Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 763
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
По принцип раничка на шийката на матката се диагностицира с колоскоп и цитонамазка ( задължително и двете).

# 301
По принцип раничка на шийката на матката се диагностицира с колоскоп и цитонамазка ( задължително и двете).

Просто като ми взима секрет за цитонамазката каза че вижда малка раничка но нищо не може да каже докато не излезнели резултатите би трябвало утре да излезнат а колоскоп даже не знам какво се прави.....като чета в интернет какво пише щях да получа удар затова зададох въпроса си тук ако някоя мама се е сблъсквала с това да каже....дано всичко да е наред

# 302
Не се шашкай. Изчакай резултатите от цитонамазката, предполагам след ден-два ще ги имаш.

# 303
Не се шашкай. Изчакай резултатите от цитонамазката, предполагам след ден-два ще ги имаш.

Благодаря за подкрепата Svetlina*

# 304
Колпоскоп е уреда с който се извършва прегледа, а колпоскопия е самото изследване. Колпоскопа е нещо като голям микроскоп, с който оглеждат в детайли раничката, с едно напоено тампонче те мажат там където е тя и наблюдават какво е оцветяването на тъканта. В зависимост от цвета определят колко е сериозно положението /Не помня какъв цвят беше като цяло/. Задължително се прави и цитонамазка, защото колпоскопията е само на външен вид, докато цитонамазката показва развитието на самите клетки. Не се притеснявай, някои жени и при раждане получават ранички.

# 305
Здравейте, късно ли е според Вас да правя трета ФМ в 31+4? Някой знае ли във Фемина какви са цените за трета ФМ с едно бебе?

# 306
Мисля , че 90 лева.
Оф аз цял ден съм с главоболие...Меря си кръвното , уж нямам , ама апарата ми е механичен , не електронен и дали го меря вярно....не знам. Сега пих един парацетамол и ако не ми мине скоро , отивам на лекар

# 307
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ако под механичен имаш предвид старият тип със слушалката, те са доста по-точни от електронните.  Peace

Според мен е от времето, аз цял ден съм като парцал.

# 308
Да .със слушалки. И е хубав.чудя се дали го меря точно.боли ме отзад към тила.

# 309
  • София !
Здравейте, късно ли е според Вас да правя трета ФМ в 31+4? Някой знае ли във Фемина какви са цените за трета ФМ с едно бебе?

Аз там за първата платих 100лв., а сега за втората 90лв. .

# 310

Според мен не е късно. Аз моята ще я правя в 33г.с.  Rolling Eyes
Да ви кажа, понеже от снощи съм с почти постоянни и безболезнени контракции, пак отидох да ме видят и пак ме взеха за луда  Laughing Явно съм някакъв природен феномен, защото имам наистина постоянно, но шийката ми е все така дълга - 4,3см  Mr. Green Вече се отказвам да се опитвам да разбера какво става  Rolling EyesЯвно ще е така до края...

# 311
Бактериите в урината се срещат често по време на бременност, аз имах и с двете. Както писах по-нагоре пих антибиотик. Добре е бактериите да се изчистят, но естествено лекаря ти ще прецени как ще те лекува.

# 312
Мерси за отговора!На мен ми е първа бременност.Ще видим като излезнат резултатите лекарката ще ми каже.Този антибиотик предполагам не е вреден нали?

# 313
Бактериите са по-вредни. Затова са създадени антибиотици, които да се предписват на бременни.

# 314
Мерси за отговора!Дано всичко е наред.Ако се наложи и антибиотици ще пия за да се изчистят.

Общи условия

Активация на акаунт