Барселона - тема 7

• 118 060
  • 779
  •   2
Отговори
# 270
14 euro е с аудио гайд

# 271
В линка пише, че за 14 € е обиколка с гид на групи и трябва да се спазва точно началния час.

# 272
Ок, вземам от 7Е и отделно билети за къщата Гауди.
А за фонтаните някой има ли инфо дали си работят през деня и вечер без програма

# 273
Когато сме минавали оттам през деня не работиха (юли месец), но пак си е много красиво.

# 274

А за фонтаните някой има ли инфо дали си работят през деня и вечер без програма
Не,не работят извън времето за програма с музика и светлини.

# 275
Мерси, следващата ми чуденка е дали да се качваме в кулите на Саграда Фамилия или от Монтджуик също има хубава панорамна гледка. Все пак билетите за Саграда са 15Е, а с кулите 29Е

# 276
Мерси, следващата ми чуденка е дали да се качваме в кулите на Саграда Фамилия или от Монтджуик също има хубава панорамна гледка. Все пак билетите за Саграда са 15Е, а с кулите 29Е

Гледките от двете места са съвсем различни. Самото очарование на кулите, където на една ръка разстояния са гълъбчета и върхове от покрива е специфично. Качвала съм се и на покрива на Санта Еулалия и на балкончето на върха на паметника на Колумб - всеки изглед си е сам за есбе си.

# 277
За мен двете най -добри гледки са от Монтжуик и от църквата на Тибидабо.

# 278
  • София
От Монтжуик може да видиш цяла Барселона като на длан. От кулата на Саграда Фамилия - само част от града. А и на кулата не можеш да стоиш кой знае колко дълго, защото всичко е доста тясно, а асансьорът качва следващата партида туристи. На мен ми беше малко неудобно да задържам хората след мен.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 17:08 от Vivi

# 279
Здравейте, обмисляме с половинката да се разходим до Барселона средата на януари. Прегледах последните 2 теми, но не намерих отговор на въпросите които търся.
Какво е времето януари месец дъждове, снегове, предполагам че е по-меко, но колко ?
Гледам цените и стигам до извода че не е сезона на почивките, но защо ?

# 280
Здравейте, обмисляме с половинката да се разходим до Барселона средата на януари. Прегледах последните 2 теми, но не намерих отговор на въпросите които търся.
Какво е времето януари месец дъждове, снегове, предполагам че е по-меко, но колко ?
Гледам цените и стигам до извода че не е сезона на почивките, но защо ?

Преди няколко години ходихме на шопинг по това време, беше сравнително топло (15-16 градуса) и слънчево през всичките дни. Градът беше празен откъм туристи, освен вечер около заведенията. Но и там не беше навалица. Наистина някои от забележителностите бяха затворени и останах с впечатление, че това е най-слабия сезон. От друга страна това беше преди 5 години и може да има промяна.

# 281
Има ли бг мама в момента в Барселона, за да обменим информация!?!?

# 282
Здравейте , планува и аз моето пътуване за Барселона. Да попитам като място за хотел Placa Espanya Добро ли е? Там харесах един и ми се струва централно. И също дали туристическите автобуси минават от там? За 2 дни ще сме само и мисля тях да използвам за обиколка.

# 283
Здравейте Stop
,следя ви отдавна и попивам всякаква информация 😀 Пътуваме следващия месец и имам въпрос към вас ..Планирала съм един от дните да се направи пешеходна разходка от площад Каталуния по Ла Рамбла до статуята на Колумб и оттам по Крайбрежната,таа се питам дали няма да ни дойдат в повече километрите и да нямаме сили да се приберем 😄 Или маршрута се минава лесно и приятно ? newsm78

# 284
  • София
Това разстояние изобщо не е голямо - няма и 3 километра. Минава се лесно и приятно. Покрай Рамбла има доста неща за гледане - т.е., вероятно ще криввате по уличките в ляво и в дясно, така че разходката ще стане малко по-дълга, но малко. И въпреки това - не е много ходене, по моите представи.

Общи условия

Активация на акаунт