Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 268
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Здравейте, дадоха ми ръчна помпа на Авент, но искам да ѝ сменя някои от частите. В сайта на авент не видях да предлагат резервни части, знаете ли от къде могат да се поръчат?

# 91
  • Варна
Здравейте дами!  bouquet
Писах преди месец, когато видях двете чертички. Тогава получих бързи и подробни отговори, и сега отново съм в чуденка. По последен цикъл трабва да съм 9гс+4, но тъй като все още не съм ходила на преглед, не знам дали всичко е наред. Не живея в България и тук преди 13-14гс не преглеждат.  Сега да попитам това което ме интересува.
Живот и здраве 14гс+4 ще съм си в Б-я и първата ми работа е да отида на преглед.
Може ли 15гс. да се направи първата ФМ и БСХ ( за бсх не съм сигурна, дали ще го направя)? Достоверни ли ще са резултатите от ФМ в тази седмица?
Макар че аз мисля, че не си отговаря на седмиците, по последния цикъл, защото винаги съм била с по-дълъг цикъл 30-33 дни. Преди 2г и овулация следях няколко месеца, чрез температурния метод и беше късна. Така че може и 13+ да съм като се прибера в Б-я.
И последен въпрос:
При втора бременност прави ли се отново обременяване с глюкоза? С първата всичко беше наред, теста го правихме началото на 2015 г.
Благодаря предварително на всички отзовали се!  Hug
Здравей! Въобще не е късно. Аз моята първа ФМ направих в 15 г.с.. И резултатите са си абсолютно достоверни. Може да се види целият фетус (плод), оглеждат се и носните костици за генетични малформации, отделно бипариатален диаметър (диамертър на главичката), на гръдния кош, дължината на фемура (бедрената кост), на базата на всичко изброено, ще се изчисли  и евентуалния термин. Моят тогава ми го изчислиха със седмица напред, тъй като вървим едрички. Така че не се притеснявай, въобще не е късно. Напротив даже е много полезно и за теб самата, че всичко върви нормално и всичко е наред с бебо!
Успех!

# 92
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
А пък според мен 15 седмица за ранен скрининг (както наричат БХС) е късно.
На всякъде дават до края на 13та седмица като най-последният възможен момент.
От 15та седмица нататък вече се гледат съвсем други неща.

# 93
  • ту тук, ту там
Здравейте, дадоха ми ръчна помпа на Авент, но искам да ѝ сменя някои от частите. В сайта на авент не видях да предлагат резервни части, знаете ли от къде могат да се поръчат?
Преди години точно от тях съм си поръчвала, но им се обадих по телефона тогава (преди 5 години обаче!  Blush)! Simple Smile

# 94
И според мен е късно 15 г.с. Първата ФМ с БХС се прави между 11 и 14г.с.(най-добре около 12-13г.с.).

# 95
Здравейте, има ли някоя с количка bexa cube? Да изкаже мнение , но ако е ползвала , а не слухове Wink

# 96
Здравей Simple Smile
В OLX.bg има много обяви за нови резервни части за ръчна помпа Авент Simple Smile

# 97
Здравейте, бременна съм в 16 г.с. Още в началото при регистрацията ми откриха аминоколпит- бактериална вагиноза. Но гинеколога ми каза да не проемам нищо до края на третия месец. Консултацията ми е чак на 06.06 , днес ходих на преглед при деуг гинеколог, понеже моя не ме гледа на ехограф ако не си заплатя и ми откри ниска плацента- единия край е точно над шийката, другия край уж бил ок, когато му споделих за бактериалната инфекция каза обезателно да започна курс с флажил песари... Притеснено ми е хем разбрах за плацентата , сега и този флажил... Дали да изчакам да се консултирам и с моя гинеколог за флажила, който ми води бременността( което ще стане най- рано в понеделник, понеже е отпуска), или да го почвам? Имала ли е някоя от вас момичета такъв проблем с колпит и как се е лекувала? Има ли отзиви за флажил в 16 г.с. ?

# 98
Здравейте, бременна съм в 16 г.с. Още в началото при регистрацията ми откриха аминоколпит- бактериална вагиноза. Но гинеколога ми каза да не проемам нищо до края на третия месец. Консултацията ми е чак на 06.06 , днес ходих на преглед при деуг гинеколог, понеже моя не ме гледа на ехограф ако не си заплатя и ми откри ниска плацента- единия край е точно над шийката, другия край уж бил ок, когато му споделих за бактериалната инфекция каза обезателно да започна курс с флажил песари... Притеснено ми е хем разбрах за плацентата , сега и този флажил... Дали да изчакам да се консултирам и с моя гинеколог за флажила, който ми води бременността( което ще стане най- рано в понеделник, понеже е отпуска), или да го почвам? Имала ли е някоя от вас момичета такъв проблем с колпит и как се е лекувала? Има ли отзиви за флажил в 16 г.с. ?
Здравей. Флажил съм ползвала преди да забременея, заради инфекция, но не бях доволна честно казано.
Дали може да се ползва по време на бременност не знам. Разбирам в каква ситуация си - и аз от известно време ходя паралелно на две места и на моменти е доста объркващо, защото единия казва едно, другия друго. Съветвам те да се консултираш на всяка цена и със проследяващия бременността, защото той все пак ще е с теб до края и е добре да знае всичко Peace

# 99
Момичета, по график днес ми започва 6г.с. и днес отидох на преглед, но не се видя сакче. Лекарят каза, че вижда "точка". Вчера имах леко кафеникаво зацапване. Питах  си лекаря, но не получих конкретен отговор защо, а ми е много притеснено. Съвети?

# 100
Здравейте,  днес ходих на гинеколог и съм направила спонтанен аборт изчиствам се каза че няма нужда от  кюртаж каза да спра всички хапчета че трябвало да ми спре сега да ми тече можело после пак да почне малко и после да чакам цикъл.Можело да бъде хормонално понеже на мен ми дойде първия цикъл на 17. Искам ако някой е на ясно сега колко време реално трябва да мине за да пробваме пак отново, и какво мога да пия след като много искаме бебенце нещо да си пия да се подсиля ли нз. Някой да сподели такъв опит

# 101
Момичета, по график днес ми започва 6г.с. и днес отидох на преглед, но не се видя сакче. Лекарят каза, че вижда "точка". Вчера имах леко кафеникаво зацапване. Питах  си лекаря, но не получих конкретен отговор защо, а ми е много притеснено. Съвети?
В тази ранна седмица си е точка, равносилно на сакче Simple Smile Та видяло се е Simple Smile
Зацапването спря ли?

# 102
  • Бургас
Първо се успокой, щом е видял точка за сега всичко е наред. Нещо изписа ли ти? Почивай повече, мисли положително и недей да четеш на кой какво му се случило и да се натоварваш!

# 103
Аз бях така в 6 г.с  и веднага ме вкараха за задържане.така че. ..по - добре доктор да ти кае , но определено и сама има какво да правиш.не бих чакала аз съдбата.аз настоях също и ме вкараха веднага на системи

# 104
Абсолютно нищо не ми е изписал... Каза ми, че вероятно съм имала късна овулация (което е възможно, имам малко по-нередовен цикъл) и ми записа час за вторник (31ви май). Зацапването спря, явно е било еднократно. Иначе пия витамини, ФК, храня се нормално с идеята да кача някое кило, че съм слаба.

Иначе съм на работа, лежа вкъщи само.

Общи условия

Активация на акаунт