Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 139
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз така, като ви чета (всички мнения много внимателно), мисля, че докторката на Яни не иска да отдели време да си общува с нея по време на прегледа. Ами ние с нашата докторка доста обсъждаме - това, онова, как ще го даваме, какъв ефект гоним, обясняваме се. А когато сме с някакви леки симптоми, вече не се консултирам с нея, защото имам чувството, че тя вече всичко ми е обяснила предния път. Или най-многото да се чуем по телефона.

# 61
Обикновено комуникацията е двустранен процес.
Тоест изискват се усилия и от двете страни. Нали мъжете ние си ги избираме и пак понякога не се разбираме в комуникацията. Та аз оценки трудно мога да дам ако не се отнася лично за мен.
И аз като Силвиана корегирам или директно си изписвам лечение и отивам с готово при докторката. Само да ми потвърди.

" Изписа Изопринозина,Ксизал,Ефизол,Проспан.Тогава носа беше добре и за него въобще не стана дума.От снощи носа се запуши и започнах Назик.Това е!"

Лично мнение че ако не даваш Изопринозин трябва да вкараш нещо друго. Ксизала - противоалергично, обикновено при кашлица и сополи винаги го включват. Най-често за да спадне отока на лигавицата или заради реакцията на организма към вируса. Ефизол: за зачервеното гърло. Той е широкоспектърен, дали е вирус или бактерия ефизола все действа. Проспан - да облекчи сухата кашлица - файда кои знае каква аз не съм видяла. Но независимо дали е вирус или бактерия основното е организма да я пребори, затова му помагат : Изопринозин, Инфлуцид, Парацетамол, Осцилокоциум и други такива.
Бисептола е своеобразен антибиотик. Аз не залагам на него - ни риба ни рак.

# 62
  • Куциндрел
Прочетох ви за Изпринозина, но той у дома единствено помага за моите херпеси (стресници), които чат-пат ми се появяват при боледуване. Идеален е за тях, успява да ги "укроти" за ден-два. Но този препарат е разработен точно за херпес-симплекс. Sunglasses
За други неща, особено при боледуването на детето, не помага.  По-добре му действат едни обикновени витамини и чайчета.
След последният път от Изорпинозин минахме на АБ. Само дето забавихме адекватното лечение, борейки се с противовирусния препарат.

# 63
  • shumen
Тете,взех днеска кръвните и всичко е наред.Гърления и той чист.Взех и бележка за градината и от Сряда живот и здраве на ДГ.Минахме и при педи за контролен.Т не е вдигал повече,кашлицата е остатъчна.Добре,че не взех и Аугументина.
Яни,и аз не давам всичко изписано.Дори днеска доки ме пита дали съм започнала Аугументина и и казах не и тя каза добре.
Силве,стискам палци,ако се заразите да я изкара леко варицелата малката.

# 64
Благодаря ви!Всичко,което пишете ми е от полза...
Силве,стискам палци да се случи това,което ще е най-добре за вас!Господ си знае работата.Може просто сега имунитета ѝ да е по-силен и затова да държи фронта.

# 65
Дани, тъкмо си мислех къде се запиля... Laughing Всичко в норма при кръвните? Левкоцитите и те ли?
Ей, видя му се края...браво.

# 66
  • София
Браво, danaeka. повече такива новини да има в темата.
Аз давам всичко точно както ЛЛ е изписал. Е, напоследък спрях да давам хомеопатичните, които предписва като един вид помощни. Мисля, че няма ефект от тях.
Не предлагам и варианти на лечение, не съм компететна просто  Grinning.

# 67
браво, Дани, броим ви вече в отбора на здравите  Simple Smile
Яни, е то намери кога да работи този имунитет, да беше се включил за грипа и гнойната ангина  Mr. Green
при нас последният път с изопринозина се случи като при Цеца - наливах детето 10 дни и накрая дадохме аб.

# 68
Признавам си , че голям опит с Изопринозина нямам.
Давах го след варицелата за засилване на организма, че ме наплашиха че след нея всичко лепи детето. Е моето не се разболя.
Иначе съм го давала веднъж при вирус повлия добре. Но после ми казаха , че много натоварва черният дроб и се дава веднъж на 6 месеца , не по-често. И повече не съм давала....сега да помня кое кога съм давала ми идва в повече Grinning

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 17:04 от Hope for Two

# 69
Аз точно,защото натоварва,затова не го искам,в комбинация,че и нищо не върши при нас(два пъти съм го давала)+че ми е скъп.Нищо повече!
При други обстоятелства може и да го дам някой път...

# 70
Аз точно,защото натоварва,затова не го искам,в комбинация,че и нищо не върши при нас(два пъти съм го давала)+че ми е скъп.Нищо повече!
При други обстоятелства може и да го дам някой път...

Моята идея беше: защо това което казваш тук не го споделяш с лекарката. Така тя ще намери друго подходящо лечение. Въпроса е, да не се стига до влошаване на детето....а според мен една майка е най-добре запозната с това кое как действа на детето.

# 71
Някой използвал ли е спрей -Инфлуназал ,а сега тук четох за Осмофорс изи пластири за запушен нос ?

# 72
Хоуп,не го споделям с лекарката,защото виждам подхода ѝ към детето ми,виждам как го лекува от ред да мине и твърдо съм решила да я сменя.Както казах вече ѝ нямам никакво доверие след думите за детето ми,че често боледувал по нейните критерии и т.н.На мен не ми трябва някой,който да ме отчайва на фона на притесненията ми,а да ме успокои и обнадежди,и то компетентен човек,на когото имам доверие.Към нея го загубих!

# 73
  • shumen
Тука съм Тете,ама съм легнала с малкия на обяд и съм заспала преди него дори и затова не съм писала.Да,левкоцитите и те са в норма,а Суе е 10.Според педи явно е трябвало още време,за да подейства Зината.
Силве,Миамим,дано ми е здрав вече.Само не знам сега как ще го опазя лятото с летните вируси,а и все ме е страх да не направи пак някоя ангина.Все се карам,че ходи из нас бос,да не пие студена вода,ама кой ме чува.Представям си в ДГ пък какво е.

# 74
  • София
Ох, ходенето бос и пиенето на студена вода  Tired
При нас положението е все същото, може би една идея по-добро. Кашлицата намаля доста, но пък сополите се сгъстиха и са в същото количество. Друго няма. Надявам се да ги разкараме през почивните дни и сряда да е на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт