Искам да кажа ... (78)

• 76 166
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Yellow, къде са тези толкова много места за работа за деца? Много ми се ще синът /на 16г./ да поработи поне един месец това лято, но никой не му предлага  Mr. Green  Stop. Ще се пробвам чрез познати да потърся нещо, но знам че е сложно за тийнейджъри. Рядко се навиват работодателите.
ЕлиТ, браво на твоето момче! Много е отговорен!

По мое време нямаше работа за деца, но пък имаше бригади  Wink- по един месец в началото и края на лятото.

Аз имах предвид, че има работи, с които могат да се справят физически и интелектуално, а не че се предоставят такива работни места. Бюрокрацията е твърде голяма и на работодателите не им се занимава, нямат подходящи стимули, а само пречки.
Да раздават листовки не могат ли? А да са промоутъри в магазин и да правят кафе или пък да режат саламчета и сиренца? Да са аниматори в клуб или занималня? А да продават сладолед? Да пускат рекламни материали в пощенските кутии?
Всъщност проблемът е, че това не е държавна политика. Твърде много ограничения, а после ни четат статистики по телевизора, че висок процент от младите нито учат, нито работят. Ученето не трябва да е  задължително, който не иска да учи, да се хваща и да работи. Някаква регулация трябва да има за 14-15 годишните, за 16 годишните трябва почти всичко да е разрешено, без нощен труд може би.

# 676
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Хаха, Гена, вар и киреч е едно и също. Joy
Спомням си и аз, като бях ученичка, всичките ми съученици работеха на Златните като пиколо през летните месеци. Аз ходех на платена археологическа бригада на Девненския некропол. По цял ден кОпахме грънци и скелети, после ги почиствахме, скелетите ги подреждаме, ако се е разместил някой кокал, зъбките им нареждаме, снимаме ги, после ги увиваме в лигнин,подреждаме в кутии, надписваме и товарим за София. Не беше лека работа, но пък вечер беше чудно, защото спяхме на палатки - огньове, китари, песни, смях, закачки. Готино беше. Пък и си си спечелил някой лев...
Много е хубаво децата да се учат на труд.
Ама не да ги пратиш някъде, дето да ги мачкат и да се скапват по 16 часа на ден да слугуват на някой алчен простак-печалбар, който ще ги хока и обижда, че да намразят и труда, и хората за цял живот, а нещо което все пак е интересно и ги удовлетварява, нещо регламентирано, при нормални за възрастта им условия.

# 677
  • София
Добро утро.
Денят се очертава чудесен, мисля че дъжд няма да има. В едно такова приповдигнато настроение съм, ще свърша тонове работа  Laughing.
Късно започнах трудовия си стаж, за което съжалявам, но минало - заминало.
Успешен петъчен ден  bouquet

# 678
  • Sofia
miamim,ухапването ти е се е отразило "добре", явно  Peace  Wink
Добре,че нямаш оплаквания  Hug!
светалчоLaughing Crazy,много се чудих какво беше това "киреч"  newsm78...ми,тамън ще има избор човекът- кеф ти вар,кеф ти киреч и няма да има свършване  Mr. Green

# 679
  • София
GeNa, като че ли да  Laughing По честичко ще го погалвам това куче  Laughing
Реших да не ходя на лекар, то ухапването не е дълбоко, кожата е поразкъсана само. Наред изглеждат нещата.

Киреч не е ли гасената вар  newsm78 А вар - може да бъде гасена и негасена.
Нищо чудно да съм в грешка, но така ми е останало в ума.

# 680
И аз като Осмичка смятам  Peace.
Сетих се какво още щях да казвам: хубаво е да поработят децата  Peace.Аз работех всяка лятна ваканция след 9ти клас, в Албена. Превеждах на чужденците в Поликлиниката  Peace.Забавно беше и обичах да си харча моите парички за дрехи и глупости  Crazy.Сега е доста по-затегната работата с наемането на ученици на сезонна работа  newsm78.
За кръщаването-хич не съм по тия неща.Синковецът го кръстихме, колкото да не е без хич, в църквата пък му объркали рождената дата  ooooh!,аз пък-що да видя  Embarassed.С кръстницата му прекъснахме взаимоотношения по ред причини,така че-файда "голяма".  Crossing Arms

GeNa, и аз.  Laughing

Ха, ха, и аз съм работила същото, на същото място Laughing Само дето подозирам, че съм по-голямка от вас и няма как да сме се срещали. Пък и аз се редувах с един младеж Laughing

И, да, смятам, че един от големите проблеми на децата ни е, че много късно започват трудовия си стаж. Има толкова много места, където могат да работят от 14 годишна възраст, за по няколко часа на ден. Въпросът не е само в парите, които ще изкарат, а и в житейския опит, който ще придобият. Безценен е!

