Барселона - тема 7

• 118 043
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
резервирах хотел през букинг / за първи път го ползвам/ с опция за безплатно анилиране и както видях по-късно плащане на място, НО дали ще ми се пази резервацията по този начин, защото като натиснах опцията за double bed, ми даде if possible, та да не се окажем без хотел въобще..

# 211
Щом е потвърдена резервацията, няма страшно!  Peace

# 212
  • София
Не бих казала същото. Имала съм лош опит с потвърдена, неплатена резервация с право на канселиране, която се оказа дублирана. За дублирането аз разбрах случайно като намерих къщата в друг сайт и писах на собственичката. Нямаше никаква реакция от страна на букинг.
Затова те съветвам да се свържеш с хотела чрез сайта на букинг и да ги питаш дали всичко е наред с резервацията ти.

# 213
Аз пък нямам такъв опит, включително и на места, в които не се изисква кредитна карта за резервация  Grinning

# 214
Ден след като направих резервация през букинг получих мейл да препотвърдя с хотела. Направих го като им звъннах.
Вчера анулирах резервацията и мисля пак да им звънна, за да съм сигурна.
Съветвам те и ти да им звъннеш.

# 215
Благодаря за съветите. Ще свържа с хотела да проверя как стоят нещата, ако не ще търся друг.

Имам и друго питане-четох тук, че е хубаво да имам билети за Саграда и парк Гюел предварително. Въпросът ми е винаги ли е наплив там или сега е пиков сезон, ние ноември пътуваме?

# 216
Здравейте, момичета!!!
Плановете за Барселона започват да се заформят след 10000 промени....  Joy Joy Joy
Имам няколко въпроса и ще съм благодарна на малко помощ  Praynig
1. От летището мислим да отидем до Estacio de Nord, където да си оставим багажа и от където вечерта да хванем авт.  до Лорет. За придвижване до там мислим влак R2 do El Clot-Aragó и оттам линия R1. Какво мислите?  newsm78
2. За Т10 карта къде има автомати? Само на ЖП гарите ли....така бях прочела по-назад...?
3. За Саградата има ли билет само за вход + кула ( без аудио гид )? Четох в темите че май преди е имало, но сега е само този вариант за 30Е с вход, кула и аудиогид...?
4. И един може би много тъп въпрос ама.... Embarassed Embarassed Embarassed С билети за мач на CampNou може ли да видим музея или отделно трябва билети за 23Е да вземем, защото като ходим на мач  ми се струва излишен разход после само за музея да даваме толкова....

Благодаря на отзовалите се!!!!

# 217
Здравейте, вдъхновени от  вашите чудесни разкази и ние вече си имаме билети за началото на ноември newsm44.
Четох, четох и май сме горе-долу наясно какво искаме да разгледаме в Барселона, но ще е интересно да видим и малко, нетуристическо градче наоколо. Какво бихте препоръчали?

# 218
casper#, автомати за карта Т10 има във всяка метро станция. Хубавото на Т10 е, че с една карта, могат да се таксуват няколко човека.
За Саградата вариантът без аудиогайд беше базовият - за около 15 евро, но не е включена кула (това е инфото ми от юни месец).

roni-ro, ние посетихме също така Тарагона (има влакове на половин час), Фигерес, Жирона и Монсерат (с една местна тур агенция). Мога да дам допълнително инфо за организираните екскурзии, ако ти е необходимо.

# 219
Мерси, briget!!!! Т.е. трябва от летището да намеря метростанцията, да взема карта и после да търся влака?
А за саградата просто исках единия билет да е без аудиогид ама явно няма такъв вариант и с кула. А иначе за слушалките вътре ли някъде се редиш....чака ли се много?

# 220
  • София
Здравейте,
19-23.10 ще сме в Барселона и съм на етап резервиране на хотел.
В кой район е най-добре да търся? Идеята ни е да може да разгледаме основните забележителности, малко плаж, ако става за плаж де.
Сариа – Сан-Жервази добре ли е като район. Ще търся и да е близо до метро, но още не мога да се ориентирам.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 221
casper#, на летището също трябва да има автомат на RENFE за билети Т10 (поне така дават по туристическите сайтове като информация).
За Саградата - нямаше опашка за аудиогайдовете, понеже принципът им е - един човек отива да вземе за компанията си. Хубавото е, че и слушалките им са за еднократна употреба Wink 

beliz, ние бяхме в хотел Паралел http://www.hotelparalel.com/ - близо е до плажа, до забележителностите също (с изключение на Саградата), има и метростанция наблизо. Малко беше шумно, но това е рискът на добрата локация.

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 14:52 от briget

# 222
Здравейте, момичета!!!
.........4. И един може би много тъп въпрос ама.... Embarassed Embarassed Embarassed С билети за мач на CampNou може ли да видим музея или отделно трябва билети за 23Е да вземем, защото като ходим на мач  ми се струва излишен разход после само за музея да даваме толкова....

Благодаря на отзовалите се!!!!

По принцип музея е част от тура.
В деня на мача/ домакински/ няма турове.
Според мен няма да можете да ги съчетаете.

# 223
casper, миналата година, октомври, си купих билет за Саграда-та по интернет - църквата с кулите без аудио-гид. Мисля, че беше 18 евро.

# 224
Здравейте! Искам отново да попитам, понеже не получих отговор пък ние спешно!! Как можем да се придвижим от стадиона до Лорет де Мар в късните часове към 00:30?

Общи условия

Активация на акаунт