Барселона - тема 7

• 117 995
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
Poliiii , за колко дни ще сте?
Аз за 5-6 дни и за двете прецених, че можем да ги пропуснем, за сметка на по- интересни за нас неща.

# 391
 Laughing ние сме за три..ама почвам да се разколебавам и за Монтсерат..някакси предпочитам да се пошляем повече по улиците, Готическия квартал и да усетим атмосферата, както се казва, отколкото да маршируваме по график, за да видим всичко.

# 392
  • София
Купих билетите за мача на Барса. Сега започвам да редя останалата програма.

Фонтаните дали ще работят между 30 октомври (неделя) и 1 ноември (вторник)?

Който е бил там със син тийнейджър, нека сподели какво го е впечатлило? Искам хем да не пропуснем нещо важно, хем да не се отегчава нито един от двама ни с безинтересни места.

# 393
Според данните от 1ват стр., фонтаните ви се падат на 30ти неделя от 21:00ч., 21:30ч., 22:00ч., 22:30ч., 23:00ч.

# 394
Laughing ние сме за три..ама почвам да се разколебавам и за Монтсерат..някакси предпочитам да се пошляем повече по улиците, Готическия квартал и да усетим атмосферата, както се казва, отколкото да маршируваме по график, за да видим всичко.

За 3 дни пък със сигурност има толкова неща в града да се видят.

Змия , и на теб и Поли препоръчвам да видите :
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau и Дворецът на Каталунската музика (Palau de la Música Catalanа)

Болницата може да се съчетае с посещение на Саграда и парка Гюел в 1 ден. Има удобен транспорт, а до СФ е на пешеходно разстояние. Не отнема много време, но архитектурата е страхотна. И  двете сгради са на архитекта Луис Доменек и Монтанер и при следващото си посещение бих ги посетила. Всъщност отново и отново няма да ми омръзнат.

Дворецът на Каталунската музика  е прекрасен и отвън. Там бях на тур, Змия, с един тийн и един по- малък. Много им хареса и на двамата.

https://www.santpaubarcelona.org/en/visits
http://www.palaumusica.cat/ca/

Въпреки всичките суперлативи научния музей- CosmoCaixa Музея , в който отидохме специално заради децата, не беше приет с ах и ох. Дали защото бяха уморени от парка преди това....не знам. Хареса им, но казаха, че не искат да ходят и на следващия ден да си доразгледат.

По аквариуми сигурно сте ходили. Барселонския е хубав, питай го младежа.
Разходка по крайбрежната улица е подходяща според мен, освен всички задължителни в центъра и по площадите.

Тура и мача мисля, че достатъчно ще го заредят. Може също да посетите ресторанта на Меси. Гледахте ли този сайт, аз от там намерих много интересни неща:

http://www.zabarcelona.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/ … 0%b5%d1%81%d0%b8/

Музея на шоколада не е нищо особено. Споменавам го, защото се включва в програмите на родители с деца.

Друго типично тийн или детско не се сещам.
Ние хванахме празника на 3 влъхви и имаше грандиозно шествие, адски интересно за малки и големи.
В тази връзка препоръчвам ви да погледнете сайтовете на Барселона за предстоящи събития по време на вашия престой. Аз винаги така започвам да си правя програмите- в зависимост от текущите събития в съответния град.

# 395
  • София
Хелоуин е по време на нашия престой.  Mr. Green
Апартаментът, който предплатих, е до метростанция Ел Кармел. Мисля, че е на пешеходно разстояние от идеалния център.
Може ли съвет как да подредя програмата като последователност?
Пристигаме късно вечерта в петък, в събота е мачът, тур в този ден мисля, че няма. Какво да правим през деня?
В неделя вечерта ще са фонтаните.
Може би понеделник ще е добър ден за СФ, Болницата и Музея на музиката.

Паркът в събота преди мача ли да е или да го оставя за вторник? Или може би за сряда, когато пътуваме малко преди 22 часа?

