Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 662
  • 745
  •   2
Отговори
# 465
Някой може ли да помогне? Вчера ходих на трета ФМ и бебка е 2100, стомахчето й е леко увеличено за моите седмици и водите са повече - индекс 20 каквото и да значи това. Това ги наведе на миълта, че имам ГД. Качила съм малко килограми иначе - само 8 до момента. Сутринта ходих и стoйностите са следните
- 4,11 на гладно
- 10,73 след час
- 7,28 след два часа.

Сега лекарят от лабораторията каза, че са добре, но нещо не му вярвам много, защото не е ендо. Тук системата е сложна и не мога да видя лекар без мнението на акушерката, а нея ще я видя чак в понеделник.
Та ако може едно мнение? Много ви благодаря  Hug

# 466
  • ту тук, ту там
Няма ли референтни стойност на показателите? По тях ще се ориентираш.

# 467
Имам - първото и третото са в норма, а за второто ми казаха, че нямали референтни, защото при всеки било различно  Rolling Eyes Просто исках да си сверя часовника с другите момичета, които са минали през този проблем. От два дни само плача... Изобщо не съм предполагала, че може да ми се случи това... И ми трябваше малко помощ просто...

# 468
Най-голямо значение имат кръвно захарните стойности на гладно и след 2 часа, твоите са в норма. Аз, доколкото помня, гестационен диабет се приема, ако най-малкото две от стойностите са извън норма.

# 469
  • ту тук, ту там
И защо плачеш щом са ти в норма?!  newsm78

# 470
Тиквичка, ако нещо много те притеснява, няма ли възможност да потърсиш второ мнение от лекар по въпроса за това какво са видели на ФМ?

# 471
Някой може ли да помогне? Вчера ходих на трета ФМ и бебка е 2100, стомахчето й е леко увеличено за моите седмици и водите са повече - индекс 20 каквото и да значи това. Това ги наведе на миълта, че имам ГД. Качила съм малко килограми иначе - само 8 до момента. Сутринта ходих и стoйностите са следните
- 4,11 на гладно
- 10,73 след час
- 7,28 след два часа.

Сега лекарят от лабораторията каза, че са добре, но нещо не му вярвам много, защото не е ендо. Тук системата е сложна и не мога да видя лекар без мнението на акушерката, а нея ще я видя чак в понеделник.
Та ако може едно мнение? Много ви благодаря  Hug

Втората стойност ти е леко завишена. Най-добре е да се консултираш с ендокринолог. Колкото до околоплодните води, за намаляването им изписват едни свещички.

# 472
mystery_girl ще ти хареса в отчетната. Аз съм във Февруарчета и всички са много готини!  Hug
При мен симптомите са на периоди. Като бях 6 седмица ми бяха почти спрели и доста се паникьосах дали всичко е наред, но след 4-5 дена се върнаха с пълна сила  Crazy
Аз хода в Софиямед и съм много доволна! Повечето лекари работят по програмата и за всички чух добри отзиви - най-много позитивни мнения имаше за д-р Хасан и се записах при него.
Направи ми пълна регистрация, генегологичен и ехографски преглед, все ми проби, които дадох в лабораторията дало. А преди 2 дена ми се появиха болките в коремчето, за които говорихме и се бяхме разбрали с акушерката, която работи с него да й пиша ако има нещо. Писах й и тя ми каза, че докторът може да ме погледне още същата вечер, тъй като е на смяна в отделението. Прегледа ме, изписа ми рецепта. За всичките тези прегледи и изследвания до момента не съм платила и 1 лев. Разбира се предписа ми и други изследвания - HIV, токсоплазмоза (заради котките ми) и няколко други, които вече се плащат, защото не минават по здравна каса. А и това е частна болница, чиста и приятна. Наистина съм много доволна. Дано всичко мине добре на 3-ти  Hug  Аз съм на 5-ти  Whistling

# 473
Здравейте мами и бъдещи мами!Да попитам какво точно представляват контракцийте?В 35 седмица съм и когато ритне по силно ме понаболява

# 474
Здравейте мами и бъдещи мами!Да попитам какво точно представляват контракцийте?В 35 седмица съм и когато ритне по силно ме понаболява

И аз съм така, но съм 37г.с. Дано някоя запозната да отговори.  Simple Smile

# 475
  • ту тук, ту там
И защо плачеш щом са ти в норма?!  newsm78

Тиквичка, сега видях, че ти имаш и друго притеснение, заради което си пускала изследването за ГД. Извинявай за реакцията ми в цитата! Всичко ще е наред, не се притеснявай излишно, пази се и потърси още едно мнение!  Hug

# 476

И аз съм така, но съм 37г.с. Дано някоя запозната да отговори.  Simple Smile
                                                                                                                                               Дано! А пиеш ли магнезий?                                                                                                                                                   

# 477
Да 2х2. Ти? Иначе вчера бях на преглед, но забравих да питам до кога да го пия

# 478
  • Бургас
В 24 г.с. и по време на движение чувствам,че ми е стегнат корема-това докато седна.От около седмица е така.В рамките на тази седмица получих и няколко контракции и правя разлика м/у двете стягания.Притеснява ме този стегнат корем,понякога и се появява тежест ниско.От какво може да е това стягане?Пия Магнерот и Ферофолгама.

# 479
И аз пия ферофолгома но магнезий не

Общи условия

Активация на акаунт