КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА да КУПЯ - тема 9

• 186 633
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
   Чухте ли за цитрусовите плодове по новините? Съдържали са опасни пестициди. Оцветяват цитрусовите плодове, после ги намазват с парафин или вакса. Препоръчват да се мият с тоалетен сапун и топла вода хубаво.

# 631
  • София
  Чухте ли за цитрусовите плодове по новините? Съдържали са опасни пестициди. Оцветяват цитрусовите плодове, после ги намазват с парафин или вакса. Препоръчват да се мият с тоалетен сапун и топла вода хубаво.

Имаме един познат, който е фитнес маниак. Само бърка хранителни добавки на прах и цял ден това яде. Онзи ден се шегувахме с него, а той ни вика: "Вие ядете боклуци, да не мислите, че в плодовете и зеленчуците има нещо полезно в днешно време? Аз поне знам какво ям."

Когато чухме днес по новините, с ММ се спогледахме и ММ вика: "ще излезе прав нашият човек".

Трябва всички да се върнем на село и да отглеждаме всичко сами ли? Аман от печалбари.

# 632

Имаме един познат, който е фитнес маниак. Само бърка хранителни добавки на прах и цял ден това яде. Онзи ден се шегувахме с него, а той ни вика: "Вие ядете боклуци, да не мислите, че в плодовете и зеленчуците има нещо полезно в днешно време? Аз поне знам какво ям."

Когато чухме днес по новините, с ММ се спогледахме и ММ вика: "ще излезе прав нашият човек".

Трябва всички да се върнем на село и да отглеждаме всичко сами ли? Аман от печалбари.

Въздържах се да напиша подобно нещо. Също се убеждавам, че мислим, че като консумираме плодове и зеленчуци получаваме нужната доза от витамини и минерали, но в действителност всичко ще се окаже изкуствено. Затова повечето прибягват към витамините. Едва ли има някой, който да не приема витамини?!

# 633
  • София
За цитрусовите плодове тази информация е от преди няколко години. Особено  портокалите - пръскат ги с оцветител, за да имат по-оранжев цвят.   #2gunfire

# 634
  • София
Скрит текст:

Въздържах се да напиша подобно нещо. Също се убеждавам, че мислим, че като консумираме плодове и зеленчуци получаваме нужната доза от витамини и минерали, но в действителност всичко ще се окаже изкуствено. Затова повечето прибягват към витамините.
Едва ли има някой, който да не приема витамини?!

Има. Такива, които все още се надяват да си ги набавят по естествен начин.

# 635
Ммхм
http://i.framar.bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D … D0%BD%D0%B8%D0%BD

# 636
  • София
Аз все си мисля, че тези химикали не може да не преминават по някакъв начин през кората на плода. Иначе съм чувала, че ги мажат с парафин.

# 637
Tези са от полезните химикали! Ядеш и ревеш!

Всичко се обработва с някаква химия, за съжаление! Особено вносните плодове и зеленчуци! Избягвайте ги!

Доста се коментира за вредата от компотите, но си мисля че за зимата са по-добрата алтернатива на пресните плодове!

# 638
Наскоро купих лимони, но когато се прибрах видях че са по-скоро оранжеви отколкото жълти. Мъжът ми се пошегува, че са объркали цвета на боята  Mr. Green

# 639
И никакви сладкиши с лимонова кора или домашно портокалово сладко.  Thinking

# 640
  • София

Laughing

Скрит текст:

# 641

Ами може, но трябва и лимони да си отглеждаме.  Grinning

# 642
  • София
Има хибрид между лимон и портокал, може такива да си купила.

# 643
Ето днешна статия и за не вносните плодове и зеленчуци  Confused
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/01/17/iadem-pesticidi-za-60-m … veshtestva.328954

# 644
  • Countryside
Наскоро купих лимони, но когато се прибрах видях че са по-скоро оранжеви отколкото жълти. Мъжът ми се пошегува, че са объркали цвета на боята  Mr. Green
Има май хибрид между лимон и портокал. Аз съм купувала- не ми харесват. Ама и аз портокали принципно не обичам. Или пък просто са били в съседни ниви и са се поопрашили. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт