Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 181
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Уми, аз след ваксини съм я извеждала навън, но пък никога не е правила някаква реакция. Но не съм я извеждала по площадки сред деца, ами сами си обикаляме квартала и стоим в двора. Когато е на АБ я извеждам по същия начин.
За Макситрола - скоро капах, бързо стопира сополите. Но 2 седмици след това пак се появи хрема, в последствие и кашлица и ЛЛ каза да не слагаме АБ капки този път, че скоро сме ползвали. Та изписа някакви антибактериални.

При нас кашлицата от суха стана влажна, отхрачваща и облекчаваща. Сутринта в аптеката ме посъветваха да взема Мукосолвант сироп. Взех го, но пък за всеки случай звъннах на ЛЛ, обясних каква е кашлицата, но ми каза да си продължа с Тусавита  Tired. Сега като се събуди ще отивам за Тусавит.

Болните да оздравяват бързо.

# 136
  • shumen
Фер,дано се оправи каката скоро и не зарази и малката.Според мен е нещо не излекувано това или болките в ухото са усложнение от предното боледуване.
Миамим,на мен педи ми каза да не давам сироп този път.Аз и не ги харесвам много,че го разкашлят още повече.

# 137
Офф и при нас след варицелата нещо се запуши носа ,за сега няма сополи ,но много киха .Аман вече ,пак съм на тръни ,че при нас все е в ушите .
Фер ,тя пи ли АБ на предното боледуване ?

# 138
  • shumen
ГД3,дано не се разболее сега твоето дете.

# 139
  • На брега на реката
Не й купих аб-то. Само еднократно вдигна тогава Т и то 37,7. А още в сряда спряха и двете със сериозното кашляне. В четвъртък или петък...не помтя вече, спрях флудитека. Давам все още ксизал и не са кашляли от няколко дни.

# 140
  • shumen
Фер,дано се размине с АБ каката.

# 141
Здравейте,малкия е със задна хрема и кашлица от петък. Педиатъра изписа фуциталмик (аб капки) в носа. До сега не сме ги ползвали. Някой използвал ли ги е? До сега с макситрола на третия ден почти винаги са имали ефект.

# 142
  • София
Третирала съм с фуситалмик - гел, но нямаше ефекта на капки като тобрадекс, тобрекс, ...  Капки фуситалмик, не сме ползвали  Peace

# 143
  • На брега на реката
Обърна го на драйфане вчера. Три пъти обилно и това беше. Т повече не вдигна. Ще я видя като стане, но спа спокойно и забрави за ухото. Каква е тая мистериозна болест  newsm78
Взех й цитрат и биогая, за сега друго не давам. Дано това да е било, че да си изкара утре празника.

# 144
Моето все още си има остатъчна кашлица.Не знам докога ли ще си я влачи.
Дани, моя зимата така влачи месец и нещо някаква остатъчна кашлица, не знам какво чудо беше това. Дано при вас е по-кратко!

Иначе сега май наистина е някаква сополива кашлицата - малката почти не се обажда вече, при баткото доста понамаляха сополите, закашля се на моменти влажно и това е. Днес ги водихме в Зоопарка и не се спря това дете 3 часа, не знам къде я намери тази енергия!  Crazy

# 145
  • shumen
Фер,сега май има такъв вирус с повръщане и Т.Дано е минало при каката и утре си изкара добре празника.
Вили,то като гледам моя вече седмица си я влачи тази остатъчна кашлица.
За енергия имат те.Моето и то днеска с баба си и дядо си ходило в гората и не се спряло.Голямо бягане и скачане било.А снощи как падна в най-голямата локва и кал пред блока,че после едва го окъпах.

# 146
  • На брега на реката
Май отмина. Аз съм с някакви киселини и стомашен дискомфорт, не мога да преценя от среса, който се насъбра ли е, или изява на същия вирус, но се надявам само с това да се размина. Много съм доволна обаче от биогаята, май по-стабилен пробиотик от него няма! И понеже се води и подсилващ имунитета, мисля и него да го давам за поне 10 дни.   
Каката днес я захраних с месце, голям глад я гони, та съм обнадеждена.
Днес им взех бронховитал кидс, препоръчаха ми го за профилактика на горни дихателни пътища и при алергизирала лигавица, та ще давам отзиви после.
Бързо оздравяване на всички! Радвам се, че няма много живец в темата, което ме навежда на мисълта, че няма и много болни  Mr. Green

# 147
  • София
Фер, добре че големият ти шемет вече не го боли ухо и стомах, защото наистина е кофти комбинация.

На моя най-малък шемет от тази сутрин му текна бистрият сопол. Имам някакъв спомен, че и предните пъти, когато поставяхме пентаксим или синфлорикс, имаше подобни прояви. А е възможно сополът да е вирусен - може от баткото, от каката, от мен - статистически шансът е огромен вкъщи някой да го зарази. Днес обаче бе един прекрасен ден, имаше много слънце и те изкараха цялото време навън. Беше топло, играха на поляната в двора и се надявам това да е попресушило хремата. На баткото сополът вече е жълт и гъст, малко кашля, но последните му боледувания бяха все такива и не ме притеснява. Също забелязвам, че говори гъгнещо или по-скоро гърлено от месеци насам и имам чувството, че в последно време е бил леко болен дори между по-основните му разболявания.

# 148
Здравейте,
Малкият е вече 4- ти ден с Т. Започна от ниска, днес вече е 39 градуса. Баткото и таткото изкараха тридневна вирусна ангина, но отмина. Малкият се бори. Днес пуснахме кръв. Всичко е ок, левкоцити и СУЕ, но CRP е 36. Само гърлото е червено и има хррма, но засега изчакваме. Той досега не е пил АБ /освен при бактерия във фекална проба/. Има ли някой с този вирус?

# 149
  • shumen
Фер,добре,че е отминало при каката.Гадно е да боли ухо.
Аш,дано се оправи скоро най-малкия.
Мария,моя беше с ангина,но при нас започна с висока Т,после един ден нямаше и след това 2 дни беше с ниска.
Моя утре го пускам на ДГ след две седмици вкъщи и се надявам да изкара по дълго здрав.

Общи условия

Активация на акаунт