Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 749
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте на кой ден от закъснението и EFP отидохте на лекар и видя ли се нещо newsm78

# 316
  • София
Здравейте на кой ден от закъснението и EFP отидохте на лекар и видя ли се нещо newsm78

1 седмица след закъснението и видяхме точицата  Heart Eyes

# 317
Аз отидох на 10-ти ден от теста и закъснението, и се видя плодно сакче с размери 11 мм.

# 318
На мен утре ми е 7 ден закъснение имам записан час при лекар и много се надявам да се види нещо Praynig

# 319
Плоден сак се видя при мен 7-8 ден от закъснението.

# 320
Здравейте! Имам проблем който ме притеснява малко.В началото на 6ти месец съм и ме мъчи доста често уриниране и чуство за неизпразнен мехур.На два пъти ми се случва след посещение  на тоалетната по малка нужда и напън  да виждам бледо червеникаво зацапване. Имам пуснато скоро изследване на урина за белтък и захар (те са отрицателни) и седимента е 1-2 левкоцита. Някой имал ли е подобен проблем и дали е подов за притеснение ?

# 321
Здравейте! Имам проблем който ме притеснява малко.В началото на 6ти месец съм и ме мъчи доста често уриниране и чуство за неизпразнен мехур.На два пъти ми се случва след посещение  на тоалетната по малка нужда и напън  да виждам бледо червеникаво зацапване. Имам пуснато скоро изследване на урина за белтък и захар (те са отрицателни) и седимента е 1-2 левкоцита. Някой имал ли е подобен проблем и дали е подов за притеснение ?
Според мен става въпрос за цистит или някакъв друг вид възпаление на пикочните пътища. Запиши си час за преглед при аг-то ти, той ще те насочи как да действаш. Междувременно пий повече вода ( в никакъв случай студена), избягвай пикантните храни, сладкото и кафето. И както казах, запиши си час и отиди на преглед.

# 322
И аз бих посъветвала същото - много течности, буквално се наливай. При бременност могат да се пият разни билкови таблетни, които ще те облекчат. Урината кога е пускана?

# 323
Благодаря за отговорите ! Изследването е пускано след първото зацапване след уриниране и по повод еднократна силна болка в областа на бъбреците.Тогава лекаря ми каза че няма нищо протеснително.Незнам при цистит какво се изследва пак същите показатели ли ?

# 324
Принципно щом левкоцитите не са ти завишени значи не би следвало да имаш инфекция ( бактерии в урината). С многото течности би следвало за ден-два да се оправиш.

# 325
  • Варна
Възможно е да се получава някакво притискане и чисто механично дразнене, оттам да е проблемът. Има разни билкови таблетки, които облекачават в такива случаи, аз пиех Неоренал СР. И повечко вода наистина, но не чак да прекаляваш, повече от 2-3 литра няма нужда да се пият, защото ще натоварят бъбреци, сърце и т.н. Особено пък ако нямаш навик да пиеш вода по принцип. Но естествено, нека се изкаже лекарят.

# 326
Пуснах си днес една урина и резултата беше : белтък- отрицателен ;седимент- единични кристали пикочна к-на, ед. плоски епит. клетки
Обадих се на акушерката при която ходя и тя каза че няма инфекция , но мога да пия червени боровинки на чай или неоринал.Според вас кое е по подходящото ?

# 327
И двете са подходящи, лично аз съм пила Неоренал, но имах бактерии. И тъй като това са таблетки, все пак, на твое място бих избрала сок/чай от червена боровинка.

# 328
И аз съм за чая.  Peace

# 329
  • София !
И аз съм за боровинките  Peace
Свекърва ми прави сок от боровинки. С предната бременност имаше един период в който ме боляха бъбреците, и бях взела да пия от сока, много ми помогна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт