Барселона - тема 7

• 117 918
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
  • Луната
Здравейте,

Чудя се дали взимам предварително билети за Саграда и парка Гюел в края на ноември, предвид ранното стъмване и неясна прогноза за времето. Дали ще има опашки тогава?
Първият път когато посетих Барселона беше точно втората половина на ноември месец и не зная дали защото беше петък, но имаше огромна опашка пред Саграда фамилия. Добре, че бях взела предварително билети.
В парка Гюел сега като бяхме юни месец - на касите може да няма опашси, но има часове за след 6 часа например. И ние си тръгнахме и после купихме онлайн билети за следващия ден за часа в който искахме. И после показахме кода през смартфон. Така, че ако те притеснява времето може онлайн да си купиш билети за парка Гюел. Peace

# 496
Ние тръгваме в събота, вече мнооого се вълнувам  Crazy Купихме билети за Саграда, парк Гюел, аквариума(бяхме 2:1 за него, зоологическата някой друг път) и Камп ноу. Дано времето е малко по-хубаво, отколкото в прогнозата!  Mr. Green
За ресторанта на Меси дали трябва да правим резервация, предвид факта че ще го посетим по обяд?
Иначе си направихме плътна програма за трите дни, единствено ме притеснява, че не сме предвидили самите места за хапване/"кафепиене", но в движение..

# 497
  • София
За мен Зоопаркът си заслужава повече от Аквариума. На първото място изкарахме около 6 часа, децата не искаха да си тръгваме.
Парка Гуей е планиран за утре, но само в безплатната му част.
За утре е планирана обиколката на Камп Ноу, въпреки че вече бяхме на мач. След това ще отидем и до ресторанта на Меси, дано не се налага резервация.

По 15-ина километра на ден навъртаме и пак 4 дни не стигат за нищо.

# 498
Здравейте,

Чудя се дали взимам предварително билети за Саграда и парка Гюел в края на ноември, предвид ранното стъмване и неясна прогноза за времето. Дали ще има опашки тогава?

Вземете си предварително !

# 499
змия, аз също предпочитах зоопарка, но в нашата компания надделя аквариума, няма как да видим и двете, ще се разходим близо до зоологическата, пък дано жирафът не се е навел точно тогава  Laughing сподели после за ресторанта на Меси Wink

# 500
Здравейте,

Вземете си предварително !
Много правилен съвет, точно заради неясната прогноза за времето си вземете, за да сте сигурни, че няма  да висите макар и на неголяма опашка, а ще влезете веднага Simple Smile

# 501
Благодаря, момичета Simple Smile Ще изчакам още малко и ще планирам.

# 502
  • София
Здравейте!  bouquet
Ще бъда честна, никога не съм имала желание да посетя Барселона  #Crazy НО мъжа ми пожела това да бъде подаръка му за рождения ден. Желанията трябва да се изпълняват и... купих самолетни билети за периода: 16-20 януари 2017 година, резервирах хотел почти на пл.Каталуния, купих 2 пътеводителя (Топ 40 Барселона и Пеша из Барселона), започнах да чета всичко споделено до тук.
Много благодаря на всички, които са се включили в темата и помагат на такива като мен, които "хал хабер си нямат" с какво са се захванали. Четейки споделеното започнах да се чудя как съм пропуснала тази перла и в мен се "роди желание" за краткия период, през който сме в Барселона да видя възможно най-много.
Ще бъда благодарна на всички, които ми помогнат с планирането на подаръка.  bouquet
Ще кацнем в Барселона вечерта на 16.01, ще се придвижим до хотела с AEROBÚS. Предполагам след 22-часа ще се настаним и ме вълнува къде може да вечеряме (предпочитам да ми препоръчате заведения, от които сте доволни). На следващия ден сутринта съм решила да купя билет за 2 дни за "Hop-On, Hop-Off Bus" - коя фирма бихте ми препоръчали? Ще разгледаме града от туристическите рейсчета и ще ги използваме за придвижване през двата дни до забележителностите. След което имаме два дни, които ще бъдат оползотворени в разходки, които ще бъдат на пешеходни разстояния от хотела (разстоянията не ни притесняват, ходиме много). На 20.01 след 18.30 ще вземем обратно до аерогарата AEROBÚS.
Предварително благодаря на всички, които ще отговорят на поста ми.
След като съм готова с маршрута ще го споделя с вас, а когато се прибера ще разкажа подробно за посещението си.

# 503
Мога да ти препоръчам няколко места, които посетихме при нашия престой през август.
Тази пицария - в нея вечеряхме 2 пъти и е на 10 минути от Каталуния:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d2709722-R … na_Catalonia.html

Много харесахме и тези хамбургери - вкусни, големи и интересно поднесени:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d8613668-R … na_Catalonia.html

Oт тук купувахме сандвичи за обяд или за закуска на тинейджърите:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d2373775-R … na_Catalonia.html

И естествено, ако имате възможност посетете улица Carrer de Blai - пълна е с прекрасни тапас барове като;
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d6589570-R … na_Catalonia.html

# 504
  • София
Не стигнахме до ресторанта на Меси, отложихме го за утре. Дано успеем.
Всеки ден правим по над 15 км пеша. Крака не ми останаха.

auto_bg, не съм убедена, че тези автобуси са добра идея за 2 дни през януари. В събота ги ползвахме, времето бе топло, но в открития автобус си беше хладно. През януари автобусът ще е закрит и няма да видите много. Ако държиш на автобуса, ползвайте го за 1 ден.

# 505
Момичета, от кога започват есенните намаления и от къде бихте препоръчали да се пазарува?

# 506
  • София по рождение
Здравейте,
завърнахме се от прекрасна Барселона. Първо искам да благодаря на всички споделяли преживяванията в темата и са отговаряли на въпроси.  Hug Hug bouquet Страхотни сте! Без Вас нямаше да се оправим. Благодарение на Вас имахме стройна програма. Е, променяхме някои неща в движение и някои останаха за следващото посещение. Нали пихме вода от Каналетас. Laughing Остана ни Тибидабо, аквариума, пистата на Формула 1, Музея на шоколада, музея на Пикасо, Космо каиша сигурно и още нещо, но с удоволствие бих посетила отново парка Гуел, Цитатадела, рибарското селище и др. Посетихме зоопарка - хареса ни много. Камп ноу - е размазаха се мъжете. Фонтаните на пл Испания не пееха но танцуваха - прекрасно място. Пасейж де Грасия - любимата ми улица. Не можахме и на корабче да се возим. Три дни са си малко. И ние минавахме по 15 -17 км на ден, въпреки, че ползвахме градски транспорт - много организиран. Не може обаче да не минеш поне два пъти по Ла Рамлба, Христофор Колумб, Парк Цитаделата да обиколиш - пригответе се за ходене. А, да не забравя, ходихме на Фламенко - за мен беше вълшебно, е  мъжете предпочитаха стадионите. Много съм щастлива, пак Благодаря!

# 507
  • София
Здравейте.
На сайта на аквариума пише, че билетите трябва да се принтират и важат от следващия ден след покупката. Правилно ли разбирам  newsm78?
Т.е. ако ги купим днес, не може да влезем с тях днес и не става да ги покажем през телефона?
Благодаря ви  bouquet.

# 508
  • София
И ние се върнахме, остана още много за обикаляне.
Младежът е силно впечатлен.

Ресторантът на Меси ни хареса много, определено ще отидем пак при следващото ходене там.

# 509
Ние тръгваме утре, но съм малко разочарована от прогнозата-за два от 3те ни дни го дават облачно с лек дъжд, дано не познаят  Sad

Общи условия

Активация на акаунт