Барселона - тема 7

• 117 992
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Благодаря bibi
Имам още един въпрос, може би и други ще изникнат, но сега ми трябва бърз отговор:
По кое време на деня е най подходящо да се посети Парка Гуел, изобщо има ли значение, напр. по-малко хора  или нещо друго? Трябва да запазя билети.
Няма значение. За всеки час пускат точно определен брой хора.
В сайта на парка Гюел има графика за 1 седмица напред колко билети са свободни по часове през половин час. За утре например почти цялата сутрин няма свободни места, докато за обедните и вечерните часове има доста останали билети. http://www.parkguell.cat/en/buy-tickets/availability/?tx_ztdispo … 76fcb0ea25a475c2a
Така горе долу можете да се ориентирате за посещаемостта.

# 376
  • София по рождение
Да, благодаря!
Мисля, си вечерта като пристигнем в 22 ч. какво може да правим напр. до 24, 1 ч.
Още нещо, аз нямам желание да гледам стадион и музей на стадиона, някаква идея какво да правя през времето докато другите разгледат, напр. някаква забележителност наблизо?

# 377
Да, благодаря!
Мисля, си вечерта като пристигнем в 22 ч. какво може да правим напр. до 24, 1 ч.
Още нещо, аз нямам желание да гледам стадион и музей на стадиона, някаква идея какво да правя през времето докато другите разгледат, напр. някаква забележителност наблизо?

Според мен толкова късно няма да е добра идея да разглеждате парка. Няма да можете да се насладите на гледката от терасата.
Много близо до Ноу камп има един дворец, точно над стадиона. Не е необходимо да се ползва транспорт. Хубав е.

# 378
  • София по рождение
Да, благодаря!

Според мен толкова късно няма да е добра идея да разглеждате парка. Няма да можете да се насладите на гледката от терасата.
Много близо до Ноу камп има един дворец, точно над стадиона. Не е необходимо да се ползва транспорт. Хубав е.
Благодаря за двореца Ева!
Нямах предвид парка Гюел вечерта, а нещо друго вечерно, осветено което е интересно да се види

# 379
Аз пък, защо разбрах, че вечерта искате да ходите на парка  Laughing

# 380
Здравейте! Хостелът който смятаме да отседнем се намира на 2,5 км от летището. Всички таксита от самото летище ли са с минимална такса 20 евро? и откъде можем да си хванем такси да е по нормалната тарифа  около 5-6 евро излиза или няма как да стане. Не виждам удобен автобус или метро от Т2 до "Hostal cal siles"-Carretera de l'Aviacio, 34-36, El Prat de Llobrega ( това е адреса ) Някой да е отсядал в този хостел и да има представа как по друг начин може да се придвижим до там, понеже ни е най-удобен като локация, на следващия ден пътуваме до Гран Канария и реално само ще нощуваме там. Благодаря предварително!

# 381
Здравейте! Хостелът който смятаме да отседнем се намира на 2,5 км от летището. Всички таксита от самото летище ли са с минимална такса 20 евро? и откъде можем да си хванем такси да е по нормалната тарифа  около 5-6 евро излиза или няма как да стане. Не виждам удобен автобус или метро от Т2 до "Hostal cal siles"-Carretera de l'Aviacio, 34-36, El Prat de Llobrega ( това е адреса ) Някой да е отсядал в този хостел и да има представа как по друг начин може да се придвижим до там, понеже ни е най-удобен като локация, на следващия ден пътуваме до Гран Канария и реално само ще нощуваме там. Благодаря предварително!

Доколкото виждам наблизо минават автобуси, включително и нощни
Такси също не би трябвало да откаже да ви закара за съответната тарифа за това разстояние

# 382
Bradley Cooper благодаря много за отговора! А къде гледаш какви автобуси минават наоколо. Понеже ще пътуват родителите ми и гледам максимално да ги улесня да не се лутат, ако такситата не правят проблем и ги закарат на съответната тарифа, ще е супер , но да имат и резервен вариант. Пристигат по обяд 12.30  или 21 ч. вечерта зависи кой полет резервирам  раян или уиз.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 09:25 от silver_f

# 383
В google maps може да направиш маршрут от точка до точка.
И в отзивите на хостела пише че има удобни автобуси  Peace

# 384
Да и аз там прочетох. Видях линия PR1 , че минава оттам, но не мога да се ориентирам става ли  без карти да се използва.

# 385
Смятате ли, че ще бъде голям пропуск ако не видим Тибидабо? Ще се качим на Монтжуик и предпочетох да отидем до Монтсерат вместо Тибидабо, там доколкото четох има лунапарк и църква, както и хубава гледка към града.

# 386
Нещо не успях да се ориентирам в информацията за комбинираните билети за Монтсерат.
https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-montserrat.html От Барселона купувам за влак и въжена линия или зъбчата железница общ, така ли? На сайта предлагат и комбинирани за други въжени линии, сякаш. Може би е възможно да се разходиш и по планината newsm78, което звучи много привлекателно.

# 387
  • София
Смятате ли, че ще бъде голям пропуск ако не видим Тибидабо? Ще се качим на Монтжуик и предпочетох да отидем до Монтсерат вместо Тибидабо, там доколкото четох има лунапарк и църква, както и хубава гледка към града.

Ние пропуснахме качването на Тибидабо съвсем съзнателно и нямам усещането за празнота. Simple Smile

# 388
Виви, аз май твоя разказ точно съм го чела Wink така решихме, да..но пък сега една колежка вика за Монтсерат-"толкова път за една икона.." и вече не знам  Crazy

# 389
  • София
Да попитам за Монсерат, кой вариант е по-добрият - изкачване с фурникуляр или с въжена линия и на едно и също място ли се стига с двете? Като цена също предполагам, че има разлика. Видях, че с влака се слиза на различна спирка в зависимост от това дали ще се ползва въжена линия или зъбчата железница.

Общи условия

Активация на акаунт