Барселона - тема 7

• 118 021
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
  • София (Възраждане)
Този сайт не работи с депозити, а с директно дебитиране от сметката ти на пълната сума на резервацията. Условията за канселиране на резервацията, т.е. каква част ще ти върнат в определен срок за отказ и какво ще задържат, можеш да прочетеш като кликнеш на (във въашия случай) Cancelation: strict

# 136
При пътуване с влак и метро от Т2 се ползва един билет от Т 10.
За пътуване с метро от летището се плаща 4.40
Приятни барселонски нощни фиести, момичета!!!

# 137
  • София
Още нещо не ми е ясно....харесах апартамент близо до гарата и метро станция но искат 300 евро депозит  Thinking
Не ми е много ясно с наема на апартаменти....все сме били по хотели... Моля някой да ме ориентира и обясни дали трябва да с притеснявам и как точно става това с депозита защото си е сериозна сума..
 Става въпрос за този апартамент :
https://www.airbnb.com/rooms/2382080?checkin=10%2F07%2F2016& … =4&s=nYkUAdiz
Секюрити депозитът ви се възстановява след определен период след като собственикът провери дали не сте счупили или развалили нещо в апартамента. Той не е гаранция за това, че ще отидете и ще си ползвате резервацията, а за имуществото в апартамента и няма нищо общо със сумата, която сте платили за настаняването.

# 138
Секюрити депозитът ви се възстановява след определен период след като собственикът провери дали не сте счупили или развалили нещо в апартамента. Той не е гаранция за това, че ще отидете и ще си ползвате резервацията, а за имуществото в апартамента и няма нищо общо със сумата, която сте платили за настаняването.
Не обърквайте жената допълнително. Тук не става въпрос за т.нар. от вас секюрити депозит, а за 50% от стойността на резервацията, която се задържа, дори и да бъде анулирана резервацията, съгласно политиката за анулиране sstrict.

# 139
Оххх обърках се  #Crazy
Пише "Security Deposit:300 evro Cancellation: Strict"
Мисля ,че става въпрос точно за това дали ще оставим апартамента във вида в който сме го взели... Замразява тези пари в сметката и ако всичко е Ок не ги теглят.
Няма ли някой който е запазвал по този начин да каже?

# 140
  • София (Възраждане)
Мимика, спокойно, на теб цялата сума на резервацията ти е 300 евро, доколкото се ориентирах. Тях ще ти ги дръпнат и ще ги преведат на хазаина. Другите 300 депозит ще ти ги блокират за времето на престоя и, ако няма инциденти, ще ги разблокират. Канселейшът стрикт означава, че ако откажеж резервацията до определен срок, ще ти върнат половината от 300-та евро наем, но ще задържат сървиз таксата. Ако пък не спазиш този срок, нищо няма да ти върнат. Депозитът не се включва в тази сума. Депозит не навсякъде искат. Той си е отделно и не попадата под "Cancellation: Strict"
Но, аз не виждам в обявата да дължиш депозит?!

# 141
  • София
Не обърквайте жената допълнително. Тук не става въпрос за т.нар. от вас секюрити депозит, а за 50% от стойността на резервацията, която се задържа, дори и да бъде анулирана резервацията, съгласно политиката за анулиране sstrict.
Не съм забелязала да обърквам с нещо жената, защото тя пита за депозита, който не е наречен секюрити депозит от мен, а от сайта airbnb.  И размерът на този депозит в случая е 300 евро и по една случайност съвпада със сумата на трите нощувки - 3*100=300 eвро.

# 142
  • София
Секюрити депозитът може да се плати и в брой - при настаняването. При освобождаването на апартамента се връща отново в брой, ако всичко е ОК.
Ние сме наемали няколко пъти апартаменти, при които условието за плащането на депозита е било такова. Само веднъж собственикът поиска да му го дадем (150 евро) и после ни го върна без проблем. Във всички други случаи не са ни искали да го платим, въпреки че сме имали такава готовност. Явно сме изглеждали почтени хора.  bowuu

# 143
Благодаря ви за отговорите  Hug   Ориентирах се ...  bouquet
Сега обаче докато се лутам и чудя вече е зает апартамента който харесах Sad
   И пак се почва лудото търсене... Моля някой да препоръча някой в който е бил или има отзиви.  newsm78

# 144
  • София
Ха ха, Vivi, ние май изглеждаме доста непочтени и съмнителни, защото абсолютно навсякъде са ни взимали секюрити депозита като ни видят с два броя момченца. Само в Рим ни взеха малко по-малко, защото човекът нямаше да ни върне. Но винаги са ни го връщали накрая.  Simple Smile

# 145
  • София
Благодаря ви за отговорите  Hug   Ориентирах се ...  bouquet
Сега обаче докато се лутам и чудя вече е зает апартамента който харесах Sad
   И пак се почва лудото търсене... Моля някой да препоръча някой в който е бил или има отзиви.  newsm78
[/quoteCheck out this listing on Airbnb, Room 3 persons +balcony +breakfast. Ние бяхме тук. Доволни сме много. Предлага и трансфер от/ до летището. Близо е до метро. Банята е обща, но не сме имали проблем. Цената е повече от прилична.

# 146
Моля някой да препоръча някой в който е бил или има отзиви.  newsm78
Ползвала съм сайта и досега не съм имала проблеми, но за съжаление, когато ходехме в Барселона, още си ходехме по хотели, защото нямаше/ не беше известен booking или airbnb. Само мога да ти кажа, че ние, като избираме частен апартамент, не гледаме само къде е, но и дали има публикувани мнения от хора, които вече са отсядали там. Пред един по-далеч от центъра, но с много хубави рецензии и един на центъра, но без нито една, аз лично бих предпочела първия. Особено, ако се оставя сума за гаранция на обзавеждането Simple Smile

# 147
Момичета, никой ли не е ползвал карта Барселона?
За мен е удачно да се ползва за второ - трето посещение в Барселона, защото в нея не са включени топ атракциите.

Благодаря, bibi

# 148
Секюрити депозитът може да се плати и в брой - при настаняването. При освобождаването на апартамента се връща отново в брой, ако всичко е ОК.
Ние сме наемали няколко пъти апартаменти, при които условието за плащането на депозита е било такова. Само веднъж собственикът поиска да му го дадем (150 евро) и после ни го върна без проблем. Във всички други случаи не са ни искали да го платим, въпреки че сме имали такава готовност. Явно сме изглеждали почтени хора.  bowuu
Това е и нашият опит с апартаментите.Само веднъж ни взеха секюрити депозит,в Париж и то хазайката живееше в апартамента над нас,но явно така си процедира жената,върна го сутринта на заминаване без да влиза да оглежда.Навсякъде другаде и да е имало такова условие от страна на хоста,не са ни искали нищо.Последният път в Стреза дори не успяхме изобщо да се видим с хоста,но комуникирахме по телефона,страхотен човек.

# 149
Здравейте,

може ли да ни помогнете - до колко часа вечер са влаковете? Трябва да се придвижим от Барселона до Санта Сузана към 11 вечерта.

Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт