъл да ходя по спешност да я мерят пак, предвид на това че се беше скъсила с 1см, но те казаха, че това все още е доста дълга шийка? Много го мисля и постоянно се страхувам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт