Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 772
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • ту тук, ту там
И аз да кажа, че и с двете бременности пих ангибиотик, с едната даже 2 пъти. Добре са ми дечицата, живи и здрави. Не се притеснявай, важното е да се излекува проблема!

Благодаря и на теб! Просто не знам дали беше наистина наложително! Заради една пуста кашлица е, която обаче повече от месец ме мъчи. Започнах да повръщам от кашлица, вечер от напъни да се изкашлям ще си докарам херния. Нямам хрипове, само обострено дишане. Според лекарката точно напъните са много опасни. Много се чуди и тя какво да ме прави, заедно решихме да не се мъча повече със сиропчета с несигурен ефект. Затова изпитвам малко вина, чудя се дали все пак не можех да го избегна. Но е факт, че след втори прием вече имам ефект!
Благодаря ви много!  Hug

# 286
От пети месец съм с постоянни, но безболезнени контракции. При мен са много повече от 10 ден, по-скоро 10 на час бих казала. Шийката ми за сметка на това беше рекордно дълга последните два пъти - 5,7см и след това 4,5см преди около три седмици. Кажете ми, имам ли повод да се притеснявам, че ще родя преждевременно и има ли смисъл да ходя по спешност да я мерят пак, предвид на това че се беше скъсила с 1см, но те казаха, че това все още е доста дълга шийка? Много го мисля и постоянно се страхувам  Sad

Пиеш ли магнезий? Това е важно. Аз съм на магнезий от 16г.с., защото матката ми е чувствителна и имам контракции. Шийката наистина ти е дълга, но трябва да се следи. Аз я следя през 10 дни. Не пренебрегвай контракциите и следенето на шийката.

# 287
Тиквичка, моя приятелка беше със същите контракции и омекване на шийката, не съм сигурна, че предавам точно думата "омекване", но при нея се оказа, че тези контракции се причиняват ,дали от гъбички или бактерии, защото й изписаха някакви широкоспектърни ваг. глобулки  и всичко се оправи.Не й правиха мб, за да не притесняват матката.
 Магнезият много облекчава чувствителната матка.

# 288
Пия Магнезий, но не забелязвам никаква разлика с него... Инфекции засега май нямам, защото последната МБ беше чиста. Урина стерилна не съм правила скоро, но всеки месец пускаме нормална, на която гледат наличието на белтък и е ОК. Не знам дали е достатъчно това де, но тук такава им е практиката... Вече не знам какво да си мисля...

# 289
Аз бях с много контракции от четвърти месец някъде - за десетина дни пиех 3х1 но-шпа, 3х1 бускулизин и 3х2 магнезий, после само магнезия 3х1, а но-шпа при нужда, защото се натрупвало в организма и нямало нужда постоянно. Но дозите и лечението ми бяха назначени от АГ, според мен питай за някакъв спазмолитик, щом само магнезия не влияе осезаемо. 

# 290
Аз също започнах с 3х1 магнезий и 3х1 но-шпа. Накрая стигнах до 3х2 магнезий, което е максималната доза, и но-шпа при нужда.

# 291
Аз пих 3х2 нощ по + 3х1 бускулизин за една седмица, за да успокоят матката.

# 292
Добър ден мили дами аз съм бремена в 7 месец на 21 съм и и ми е първо раждане и се чудя къде да раждам спряла съм се на Майчин Дом не мисля да си ангажирам екип искам живот и здраве да родя нормално но ме интересува какви са условията в Майчин дом знам че лекарите са специалисти но за отношението и условията не знам ако може някои да сподели мнение,впечатления съвет ще съм много благодарна  Simple Smile

# 293
Има тема за Майчин дом, където може да попрочетеш за условията и да си зададеш въпросите. Заповядай - http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=852830

# 294
Има тема за Майчин дом, където може да попрочетеш за условията и да си зададеш въпросите. Заповядай - http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=852830

Благодаря

# 295
Привет момичета. Съжалявам ако не е това подходящата тема, но имам въпрос относно педиатрите в София и по-точно в кв. Лозенец. Колко по-рано е хубаво да се разтърся за такъв и какъв е редът за записване и т.н.? Ако можете да препоръчате някого в този квартал, ще съм много благодарна!  Hug

# 296
Здравейте момичета ( извинявам се ако питането не е за тука ) искам да попитам на някои случвало ли му се е такова нещо.....бременна съм в 12 г.с записах се на ЖК и при профилактичните изследвания доктора ми каза,че имам раничка на шийката на матката....попитах от какво се е получила,но ми каза че може да е от всичко и трябва да изчакам да ми излезна цитонамаската Sad тя още не е излезнала....притеснява ме проблем ли ще е тази раничка за бебето и въобще за цялата бременност опасно ли е ..... питам защото никога не съм се сблъсквала с такова нещо .... Благодаря предварително за отговора

# 297
  • София
Здравейте, в 12 седмица съм и от вчера с оскъдно кафеникаво зацапване.  Без болка.  Док каза 3*2 дуфастон.  Прегледа ми е в петък.  Притеснено ми е.

# 298
Здравейте момичета ( извинявам се ако питането не е за тука ) искам да попитам на някои случвало ли му се е такова нещо.....бременна съм в 12 г.с записах се на ЖК и при профилактичните изследвания доктора ми каза,че имам раничка на шийката на матката....попитах от какво се е получила,но ми каза че може да е от всичко и трябва да изчакам да ми излезна цитонамаската Sad тя още не е излезнала....притеснява ме проблем ли ще е тази раничка за бебето и въобще за цялата бременност опасно ли е ..... питам защото никога не съм се сблъсквала с такова нещо .... Благодаря предварително за отговора
С колоскоп гледаха ли те? Изчакай цитонамазката, наличието на раничка не винаги означава проблем. Много жени имат такива и дори не разбират. Раничката сама по себе си не пречи на бременноста.

# 299
Здравейте, в 12 седмица съм и от вчера с оскъдно кафеникаво зацапване.  Без болка.  Док каза 3*2 дуфастон.  Прегледа ми е в петък.  Притеснено ми е.

снуки аз имах такова зацапване в 6г.с продължи три дни и изчезна док ми беше изписал 3*1 дуфастон.....като ме прегледа ми каза че няма проблем може да ми се е появило където дигах малката и че ми изписва дуфастона за всеки случаи проблем е ако се появи кръв...просто повече почивай може да си се преуморила или ако си дигала нещо тежко стискам палци всичко да е наред

Общи условия

Активация на акаунт