Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 156
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
На мен Муконазал ми помага повече.

# 106
При нас започна с кашлица в четвъртък и вечерта вдигна Т.На другия ден започна хрема и в Събота отидохме на лекар и вече беше с гнойна ангина.Затова по добре заведи утре децата на лекар,че да не направят някое усложнение баш за почивните дни.
А, ще ги водя утре на дежурен, за мое успокоение. Интересното е, че от както са заспали, грам не са кашляли  newsm78 което май е добре.

# 107
При запучен носи и сополи ползвам комбинацията : Назик кидс и виброцил.
Пръскам Назик изчаквам 10 минути и слагам Винроцил. Назика отпушва и има благоприятно въздействие върху носната лигавица. Щото Виброцила много подсушава и сгъстява сополите. Но в комбинация виброцила има антибактериална съставка която лекува и спира сополите. От УНГ знам че Виброцила са едниствените капки които действат 8 часа.

Miamim AБ = антибиотични капки. Тях винаги ги слагам само тях. Ако се наложи да отпуша преди лягане пръскан Назик. Или Олинт. Но те са еднократно.

# 108

Уми, няма да навредиш с туята. Как така си дала 5гр., не е ли на топченца? Или е в някаква друга форма?
5гранулки имах предвид.За сега няма реакция.Беше започнало да се зачервява мястото и да я боли доста,но не знам от туята ли,вечерта вече не я болеше толкова.Ще давам днес и утре по 5топченца,пък дано ни се размине.

# 109
За отпушване ползвам Отривин. Отпушва веднага. Ползвам само преди лягане.

# 110
  • shumen
Вили,как са децата?Дано не е нещо сериозно при вас.
Аз за отпушване на носа ползвам Олинт.

# 111
Вили,как са децата?Дано не е нещо сериозно при вас.
Според дежурната лекарка нищо им няма - гърди чисти, даже гърлата не са червени  newsm78 много странна кашлица. Ама да видим, може да е нещо, дето ще мине за 2-3 дни. Давам им Ериус на моя глава.

# 112
  • София
Вили, вероятно имат от "сополивата" кашлица, при която гърлото си е нормално и нищо не слиза "надолу". Все пак може да даваш нещо за смукане за гърлото - превантивно и същевременно да третираш нослетата.

Ние вчера поставихме две ваксини за реимунизация на малкия (пентаксим и синфлорикс), а днес баткото се разсополиви  Tired Дано не си го предадат един на друг.

# 113
Вили, вероятно имат от "сополивата" кашлица, при която гърлото си е нормално и нищо не слиза "надолу". Все пак може да даваш нещо за смукане за гърлото - превантивно и същевременно да третираш нослетата.
Аааа, аз за чистенето на носа съм като гестаповец  Laughing поне по 3-4 пъти на ден с Бейби вак-а, спрейчета с морска вода и по 1-2 пъти Назик.

# 114
  • shumen
Вили,дано мине бързо при Вас.
Аш,дано е добре баткото и малкия не се зарази от него.

# 115
Аз да питам,вие децата след имунизация извеждате ли ги навън.Вчера докторката каза да се прибираме веднага и да не се мотаме много по улиците.Днес беше супер време,но излязохме привечер,като не беше така напекло.Утре сме канени на малък детски РД(5-6деца),навън,сред природата,по обяд и се чудя да идем ли.Дават го слънчево и доста топло-27гр.Не знам слънцето до колко е противопоказно.Предният път като беше на АБ,докторката забрани излизане изрично,както всеки път.Аз я облещих на слънце и на другият ден ми вдигна температура и докторката,като разбра ми се накара.Сега нищо конкретно не каза,а аз вече не помня след предишни ваксини как съм процедирала.Тогава и не съм се втелявала много,де.Колко дни след ваксината може да има нежелана реакция?

# 116
Здравейте мами,
и ние както всички сме с гъст жълт секрет в носа, преди две седмици бяхме със същия секрет и го оправихме с тобрадекс, но сега ни изписаха макситрол. Някой ползвал ли е тези капки, няма ли някаква народна медицина , толкова много антибиотици в нослето....?

# 117
За народна медицина-не знам.Но има изследване,което се нарича носен секрет/МБ на носен секрет и от него най-добре се разбира дали сопола е жълт заради бактерия или не.Тогава се прилагат и АБ капките.При вас доктор/ката е действал/а на сляпо вместо да пусне секрет още преди първите капки,но явно не ги е улучила и сега пробва с други...Каква е гаранцията,че вторите ще помогнат?
Трябвало е да пуснете секрет...Ако си почнала Макситрола не го спирай поне 5 дни,че и 7 си изкарайте курса и ако пак е така вече ще изчакате няколко дни и ще пуснете носен секрет да се види какво-що.
Иначе най-безобидно може да промиваш често носа,за да не се застоява тоя гъст жълт секрет и да се повтечни.

# 118
  • София
tania_zh, възможно е жълтият цвят на секрета да не се дължи на бактерии в нослето. Не е хубаво да се прекалява с антибиотичните капки, освен ако не се гони някакъв специфичен ефект според резултатите от микробиологично изследване и антибиограма. Но така да се капят капки едни след други в кратък период от време според мен не е щадящо за носа на детето. За народна медицина - чела съм, че прополисът се счита за естествен антибиотик, защото влияе на лошите бактерии. Има една рецепта - 10 мл. сребърна вода и 5 капки прополис (клеева тинктура). Отделно се продава сребърна вода за промиване под формата на спрей (Скалер спрей). Отделно има капки еуфорбиум, само физиологичен разтвор, физиологичен разтвор с нещо друго и т.н.

Ние вече сме сополиви и кашлящи (баткото и ... мама). Вчера цял ден валя и излязоха навън в 20-те минути, в които не валя. През останалото време бяхме вътре и се учихме да пишем прави линии (а не криви)  Mr. Green

Уми, каква ваксина поставихте?

# 119
Ех,Аш,да се оправяте!Вие упорито си боледувате наравно с нас  Mr. Green
И аз закачих от детето болки в гърлото и запушен нос,даже още не съм се оправила...

Общи условия

Активация на акаунт