Боледуване на децата ни - тема 40

• 60 803
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
Мен не ме и ухапа, само за крачола ме задърпа, ама още ми държи влага. Туй страха е голяма работа...мани, мани..

# 691
Момичета,аз след голямо ходене по доктори с често главоболие,отпадналост,подути лимфни възли се оказа,че съм с мононуклеоза.Хем го питах 5пъти тоз доктор и накрая не разбрах,дали сега съм я изкарала,но по думите му,друг вирус е активирал вируса на мононуклеоза,която съм изкарала някога. newsm78 Не знам дали е възможно и дали то разбрах правилно.Предният път ми каза,че имам антитела,сега каза,че съм я карала пак.До колко е възможно да не заразя детето?Много ме е страх за нея.Някой запознат ли е?

# 692
  • shumen
Уми,не мога да помогна.
Силве,милата душичка.Дано скоро преодолее страха.
Месечинке,може и от жегите да не му се яде на Борко.При нас също пак го има този период.А за боклуци и моя яде,ама аз вече не се ядосвам.То навсякъде това ядат децата.
Моето днеска е добре и утре заминава на ДГ,че в нас побесня.

# 693
Дъждец, и аз видях в листовката, че ако животното не е бясно, приемът се преустановява. ти как се чувстваш след поставянето, прилошава ли ти? ние не открихме нашето животно, не знаем дали е било болно, но се надяваме на добро. ти в противобесния център ли ходи? лекарката, която ни наплаши, че трябва да се сложи ваксината може би е същата, която е прегледала и теб. мен много ме подразни, защото не ни даде никаква информация. добре, че бяха колежките ѝ, които ни разясниха всичко в детайли.
Скрит текст:
д-р донкова мисля, че се казва, с дълга черна коса.
Уми, нямам опит с тази болест. когато малката държа темп 10 дни последния път и беше с добри кръвни изследвания, ни изпращаха да правим изследване за мононуклеоза. не знам дали е страшна и заразна, дано не е и всичко при вас да е наред  Hug

# 694
Силве, мисля, че е същата лекарка. В противобесния център ходих.
Мен ми прилоша само след първия прием. По-скоро ми се замая главата и  ми беше трудно да се концентрирам. Чувствах голяма тежест на тялото и умора. Все едно се разболявам от грип. Това ме държа цяла вечер. На следващите два приема вземах еднократно Туя 200. Не знам дали тялото привикна или от нея, но нямах никакви симптоми.

Уми, мононуклеозата я водят болест на целувката. Не се гушкайте, не ползвайте еднакви прибори и чаши. Ако пък е с намален имунитет, може направите курс с имуностимулатор. По принцип изписват Изопринозин  за лечение, но все пак е силен и е по-добре да се консултираш с педито за него.

# 695
Момичета,купих на моето Апитонин-капсули пчелно млечице,но после видях,че са големи и няма да може да ги пие...Дали ще е грешка,ако отварям капсулата и я сипвам в кисело мляко да кажем,само лъжичка?

# 696
  • София
Не би трябвало да е проблем, освен ако в листовката изрично е упоменато, че не може да се смесва с течности, млечни или други.
Аз с въпрос. Бяхме на кръвни изследвания днес (стандартните, за 3 годишни). Има ускорена утайка и завишени левкоцити. Не много над горната граница. Дали е възможно да е от скорошната кашлица със сополи, които са на отминаване вече, или да отиваме отново при ЛЛ и да търсим друга причина. Не вярвам да се обади специално да ни извика, а каза, че тя ще вземе изследванията от лабораторията.

# 697
  • София
Миамим, утайката пада бавно след инфекцията, левкоцитозата е свързана с инфекцията. Аз ако съм на твое място, ще приключа курса на лечение с АБ капките и ще повторя теста.

# 698
  • СОФИЯ
След месец и половина на ясла ,пак сме в редиците.снощи вдигна температура и повърна,сутринта ЛЛ каза че и е червено гърлото ,няма налепи,но сега има нещо като мехурчета?!?постоянно плаче и казво ,че я боли гърлото .отказва храна ..течности.

# 699
Най-вероятно е херпангина.За 3-4 дни минава страшното т.е.темп.и силните болки.
Ако пусна кръвни на Габи,дали ще покаже ако е заразена с мононуклеоза?Предстои ни следващата седмица пътуване до Бг,а на тъпата мононуклеоза инкубационтият период е 4-6 седмици.Как ще пътувам на тръни не знам!И ме е яд на мене си..Кви мононуклеози лепнах на дърти години?!Като гледам кръвните си,направо си я карам пак.Кво се чуди тоя моя доктор не знам,че и на още кръв ме праща,вместо да ми изпише нещо.Щяло да мине от самосебе.

# 700
В Бг изследват антитела, които показват дали има активна или прекарана инфекция.

# 701
Да,точно същото са ми изследвали и нивата са доста завишени-EBV,CMV.Заключението е,че или има работеща инфекция или реактивация.

# 702
Ili stara? Moje bi ima6 predvid?
W

# 703
Сигурно са ти завишени и двата вида антитела, което значи, че си я карала веднъж и сега пак я караш.
Според мен не боди детето, ако нищо му няма. Все пак се взема кръв от вената.
Ако усетиш някакво разболяване, тогава пуснете това изследване и веднага Изопринозин, ако е положително.
Щерката три пъти я кара и вторите пъти вече знаех и пусках сама изследванията, съответно бързо се повлияваше от лечвнието.

# 704
Ми написала съм го или реактивация т.е.вирусът се капсулира накъде в тялото и провокиран от нещо си се активира отново.Принципно би трябвало да се изгражда имунитет,но явно аз съм с капсулират вирус.
Дъждец,да не я боса,ама в бг къде и как ще и пусна изследвания,като ни доктор имам,ни лаборатории знам.

Общи условия

Активация на акаунт