Не и от мен.  Laughing

# 681
  • София
Я да ви подхвана на къс пас, че съм в дилема, и да ви питам на моя място как бихте постъпили.  Hug
Не ви достигат около 15-20к лева за ремонт.
Вариант 1. Теглите ипотечен кредит за ремонт и обзавеждане (има такива).
Вариант 2. Не искате да рискувате с кредити и да плащате лихви на гадните банки и търпите мизерийка около 2 години, докато съберете нужната сума.

И последно - препоръчайте ми бг мебелни фирми, които да не са скъпарски, но да не са и от ранга на Виденов.  Crazy За гардероб в спалнята и диван в хола съм ларж, защото държа да са качествени и хубави. Виждала съм дивани за 300-400 лв и просто не стават.

# 682
Я да ви подхвана на къс пас, че съм в дилема, и да ви питам на моя място как бихте постъпили.  Hug
Не ви достигат около 15-20к лева за ремонт.
Вариант 1. Теглите ипотечен кредит за ремонт и обзавеждане (има такива).
Вариант 2. Не искате да рискувате с кредити и да плащате лихви на гадните банки и търпите мизерийка около 2 години, докато съберете нужната сума.

И последно - препоръчайте ми бг мебелни фирми, които да не са скъпарски, но да не са и от ранга на Виденов.  Crazy За гардероб в спалнята и диван в хола съм ларж, защото държа да са качествени и хубави. 

Вариант 1. За мен.

В България няма ли я опцията low interest borrowing account? Не е точно кредит, а line of credit. Имаш едни несъществуващи 20,000, които можеш да теглиш, но може и да не теглиш. Банкова сметка се явява с фиктивни пари. Твои са си, но всъщност са на банката. Предимството е, че теглиш само толкова, колкото ти трябва, тоест, потенциално може да изтеглиш всички, 20,000, обаче може и само 5,000. Лихвата е ниска. Ако има, препоръчвам.

# 683
  • Пловдив
В България няма ли я опцията low interest borrowing account? Не е точно кредит, а line of credit. Имаш едни несъществуващи 20,000, които можеш да теглиш, но може и да не теглиш. Банкова сметка се явява с фиктивни пари. Твои са си, но всъщност са на банката. Предимството е, че теглиш само толкова, колкото ти трябва, тоест, потенциално може да изтеглиш всички, 20,000, обаче може и само 5,000. Лихвата е ниска. Ако има, препоръчвам.
Няма. Би било хубаво, ама няма. НИЩО подобно няма.

# 684
  • София
Софи, изобщо не съм в час с кредитите и ипотеките. Съмнявам се да има подобна схема на тази, която описваш, но ще се поинтересувам.
А, Янтра ме изпревари...

# 685
А защо ипотечен за 20 000?
Според мен по-добре потребителски.

# 686
Няма. Би било хубаво, ама няма. НИЩО подобно няма.

Има. Кредитна линия се води, но не знам дали се предлага за физически лица.
Ние сме я използвали като юридическо.

# 687
  • София
За Тонкиния казус, бих избрала вариант 1. Къде ще му чакате да събирате пари 2 години. Аз от 5, че и повече все събирам и събирам, 1 лев нямам спестен, а ипотечния си върви, изплащам си го, никога не съм закъснявала с вноски.
Мисля ипотечен кредит е по-добра идея от потребителски, лихвите са по-ниски и то доста.
За мебелни фирми, не мога да препоръчам, никак не съм запозната.

# 688
  • София
А защо ипотечен за 20 000?
Според мен по-добре потребителски.
Преди години имах ипотечен дори за 15 000.  Mr. Green
Не ме бърка дали е ипотечен или потребителски, важното е да са добри условията. Просто в нета попаднах на ипотечни кредити, които се водят точно за ремонт и обзавеждане. Тепърва ако изберем този вариант, ще има да проучваме къде и какво.

# 689
Вариант 1 за питането, с ипотечен кредит - с по-добри условия са. Ние изплащаме ипотечен и потребителски, разликата в сумата е огромна, а вноските почти се доближават Tired

Общи условия

Активация на акаунт