# 396
Хелоуин е по време на нашия престой.  Mr. Green
Апартаментът, който предплатих, е до метростанция Ел Кармел. Мисля, че е на пешеходно разстояние от идеалния център.

Към 3 км пеша е до центъра

# 397
Змия, ако посетите СФ сутринта, после разходка до болницата и от там с директен рейс до парка. Там ще сте следобяд.
Музия на музиката ,ако няма да влизате на тур ще го видите във времето когато сте в Готическия квартал. Ако ще влизате вътре виж на сайта.
Виж първо за мероприятия в дните на вашето посещение и според тях като място и час ще я нагласиш.

Ние след мача  отидохме на фонтаните. Защо не го направите и вие? До колко е мача?

# 398
  • София (Възраждане)
Gerka, Палау де Мусика с какво може да е интересен на дете на 9 години?

# 399
  • София
Змия, ако посетите СФ сутринта, после разходка до болницата и от там с директен рейс до парка. Там ще сте следобяд.
Музия на музиката ,ако няма да влизате на тур ще го видите във времето когато сте в Готическия квартал. Ако ще влизате вътре виж на сайта.
Виж първо за мероприятия в дните на вашето посещение и според тях като място и час ще я нагласиш.

Ние след мача  отидохме на фонтаните. Защо не го направите и вие? До колко е мача?

До 22:30

# 400
Mooimeiske,
Хм. Моя малкия беше на 8 и половина като го заведох. Пробвай го, той поне няма да плаща вход. Mr. Green
Интересен като забавление= игра няма да е , но може да му хареса да види нещо различно.
Тура представлява следното. Кратък филм на английски за историята на музея. Интересен е. После в залата за музикални събития. Невероятна красота. Гида говори, свирят на орган. Разходка на терасата, фоайетата.
Тоест нищо , което да правят децата, но интериора е впечатляващ наистина и ако ти му разкажеш каквото си чула от гида..... Моите ги помолих да влязат заради мен , по моя молба и после да ми кажат дали им е харесало. Да, хареса им. После по препоръка друг тийн го посети/ е , той има музикален уклон/ и той беше доволен, че е влязъл.
Не че е нещо  без което няма да продължи да живее човек, но по същата логика са и къщите на Гауди. Защо ги посещават хората с деца?!
Аз лично, ако трябва да избирам бих дала предпочитанията си на споменатите две сгради на Луис Доменек и Монтанер .

Змия, значи ще ги изпуснете в събота.
Ресторанта на Меси как ти се струва?
Няма да казвам на моите, че има вече такъв. Mr. Green

# 401
  • София
Много добре ми звучи.
Намерих му сайта, но ще трябва младежът да ми превежда. Mr. Green

# 402
  • София
Aз пак да повторя, че фонтаните не работят в неделя. През октомври и ноември работят само в петък и събота https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/faq/attractions/magic … rmance-times.html
Информацията на първа страница явно не е актуализирана.

# 403
  • София
Aз пак да повторя, че фонтаните не работят в неделя. През октомври и ноември работят само в петък и събота https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/faq/attractions/magic … rmance-times.html
Информацията на първа страница явно не е актуализирана.

Това е много лошо за нас, явно няма да ги видим.

# 404
  • София по рождение
Според данните от 1ват стр., фонтаните ви се падат на 30ти неделя от 21:00ч., 21:30ч., 22:00ч., 22:30ч., 23:00ч.

polii това сигурно ли е, някъде четох, че в зимия период най - късните онтани са 21.00 ч. Моля, някой който е сигурен да потвърди, защото пристигаме в неделя вечерта и ако има пеещи фонтани в 22.30 може да ги видим, но ако ги няма да не тичаме до пл Испания - не ни е много близо.

Още нещо, извинявайте, но аз не разбрах за тези карти Т10 - на всяка спирка на метро ли се продават и разбрах, че са за 10 пътувания, но за времето не мога да разбера, за следващия ден важи ли, ако не са използвани 10-те?

Общи условия

Активация на акаунт