Барселона - тема 7

• 117 911
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
  • София
zazu1, ако не купите билети за аквариума предварително, няма да е проблем. Може да вземете на място като отидете. Когато ние бяхме там през август, имаше 5-6 човека на касата.

# 511
  • София
zazu1, ако не купите билети за аквариума предварително, няма да е проблем. Може да вземете на място като отидете. Когато ние бяхме там през август, имаше 5-6 човека на касата.
А когато ние ходихме, имаше огромна опашка за билети, но беше около Хелоуин и може и това да е била причината за навалицата.

# 512
  • София (Възраждане)
Ех, никой на писа за Тибидабо, а толкова се надявах Crazy
Надявах се билетът да е безплатен за деца-рожденици, но напразно рових из сайта им  Blush
Какъв билет трябва да си купи мама с разбит вестибуларен апарат, ако само иска да влезе в парка без да ползва атракциите?

# 513
  • София
Без билет можеш да разгледаш само атракциите на нивото, на което е самият вход на увеселителния парк. От там се слиза на два по долни (мисля) етажа, но не може да минеш без билет към тях, пък било и само да ги разгледаш.

# 514
  • София (Възраждане)
Благодаря, Пинки!

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 01:26 от Mooimeiske

# 515
  • София
Изкарахме страхотни 4 дни в Барселона. За аквариума нямаше опашка, а хванахме храненето и на акулите, и на пингвините  Party.
Ще разказвам като събера сили, че всеки ден навъртахме по 15 км. и нагоре  Whistling.

# 516
  • София
Здравейте  Hug
Днес тръгваме, нямам търпение! Може ли някой да сподели за времето и какви дрехи са ОК за през деня. Прогнозите никога не ме ориентират добре  Thinking

С кожено яке или малко по-плътно есенно би трябвало  е добре, нали?

Praynig bouquet

# 517
  • София по рождение
Здравейте  Hug
Днес тръгваме, нямам търпение! Може ли някой да сподели за времето и какви дрехи са ОК за през деня. Прогнозите никога не ме ориентират добре  Thinking

С кожено яке или малко по-плътно есенно би трябвало  е добре, нали?

Praynig bouquet

С кожени якета ни беше добре сутрин и вечер, по обяд се събличахме по тениски.

# 518
  • София
Скрит текст:
Мога да ти препоръчам няколко места, които посетихме при нашия престой през август.
Тази пицария - в нея вечеряхме 2 пъти и е на 10 минути от Каталуния:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d2709722-R … na_Catalonia.html

Много харесахме и тези хамбургери - вкусни, големи и интересно поднесени:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d8613668-R … na_Catalonia.html

Oт тук купувахме сандвичи за обяд или за закуска на тинейджърите:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d2373775-R … na_Catalonia.html

И естествено, ако имате възможност посетете улица Carrer de Blai - пълна е с прекрасни тапас барове като;
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d6589570-R … na_Catalonia.html

Благодаря много за предложенията, ще ги разгледам и сигурно ще ги посетим  bouquet

# 519
  • София
Не стигнахме до ресторанта на Меси, отложихме го за утре. Дано успеем.
Всеки ден правим по над 15 км пеша. Крака не ми останаха.

auto_bg, не съм убедена, че тези автобуси са добра идея за 2 дни през януари. В събота ги ползвахме, времето бе топло, но в открития автобус си беше хладно. През януари автобусът ще е закрит и няма да видите много. Ако държиш на автобуса, ползвайте го за 1 ден.

Благодаря за съвета относно автобусите, принципно когато посещавам голям непознат град винаги ги ползвам за по 2 дни. Първият разглеждам каквото може да се види по маршрутите, слушам разясненията и след това вече ги ползвам като основен транспорт, придвижвам се между забележителностите. Идеята ми е след като минем по двата основни маршрута, да посетим по-отдалечените, а следващитедва дни тези, които са на пешеходно разстояние от нас. Може би греша? Приемам съвети...  bouquet

# 520
Според мен туристическите автобуси ще са добра идея дори през януари (да, видимостта отдолу няма да е така добра, но пък обикалят много удобно навсякъде).
Аз доста се чудих, преди да избера градски транспорт, тъй като имам желание да посетя тези тези два дни музейни сбирки извън туристическите пътища; в никой случай не съм недоволна, но само като гледам как "туристическите" постоянно ми се изпречват пред очите и не мога да не си помисля, че ако се канех да се движа между обичайните обекти, а не да се влача на шашави музеи, това щеше да е по-добрият вариант, понеже не изисква изучаване на градския транспорт, най-малкото.
Отделно туристическите автобусчета дават напълно прилични отстъпки за доста обекти.
Силно съветвам и "дневния" роуминг на МТел с много мегабайти (обажданията не са толкова важни), наличието на навигация на телефона силно подпомогна движението ми из града и ориентацията.
Прибирам се довечера, щастлива като катерица с пълна хралупка, Барселона беше (и надявам се и днес да бъде) чудесна "домакиня" на туристическите ми щения, я вие, дами, бяхте великолепни и щедри в помощта и съветите, изложени в тези теми, и много ми помогнахте да си съставя програма и да се ориентирам.

# 521
  • София
Има едно приложение за телефон - HERE, което работи и в офлайн режим. Него ползвах там.

# 522
  • София (Възраждане)
А има ли добро приложение, което ти показва и забележителностите в близост до местоположението ти?

# 523
  • София
Трипадвайзър дава много информация.

# 524
  • София (Възраждане)
Трипадвайзър като приложение за андроид ли?

Общи условия

Активация на акаунт