Барселона - тема 7

• 117 921
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
  • под Витоша
auto_bg - по въпроса за Park Guell - моят съвет е първо да разгледате безплатната част, която е около 95% от парка и след това да прецените дали да си платите само за терасата  Wink

# 586
Аз съм на същото мнение за парк Гюел, още повече че гущерът и терасата се виждат много добре от улицата  Peace

# 587
  • софия
Всяка забележителност по света се вижда от определно място и има милиони снимки в нет-а, за да я "видиш"  Wink. Аз не съжалявам, че взехме билети за терасата. Едно е да гледаш от страни, а друго да обиколиш. Освен до терасата, билетите дават достъп до колоните и коридоите под нея. Но всеки има различни интереси, възможности и приоритети. Предложението на ДиВа ツ е добро ако не си сигурен дали искаш да видиш или не.

# 588
  • София
Благодаря за отговорите, на зададените въпроси bouquet
В обобщение: Wizz Air каца и излита от Терминал 2В, възможно е закъснение в рамките на 2-3 часа при прибиране в България newsm78, Aerobus от Терминал 2 е с номерация А2, билет за Park Guell (за възрастни) от 7 евро, а за кой кабинков лифт от 2-та да избера -няма мнения.
Чудя се дали да си купя предварително билети за набелязаните атракциони/забележителности или направо в Барселона (не мога да преценя като цяло дали таксата, която ще ми вземат при покупката на билети с кредитната карта + цената на онлайн билета е реалната цената на билета без онлайн отстъпката, закупен на място).

# 589
Сега през зимата сигурно посещаемостта на Гюел ще е много по-малка, отколкото в топлите сезони, но иначе билет на място почти не може да се купи. Обикновено има свободни часове за след 5-6 часа, ако изобщо. (Ограничен е броят на влизащите в един и същи час.) Иначе ако го купиш онлайн, 1-2 дни по-рано е достатъчно.

# 590
  • София
Когато ние бяхме там, изобщо не можете да се купи билет за парка за същия ден. За началото на ноември става дума.

# 591
  • София
Снощи разгледах за парка и свободни часове, от понеделник до петък (16-20.01) и свободни часове имаше през целия ден, но ще се вслушам в съветите и ще взема онлайн билети.  bouquet

# 592
  • Пловдив
auto_bg  често купувам билети за забележителности онлайн и никога не са ми начислявали допълнителна такса от банката. Ние пътуваме утре и снощи  купих билети за мач на Камп Ноу и за парка Гюел, защото моя позната преди няколко дена са чакали два часа за да влязат.
А относно забавянето на полети от и до Барселона, случва се май често, последната седмица имаха поне по час, а моя позната са чакали 5ч на отиване.

# 593
  • София
auto_bg  често купувам билети за забележителности онлайн и никога не са ми начислявали допълнителна такса от банката. Ние пътуваме утре и снощи  купих билети за мач на Камп Ноу и за парка Гюел, защото моя позната преди няколко дена са чакали два часа за да влязат.

Благородно ви завиждам за мача, ние пристигаме в Барселона в неделя, но след мача (и изпускаме).
Весело изкарване!

Относно закъсненията ще се надявам и моля, да бъдат в рамките на нещо разумно, да не изпусна следващия си полет Wink

# 594
  • София
За парка Guell може да се купи билет онлайн и тръгвайки натам. Аз през юни си купих предишната вечер за 12.00 ч. на следващия ден. Показах ги на телефона. Опашките на касите в парка бяха много чголеми.
Аз съм фен на Гауди и с 2 ръце подкрепям идеята за платената част. Например усещането да седнеш на пейките за мен е невероятно.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 22:21 от bibi

# 595
Някъде бях чела, че полетите на България ер до Испания се осъществяват от Терминал1. Има ли такова нещо?

# 596
Ние посетихме Парк Гюел в понеделник и чакахме за билети не повече от 10 минути, като цяло не се натъкнахме на опашки за вход никъде, явно защото е извън сезона.

# 597
 Да, на софийското летище към Барселона самолетите на България Еър излитат от Терминал 1. Проверете си все пак за конкретния полет.

# 598
Но от 26 януари полетите на Райън се изпълняват от Терминал 2.

# 599
Здравейте, искам да изпълня мечта на сина ми и да отидем до Барселона(може би чак след 10 мес., защото пролет-лято, всичко е резервирано за други места). Моля споделете какви са възможностите да се отиде на стадиона "Камп Ноу" - като музей или разглеждане, не е задължително да е мач, но може и на мач.

Благодаря ви и приятно изкарване на който ще ходи скоро!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт