Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
При мен кръв и урина всеки месец ми ги минават по здравна каса, както и изследванията за полови предавани болести, кръвна група, 3 ехографа, микробиология - незнам колко са като брой, а и ранната ФМ ми беше безплатна, но това май ми беше подарък от лекарката, теста на Даун си го платих и в последствие тя ми се скара, че не съм и казала за да ми даде направление.

# 541
  • Бургас
Запушването на млечен канал не е шега, боли ли те, как разбра, че имаш?
Ако под папиломи визираш малки бенки и брадавички на мен ми се появиха доста, нищо не изчезна, но не е болка за умиране.
Не визирам малки бенки,а колкото лещено зърно.От крема,с който мажа ми олеква и ще ги следя.Болка за умиране  ще е,ако има проблем заради това после при кърмене.Не трябва да се пренебрегват промените в тялото.

Имам питане към мамите,които са сключили граждански брак преди раждане как стоят нещата с промяната на имената,относно болничните?Може и на лс да ми пишете.

# 542
Кара миа, аз сключих брак по време на бременност, не съм имала проблеми с имената .даже видях в системата на нои , че веднага са ми сменили фамилията без аз нищо да правя.явно мече системите са много свързани. И съответно новия болничен беше вече с новата фамилия.иначе после смених лична карта и шофьорска книжка и занесох копие на ТРЗ -то в офиса. Ако нещо друго конкретно те интересува, питай

# 543
На мен пък в 14 седмица ми казаха момиче, а на ФМ в 20  седмица го "смениха" с момче.  Laughing
При мен беше обратното. Според лекаря, при първия преглед, пъпната връв била между крачетата и затова му се сторило, че е момче. От тогава досега, на всеки преглед ми потвърждава, че чакам момиче. Дано да е прав, защото съм в 37-ма седмица и всички дрешки, които съм купила, са за момиче  Simple Smile
Между другото, на 4д ехограф, също ми казаха момиче, лекарят беше доста уверен.

# 544
kalei и Askata, благодаря ви за отговорите. Най-вероятно ще се насоча към платен пакет. Askata, определено си попаднала на добра лекарка, коя е ако не е тайна?
Ох всяка сутрин ми се гади и често имам виене на свят, постоянно ми се спи, вече съм 7г.с. Пия утрогестан вече една седмица заради отлепяне и се питам дали виенето на свят се дължи на лекарството. Лицето ми се пъпчаса, кожата около устата и брадичката ми е суха. Имате ли такива оплаквания, каква е причината и как се справяте? Притеснявам се да не би да имам дефицит на желязо и опасно ли е?

# 545
kalei и Askata, благодаря ви за отговорите. Най-вероятно ще се насоча към платен пакет. Askata, определено си попаднала на добра лекарка, коя е ако не е тайна?
Ох всяка сутрин ми се гади и често имам виене на свят, постоянно ми се спи, вече съм 7г.с. Пия утрогестан вече една седмица заради отлепяне и се питам дали виенето на свят се дължи на лекарството. Лицето ми се пъпчаса, кожата около устата и брадичката ми е суха. Имате ли такива оплаквания, каква е причината и как се справяте? Притеснявам се да не би да имам дефицит на желязо и опасно ли е?
Лекарката е в Бургас яко искаш ще ти пиша на лични, но ти май беше в София нали? А за Утрогестана и при мен отначало беше така, ужасна бях и все се замайвах от него, даже като го пия ММ казваше, че погледа ми е на дрогирана ☺. После сутрин като го пия и си лягах за час, два и така свикнах. Вече го спирам, но не ме замайва и не ми пречи, въпреки, че съм с много ниско кръвно.

# 546
Askata, да от София съм. Ще стискам зъби да изпия утрогестана до 3 август, тогава ми е прегледа. Дано нямам проблеми с желязото, и аз съм с ниско кръвно по принцип. Лека бременност  Hug

# 547
  • София

Ох всяка сутрин ми се гади и често имам виене на свят, постоянно ми се спи, вече съм 7г.с. Пия утрогестан вече една седмица заради отлепяне и се питам дали виенето на свят се дължи на лекарството.
и аз имах същите оплаквания, когато го приемах през устата, това е щото понижава кръвното, а моето и без това е ниско. Когато започнах вагинален прием нещата се оправиха и нямах никакви проблеми Peace

# 548
  • София
И аз трудно понасях Утрогестана - замайване, прилошаване, горещи вълни. А като дойде периода да ми се повръща зверски 24/7 (от средата на втори до средата на четвърти месец), не можех да понасям да пия никакви капсули през устата, затова започнах да го слагам само вагинално и спрях да получавам страничните ефекти.

Като се запишеш на ЖК, лекарят ще ти назначи изследвания и като ти излязат резултатите от пълната кръвна картина, ще се види нисък ли ти е хемоглобина. В 7г.с. по принцип е още рано бременността да е причинила желязодефицитна анемия. Но може пък да я имаш от преди това, ако по принцип не консумираш храни с желязо. Някакви витамини за бременни пиеш ли?

# 549
Моя хемоглобин падна много и изобщо не разбрах, че има нещо. Нито се замайвам, нито ми е лошо. Вкараха ме миналата седмица в болница за малко и така се разбра, че е много нисък.
А за утрогестан ако се слага вагинално не понижава кръвното, но трябва лекар да прецени и ако има кървене, тогава вече поне в началото приема трябна да е през устата.

# 550
  • София
А за утрогестан ако се слага вагинално не понижава кръвното, но трябва лекар да прецени и ако има кървене, тогава вече поне в началото приема трябна да е през устата.

Напротив, вагиналното усвояване е дори по-добро - това ти го гарантирам, аз съм фармацевт.  Rolling Eyes Просто пероралното е по-естетично и по-практично - не цапотиш бельо, не се съобразяваш дали и кога пак да правиш секс и т.н. АГ ми каза сама да избера начина на прием.

# 551
  • София

Напротив, вагиналното усвояване е дори по-добро - това ти го гарантирам, аз съм фармацевт.  Rolling Eyes Просто пероралното е по-естетично и по-практично - не цапотиш бельо, не се съобразяваш дали и кога пак да правиш секс и т.н. АГ ми каза сама да избера начина на прием.
и аз знам, че вагинално се усвоява по- добре Peace

# 552

Напротив, вагиналното усвояване е дори по-добро - това ти го гарантирам, аз съм фармацевт.  Rolling Eyes Просто пероралното е по-естетично и по-практично - не цапотиш бельо, не се съобразяваш дали и кога пак да правиш секс и т.н. АГ ми каза сама да избера начина на прием.
При мен беше абсолютно забранено защото заедно с кървенето е страшно нехигиенично и оснен това таблетката се изхвърля с кръвта и няма как да се усвои правилно, а и при проблемна бременност за секс и дума не може да станава. Simple Smile

# 553
  • Варна
И аз така знам - вагинално че се усвоява по-добре никой не спори. Но при кървене е по-добре да се приема през устата.

# 554
Innerlane, пия Фемибион 1-включва фолиева киселина и витамини от B група. Тъй като си фармацефт, да те питам вагиналния крем Гиназол може ли да ползва през бременността и влияе ли на бебето? Вчера бях на преглед при заместващия АГ, моя АГ е отпуска. Оплаках се от странно усещане след малка нужда и пробождане отвътре, по принцип от 2 години имам хроничен цистит и гъбички. Предписа ми Уринал Акут 2×1 за пет дни и Гиназол еднократно? А за изследвания вдигна ръце и да изчакам моя АГ да се върне Cry

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 11:15 от mystery_girl

Общи условия

Активация на акаунт