Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 131
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
  • shumen
Уми,аз бих пуснала едни изследвания,за да съм спокойна.Още повече,ако пътуваме.
Аз май ще водя малкия за 2-3 дни на море другия месец и ще трябва да си набавя списъка с лекарствата.Не ми се иска да търча там да купувам и затова ще си ги взема от тук.
Дъждец,къде го намери и ти това куче?

# 706
  • Варна
Да, но сега изследванията няма да покажат нищо. Щом детето е здраво и няма симптоми какво се очаква да излезе от изследванията?

# 707
Ми написала съм го или реактивация т.е.вирусът се капсулира накъде в тялото и провокиран от нещо си се активира отново.Принципно би трябвало да се изгражда имунитет,но явно аз съм с капсулират вирус.
Дъждец,да не я боса,ама в бг къде и как ще и пусна изследвания,като ни доктор имам,ни лаборатории знам.

Нова инфекция или реактивиране на стара за мен е едно и също-тоест, че в момента работи някаква инфекция Peace  тоест - болна си в момента. Обърках се от съюза "или"..

Понеже се изследват антитела - едните показват, че е прекарано в миналото такова заболяване /стара инфекция/, другите показват, че в момента се кара нещото /нова инфекция в момента/, помислих, че погрешно си изписала...При теб кои антитела са завишени всъщност-и двата вида ли? карала си навремето мононуклеоза, и в момента пак е в остра фаза, така ли?

За изследванията в БГ-можеш да пуснеш кръвни във всяка лаборатория, ако знаеш кои показатели. По резултата ще се ориентираш дали са в норма или не...

# 708
  • shumen
Уми,пуска ли изследвания на Габи?В БГ може навсякъде да пуснеш без проблем.

# 709
Да,и двата не са в норма.Чернодробните обаче са.

# 710
Здравейте,
В събота постъпихме в болница с вирусна пневмония. Някой, който е минал през същото би ли споделил как подсилва детето след като оздравее?

# 711
  • shumen
Е,стопли се навънка и темата онемя.Или май повечето деца са ваканция и няма много болни.
Деси,да се оправя скоро детенце.
Аз да се оплача моя и той май се разболява.Днеска цял ден киха,а сега като легна и носа му е запушен.Дадох Прополис 10 капки,пръснах му морска вода и Пропс в гърлото и се надявам да го пресека.

# 712
  • София
Аз пък точно си мислех как няма пауза с нашите болести. Онзи ден ме заболя глава, после гърло и на следващия ден малкият започна да киха и му текна сополът.

Дани, може да карате същия вирус.  ooooh!

Дадох му направо панадол, защото съм забелязала, че има лек противовъзпалителен ефект и сополът наистина се сгъсти. Тази нощ спа спокойно. На каката кашлицата се оправи преди около две седмица, но баткото кашля спастично от тогава насам. Ходи на море, но се върна кашлящ и то с доста интензивна кашлица. След две седмици кашляне се предадох и започнах лечението, което препоръча УНГ специалистът. Кашлицата от вчера намаля. Явно две седмици е прагът ми на търпение. Wink

dessi *, дано се оправите бързо. Подсилването може да бъде свързано с каляване, пазене от контакти с болни, прием на чай от мащерка и др. С какво ви лекуват в момента - напиши, ако можеш.  

# 713
Здравейте,
Лекуват ни с вентолин, урбазон и антибиотик. Май и аз вече прихващам от вируса, започна да ме драска гърлото Sad

# 714
  • София
Dessi, бързо да се оправяте. Tired bouquet

# 715
# 716
Аш,а как изкараха екскурзията?
Моето от една седмица всяка сутрин е със запушен нос,после подсмърча,киха,търка носа,очите,пооправя се,ако кихне пак търка,подсмърча.... Абе имам чувството,че жегата му запушва носа.В сяко лято е така,но не съм забелязала дали при цъфтежи или по друго време.К акво мога да направя? Капки за отпушване не съм слагала,защото не е толкова зле положението,ама си се мъчи детето.Освен един носен секрет да му пусна в скоро време.....
Не можах да му сменя ЛЛ,защото тази,която исках не записвала вече,а другата ми алтернатива в понеделник работи,но чак следобед,а при едно разболяване събота/неделя няма кой да го прегледа навреме в понеделник....Да не говорим за задължителната градина,която престои.

# 717
Деси, оздравявайте бързо!
не знам какво да те посъветвам за укрепването на детето.
аз за моето пробвах всичко, което се сетих и мисля, че имунитетът започна да ни се отблагодарява  Laughing:
- хранене - много плодове, зеленчуци, кисело мляко и сирене, риба;
- добавки - от време на време: пробиотици, пчелно млечице, сироп от бъз и рибено масло (зимата), два пъти в годината по предписание на лекар правехме курсове с биозин кидс;
- спорт - много игри навън всеки ден (колело, кънки, тротинетка, топка); излизаме всеки ден, дори и да вали - с дъждобран и гумени ботуши да поскачаме в локвите; плуване (нищо, че често правеше проблеми с ушите); на каквото иска в градината - карате, балет, танци;
- сън - гледам да се буди сама сутрин, така се ориентирам, че се е наспала; щом започна да я будя за градина, значи сънят не достига и започвам да я придумвам да ляга по-рано;
- хубави емоции - излизаме често с приятелчета, като я “стегне шапката“ в градината я спирам малко да си почине, дори и да не е болна;
- море, планина, село - при всяка възможност сме извън мръсна софия, ако ще и за няколко часа до банкя.

# 718
  • София
Силве, страхотна цялостна рецепта си дала. Да добавя към "нискохолестеролената" диета и хранене с варива, които съдържат ценни витамини и минерали и също би следвало да влияят добре на работата на имунната система (ечемик, просо, нахут, леща + модерните напоследък киноа, елда и др.). Все храни, на които моят мъж казва, че едно време така са хранели кокошките, а сега аз ги давам на децата  Mr. Green

Яни, ако носът е запушен много и виждаш, че детето се мъчи, би следвало да пробваш да го отпушиш с капки или с физиологичен разтвор. Да не е пипнал някой вирус?

Скрит текст:
Моите се върнаха почернели, щастливи, некъпани, носили едни дрехи цяла седмица. Още при пристигането дадоха заявка за следващо ходене. Догодина ще бъдат в нова градина, в която също се надявам да имат поводи за събиране на такива емоции.

# 719
  • shumen
Деси,оправяйте се скоро и двамата.Може да си прихванала и от малкия нещо.
Силве,супер рецепта си дала.
Аш,моя не иска елда и киноа да близне в никакъв вид.Твоите да оздравяват скоро,че предстои рожден ден на малкия скоро.
Аз тая сутрин дадох и Парацетамакс за всеки случай,че доста киха като стана.Т не е вдигал и се надявам да се размине.
Лисе,как е Габи?Губите се нещо.

Общи условия

Активация на акаунт