Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 196
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Ох, моят големия и той се разкашля в петьк вечерта. Алергична е неговата сьс сигурност. Няма му абсолютно нищо и в определен час (обикновено в 3-4 през нощта) се сьбужда, кашля точно 1 час и после все едно нищо не е било.
Оле, точно като моя преди година и половина ooooh! Обаче "неговият" час беше 1-2 през нощта.

# 166
Оф,на моето пък сега ще се окаже,че не му понася тоя Ксизал...Все лежи,уморен бил,почивал си.Носа му и той един никакъв,няма хрема уж,пък диша през устата.Абе това разболяване няма край!То от седмица се лекуваме,кашлицата намаля много-има я само сутрин,като се замори и рядко през деня.Още се прокрадват храчки,ама е към оправяне май...

# 167
При малкият червеното гърло премина към ушето. Кръвта му беше екстра, СУЕ и левкоцити в норма, но CRP е 36. Затова включихме AБ. На втория път падна температурата, която минаваше 39.5.

# 168
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Силве,за смесените групи мен ме притеснява дали ще свикне с госпожите.Иначе те при нас понеже са във филиал и сега като останат малко деца или пък са на двора пак ги събират и се познават.
Яни,на Ксизала пише,че може да са по сънливи децата.Може и от него да е.
Аш,дано се оправят скоро твоите деца.
Моя днеска го пуснах на ДГ и веднага успял да изплаши госпожите на обяд.Легнали и почнал да реве,да се върти и не спал.Питали го какво му,да не му е лошо,да не му се пикае,да не го боли корем,сестрата Т му мерила,нищо няма,а реве.Накрая казал,че му се ходи по голяма нужда,отишъл до тоалетната и се успокоил,но било време за ставане вече.

# 169
  • София
Ох, моят големия и той се разкашля в петьк вечерта. Алергична е неговата сьс сигурност. Няма му абсолютно нищо и в определен час (обикновено в 3-4 през нощта) се сьбужда, кашля точно 1 час и после все едно нищо не е било.
Оле, точно като моя преди година и половина ooooh! Обаче "неговият" час беше 1-2 през нощта.
Месечинке, как го лекувахте тогава? Хомеопатьт ни потвьрди, че си е на алергична основа. В момента пак сьм "дежурна" от 1 час кашля  Confused

# 170
  • Варна
Фел,
ами да ти кажа те си бяха едни експерименти отвсякъде. Какви ли не боаронски хомеопатии не давахме, ериуси, сиропи за кашлица, накрая започнах да давам ксизал в комбинация с Poumon Histaminе и Apis Mellifica, не помня потенциите, май 15. Колкото и да се отрича подобна комбинация на хомеопатия и конвенционални лекарства вече толкова ми беше писнало и ме товареше това негово кашляне, че всичко опитвах. И разреди пристъпите, започна не всяка вечер да кашля, а през вечер, после през 2-3 и накрая престана, не знам от това ли или просто дразнителят изчезна.
Много ви съчувствам, изключително неприятно нещо. Дано бързо да изчезне това, което го дразни, май месец е рай за всякакви алергени, добре, че свършва.

# 171
  • София
Благодаря ти, Месечинке  Hug и при нас са едни експерименти...
Сега ново 20. Преди малко го водих на профилактичен преглед при офталмолог, нали ще бьде в 1ви клас на есен. Е, оказа се, че има далегогледство. Предстои ни разширяване на зеницата, за да се установи точния диоптер. Някой да има опит? Има ли шянс да го израсте? Sad

# 172
# 173
Дълекоглеството при деца на тази възраст рядко се нуждае от корекция, освен ако не е много голям диоптер.
Тогава се коригира временно с очила. Носят се максимум година.

# 174
Фел, това са бели кахъри, не се тревожи, повечето о т децата го израстват, вкл. и аз имам спомен, че като първолаче бях с едни грозни очила, но нямам и помен от тях от тогава  Hug

# 175
Фел, на тази възраст далекогледстовото най-често е физиологично, т.е. израства се. до 2-2.5 д мисля, може изобщо да не се коригира с очила, ако не причинява дискомфорт на детето. ще го слагате на по-задни чинове  Simple Smile важното е редовното проследяване на детето, при децата промените в диоптрите са с по-бърз темп от възрастните, препоръчват прегледи на 3 месеца, а не два пъти годишно, както при големите.
по-притеснително е късогледството. аз следя малката изкъсо от бебе, че сме с тежка фамилна обремененост откъм очни заболявания. аз самата съм с неколкократно кърпена ретина на едното око.

# 176
  • София
И мен много ме притеснява късогледството. Децата пишат с главите, забодени в масата, и прекаляват с таблетите и телевизора. Моите очи така се повредиха навремето. Помня, че баща ми винаги ми правеше забележка за стойката на чина.

# 177
  • shumen
Фел,ужасна е тази кашлица.Дано отшуми скоро.
За далекогледство не се притеснявам,но за късогледство и мен ме притеснява.
Аш,от такова писане и гледане от близо аз съм с очила сега.Затова все се карам на малкия,ама кой ме чува.

# 178
  • София
Дани, аз навремето си направих лазерна корекция на зрението и сега виждам без очила, но наистина бих се радвала, ако децата нямат моя проблем. Не разчитам много на викането, защото не ме отразяват, а и аз никой не отразявах като по-млада, така че се надявам да проумеят сами, че трябва да си пазят очите.  Blush

# 179
  • shumen
Аш,не знам дали ще проумеят някога или после ще съжаляват като нас.

Общи условия

Активация на акаунт