Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 206
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ох, момичета, много ви благодаря за успокоението  Hug  Така е, не енещо страшно. Всьщност, тревожат ме 2 неща. Основното е как той ще се чувства. Второ, офталмологьт ме притесни. Аз сьм чела за физиологичното далекогледство и в началото реагирах сьвсем спокойно, не ме впечатли много,  но тя ме наплаши, че вече е голям, че диоптерьт е голям ( в момента 2, но може да скочи до 4 след разширяване на зениците) и видиш ли няма начин да го израсте  ooooh!  Иначе той никога не е имал каквито и да е оплаквания, аз го заведох на профилактичен преглед.

# 181
На тези очните лекари хич не им вярвам..Племенницата като малка един такъв я изкара кьорава. А тя не беше. Така че-поне второ мнение според мен, че и трето. Фел, тази детски офталмолог ли е?

# 182
Фел, и аз бих потърсила второ мнение след диагнозата, ако нещо ме притесни. При мен пък е обратно - на разширени зеници диоптрите излизат по-малко, отколкото на апарата. Но съм късогледа, не знам как е при далекогледите.

# 183
  • в огледалото на живота
Не подценявайте прегледа при офтамолог  Peace
Ако трябва 2,3 мнение.

Преди години синът ми точно в първи клас започна леки симптоми на късогледство:присвиване на очите,силно навеждане,болки в главата.
Отдавах го на стреса,но в последствие се оказа начална форма на миопия.
Стартира първи клас с +1,75диоптри,които носи нон стоп до 4 клас.

В пубертета всичко изчезна...свали до 0,50.Към днешна дата няма и помен от такива.Носи защитни очила само при компютър и телевизия с 0,25 %.

С дъщерята ходя ежегодно на профилактика,последната беше този месец.
 0 към 0 и на двете очи.

# 184
  • shumen
Фел,потърси 2 мнение.Може и да са сбъркали нещо.
Дев,много си права.Не е за подценяване прегледа при офтамолог.

# 185
  • София
Детето ми става скоро на 3 години, още не сме посетили офталмолог  Rolling Eyes Мислех, че ЛЛ ще каже кога трябва да е първия профилактичен преглед. Явно трябва да взема инициативата в свои ръце. А така се притеснявам - доста време си прекарва на компютъра  ooooh!, едно час - два на ден.
Иначе при нас нещата отиват на оправяне. Сополи почти няма, с прахосмукачката почти нищо не излиза, но продължавам да си дърпам. Покашля 2 - 3 пъти на ден.
Бързо оздравяване на всички  bouquet

# 186
  • Куциндрел
Повечето ЛЛ не споменават, че детето трябва да се води на 6 месеца и на 2 години и 6 месеца на очен преглед. Освен, ако няма подозрение за проблем.
ЛЛ дават направление преди училище за очен лекар, май се води към задължителните прегледи по ЗК.

На нас детски офтамолог ни беше казал - първия преглед е преди годинката, следващия е на 2 и половина години. Сега ще ходим пак като стане на 5 и половина.

# 187
  • shumen
Аз също не съм го водила до сега на очен лекар.Май ще трябва да взема и аз инициативата във свои ръце.

# 188
  • Куциндрел
Аз също не съм го водила до сега на очен лекар.Май ще трябва да взема и аз инициативата във свои ръце.
Ние заведохме детето по принуда - имаше секрет от окото. След като попаднахме на един възрастен очен лекар, той ни каза кога е хубаво да се преглеждат очите на малките деца, за да могат да се хванат по-рано проблемите, ако има такива.
На последният преглед ни казаха кога пак да отидем.
Предпочитам да слушам очните лекари, вместо ЛЛ. Един преглед повече няма да навреди на детето.

# 189
  • Варна
Ние сме водили Борислав на 2 години, но също имаше проблем - конюнктивит. Иначе за профилактичен преглед не съм. Обаче се чудя друго - защо децата са толкова време пред компютрите/телевизорите? Моят почти не гледа телевизия, зимата се приспиваше с един детски канал, иначе телевизия не гледа изобщо, на компютъра също рядко сяда. Ако седне може да откара и час да си рови в ютуба за клипчета, но не му позволявам да виси толкова. И двете удоволствия ги опозна след 3-я си РД. Та си мисля, че и от нас като родители зависи това. Съжалявам, ама за мен е по-хубаво да играе на нещо, отколкото да се циментира пред компютъра или телевизора.

# 190
на нас личната ни даде направление за профилактичен преглед при очен чак като навърши пет годинки, каза, че едва тогава се полагало. аз я водих доста по-рано, на частен.

# 191
Kато късогледа майка изключително много се вглеждам в детето си.

Потози повод детето ми често посещава очен. Отдавна вече не се счита , че използването на техника като телевизиори, компютри и телефони уврежда очите. По скоро увреждат мозъка Grinning
Неправилното гледане /стойка както и неправилната им употреба може да повлияе на зрението.
Разстоянието между компютъра и детето не трябва да е по-малко от 15 см. Детето трябва  да е седнало. Не се гледа телевизия или играе на компютър легнало. Външната светлина не трябва да е по-силна от тази на компютъра и други такива неща.

http://www.dr-uzunova.com/?page_id=205

Месечинка виторога - всяко нещо си има своите плюсове и минуси. Всичко но с мярка.

# 192
  • Варна
Месечинка виторога - всяко нещо си има своите плюсове и минуси. Всичко но с мярка.
Точно. Както се казва разликата между лекарството и отровата е в дозата Laughing Не визирам някого конкретно, просто оставам с впечатление, че 90% от децата се оставят твърде дълго пред компютрите и телевизорите. Един вид "гледай, цъкай там и не ме занимавай". друга негативна тенденция, която наблюдавам вече сред тийновете е, че не оставят телефоните от ръцете си - цъкане до безспир, по всяко време. С едното око ти говори, с другото гледа в екрана. А книга не отваря, освен с принуда. Ами не ме кефи, определено. Айде, като някоя дърта леля се изказах Mr. Green

# 193
 Joy не си като дърта леля  Grinning

Незнам къде ги виждате тези деца висящи пред телевизора или таблета.
Моето е на 6 години. Излиза за училище в 7,20 часа. Преди това трябва да се облякло , измило и евентуално закусило. По едно време даваха някакво филмче Лего от 7 часа така че до 7.15 го гледаше.
Вземам го от училище в 17.30 пазаруваме или играем пред блока. От 7 до 8 правя вечеря и вечеряме. Може тук да успее да загледа телевизия за 10-15 минути. В 8.30 трябва да е в леглото което обикновено нестава , та като легнем в 9 до 9.30 четем приказка. Два от дните ходи на карате до 19 часа така че там положението е още по сбито В събота и неделя - ходи на плуване и тенис. Та там ако намаже някой час за таблет е супер. И така са 100% от децата около нас...а не е да ги няма:)

# 194
  • София
Моето цяла неделя се моли на баба му да му пусне "Маша и мечока" на таблета. Отделно постоянно искат да гледат телевизия - знаят всички предавания - Уинкс, Дора, и какво ли още не. Ако ги оставите, доста могат да прекалят, или поне по-малките. Проблемът съвсем не е за пренебрегване. Отделно в детската градина много често гледат телевизия.

Общи условия

Активация на акаунт