Барселона - тема 7

• 117 896
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да.

# 526
Здравейте отново:)
Наближава пътуването, а с него и организацията. Имам няколко /сигурно глупави/ въпроса, но ще попитам за да съм сигурна..
Ако правилно съм разбрала от летището може да хванем влака до някоя от спирките в града и после метро, като това може да стане с 1 билет, ако е до 1ч15мин. Билет от Т-10 може ли да се ползва за тази цел и достатъчно ли е времето /1.15ч/ за да се стигне до пл. Каталуня?
Отделно някъде там има ли къде да си оставим багажа /малък куфар/, в случай че хотела ни не предоставя такава услуга или пък цената е безбожна?
И ако някой може да препоръча хубав ресторант на брега Praynig

# 527
  • София
Наближава пътуването, а с него и организацията. Имам няколко /сигурно глупави/ въпроса, но ще попитам за да съм сигурна..
Ако правилно съм разбрала от летището може да хванем влака до някоя от спирките в града и после метро, като това може да стане с 1 билет, ако е до 1ч15мин. Билет от Т-10 може ли да се ползва за тази цел и достатъчно ли е времето /1.15ч/ за да се стигне до пл. Каталуня?
Отделно някъде там има ли къде да си оставим багажа /малък куфар/, в случай че хотела ни не предоставя такава услуга или пък цената е безбожна?
Може с Т-10 и времето е достатъчно.
В първия пост на темата пише къде може да се оставя багаж. Ние ползвахме мястото на гара Сантс, струваше малко над 5 евро за 24 часа. Имаше място за 2 средно големи куфара.
После от същата гара си взехме R2N за летището.

# 528
Даа, може да пътувате с един от Т10 с влак и после метро до площада За ресторант, не зная; момичетата тук препоръчваха, както и за багажа Simple Smile Hug

# 529
  • под Витоша
leninka` - от летището има много удобен автобус - AEROBUS , който тръгва от двата терминала и е съответно А1(от терминал 1) и А2 (от терминал 2) и последната му спирка е пл.Каталуния - пътуването до там е 30мин. Билета за него е 5.90 евро на човек и не важи Т10.
Ето сайта https://www.aerobusbcn.com/ наистина е през 5мин., дори бих казала, че единият тръгва и следващият вече чака след него!
Колкото до хотела - навсякъде ще приемат да си оставите багажа докато дойде часът за настаняване и никъде не искат да си плащате за това.

# 530
  • София
От летището тръгва и автобус 46, за който важи Т-10.  Peace

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 16:47 от Vivi

# 531
Благодаря на всички Hug
Сега да се оправи и времето, че дават и трите дни да ни вали Tired

# 532
Ние се върнахме миналата седмица. И трите дни го даваха да вали, но само първия ден скапа за 15мин. Препоръчвам ресторант La paradeta, адрес не мога да кажа, понеже ни води наш познат. Само морска храна, беше уникално вкусно! Ядохме страхотна храна, а ни излезе най-евтино от всички други ресторанти, които посетихме.

# 533
  • Луната
От влак, а после метро ще трябва още 1 билет от Т10 (защото има отделен вход за метрото). Можете да ползвате автобус и тогава няма да ви отчете още един билет. Смяната влак-метро може да стане на Сайнтс или следващата  Пасеч де Грасия (която не е много далеч от пл. Каталуня)
На площад Каталуня отстрани на Големия Корт Инглес където спират Аеробусите, като се тръгне в дясно (като се застане срещу него) в една пресечка има две места едно до друго където можете да оставите багаж. Това е едното, а другото е малко преди него.

# 534
  • София
От влак, а после метро ще трябва още 1 билет от Т10 (защото има отделен вход за метрото). Можете да ползвате автобус и тогава няма да ви отчете още един билет. Смяната влак-метро може да стане на Сайнтс или следващата  Пасеч де Грасия (която не е много далеч от пл. Каталуня

Не е нужен втори билет при смяна на влак с метро.

# 535
  • Луната
От влак, а после метро ще трябва още 1 билет от Т10 (защото има отделен вход за метрото). Можете да ползвате автобус и тогава няма да ви отчете още един билет. Смяната влак-метро може да стане на Сайнтс или следващата  Пасеч де Грасия (която не е много далеч от пл. Каталуня

Не е нужен втори билет при смяна на влак с метро.
змия последния път когато бях в Барселона (в началото на юни т.г.) точно на Сайнтс, слизайки от влака и влизайки в системата на метрото ни маркира още едно пътуване, а нямахме изтекли 1.15 мин. Peace

# 536
  • София
На нас не ни маркира - нито от влака към метрото, нито от метрото към влака.

# 537
Това т-10 карта ли е или 10 билета?
Иначе мисля пеша да ходим от Пасеч де Грасия, но ако вали няма да стане.

# 538
  • София
На нас не ни маркира - нито от влака към метрото, нито от метрото към влака.

И на нас не ни маркира отделно пътуване. Ние слязохме от влака на спирката след Пасеч де Грасия - забравих името сега.  Blush

# 539
  • Луната
Това т-10 карта ли е или 10 билета?
Иначе мисля пеша да ходим от Пасеч де Грасия, но ако вали няма да стане.
Можете да хванете и автобус за 2 спирки (билета там със сигурност важи, ако не са минали 1.15 мин.) от страната на Каса Батьо се пада спирката.
Това е 1 билет за 10 пътувания и може да го ползва повече от 1 човек, като за всеки пътуващ се маркира. И е валиден в рамките на 1.15 мин. Ако излезеш от системата на метрото, за да се върнеш ти маркира ново пътуване дори да не са минали тези 1.15 мин.

И на нас не ни маркира отделно пътуване. Ние слязохме от влака на спирката след Пасеч де Грасия - забравих името сега.  Blush
Именно заради това двойно таксуване при нас  навръщане с метро отидохме до Площад Испания и си хванахме автобус 46 (беше ни останало точно по 1 пътуване за всеки в Т10). Laughing

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 17:26 от Woman^In^White

Общи условия

Активация на акаунт