Барселона - тема 7

• 117 892
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Това е 1 билет за 10 пътувания и може да го ползва повече от 1 човек, като за всеки пътуващ се маркира. И е валиден в рамките на 1.15 мин. Ако излезеш от системата на метрото, за да се върнеш ти маркира ново пътуване дори да не са минали тези 1.15 мин.

Маркира, ако излезеш от метрото и влезеш отново в метрото. Ако сменяш вида на транспортното средство, не маркира. Даже май добавя 15 минути.

# 541
А като слизаш от влака и отиваш на метрото, не се ли излиза/влиза или са съединени по някакъв начин?

# 542
От влака към метрото може само с един билет  Peace

# 543
  • София
Здравейте,
Ако има някой, който си е закупил по-рано билет за полета на WizzAir София-Барселона на 16 януари 2017 година, да знае че датата е променена на 15 януари (преди час получих уведомление). За мен това е още един ден в Барселона  newsm44 авиокомпанията връща 120% от стойността на закупените билети в сметката, ако потребителя не го устройва.
Започвам планирането отново, вече ще имаме повече свободно време...

# 544
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте от Барселона Simple Smile

За съжаление преди да тръгнем нямах никакво време да прегледам темата и сега се връщам да чета Simple Smile

Първо да похваля Frendly Rentals - ние букирахме с тях, доста евтино ни излезе според мен. Първо букирахме в Бари Готик апартамент с една спалня - за 7 нощувки ни излезе 450 евро, 100 теглят от картата при букировка, 350 се плащат кеш в офиса им, 200 евро е депозита, който се плаща с карта и после ти връщат по сметка.
Та защо ги харесах - когато пристигнахме, дадоха ни ключовете и се оказа, че апартамента е наводнен - бяха изпратили човек да ни чака на място, каза ни да вземем такси до офиса за тяхна сметка (човека ни чакал 3 часа, ама ние бяхме на мач на Камп Ноу, защо не са звъннали - роуминга работи - нямам идея). Като отидохме в офиса веднага ни дадоха друг апартамент по-голям, от по-висок клас, който после в сайта им видях, че е 650 евро... не е за келепира че ги хваля, а за бързата им реакция, за отношение, изобщо крайсис мениджмънта им беше на много добро ниво. После ни звъняха 3 пъти да ни питат дали сме ОК, по едно време вече се надявах повече да не ми звънят Grinning

Това е едното, което исках да споделя - другото - ако ходите в Саграда препоръчвам аудиотур - доплащате 8 евро, но пък мисля, че нямаше изобщо да оценя Саграда по начина по който ти я представят в аудиотура. Също препоръчвам да слезете и да разгледате и музея към Саграда. Има и мини кино, където прожектират кадри от Саграда и говорят същото като в аудиотура, но някак ти се изяснява цялата концепция.

Хамон и вино е другото, което искам да препоръчам - аз пробвах 2/3 вида и най- много ми хареса Rioja.

Цените в Барселона много приятно ме изненадаха! Тапас, паеля за 2-ма, сангрия и платихме 40евро.

В супермаркета виното е по 5евро/бутилката. За 30 евро си напълнихме количката с плодове, зеленчуци, хамон, вино, сирена... очаквах да е по-скъпо честно казано.

Движим се с Т10 - двамата с 1 карта, той влиза оставя я на машинката аз я взимам и я пъхам обратно Grinning Все пак изхабихме вече 1 карта, тази ни е втората Grinning

Нищо не бях планирала, всичко в движение - ставаме, закусваме и решаваме, така не се напрягам, че ще изтърва часа за посещение например.

Видяхме каса Батийо - впечатляваща, разходихме се по Пасаи де Грасия, Барио Готик, Площад Каталуня (Вечер фонтаните светят), Ла Лаинтана - има уникална архитектура по тази улица - видяхме една сграда сякаш цялата набодена с големи карфици Grinning,  Ла Рамбла, пристанището, ходихме на Камп Ноу - гледахме Барселона - Малага (научих няколко псувни на испански Grinning )

Всичко гореизброено - препоръчвам!!! Барселона е изключително красива щом се стъмни - сякаш целият град оживява, непременно си направете и вечерна разходка.
На нас ни остават още 4 дни Sad
Утре сме на Мотжуик Wink

Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 545
  • под Витоша
Между другото и на мен ми направи впечатление колко евтин е алкохола в магазините.
Особено вината! В Карфура на Ла Рамбла имаше хубави вина по 3-4-5 евро, /имаше дори и за 1.50евро/

# 546
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Между другото и на мен ми направи впечатление колко евтин е алкохола в магазините.
Особено вината! В Карфура на Ла Рамбла имаше хубави вина по 3-4-5 евро, /имаше дори и за 1.50евро/

И маслините  Peace  Имат едни много мънички колкото стафида - страшно са ми вкусни - в бурканчето са сложили и риган, което ги прави още по-вкусни. Аз ги ям като все едно чопля семки - 1,65 евро е бурканчето колкото нашите от лютеница (не съм добра с мерните единици)

Междудругото, който планира скорошна визита, да не забрави чадър - вчера и днес сутринта "валя", или по-скоро ръмеше, но все пак достатъчно за да настина  Crazy  Повече вино довечера и ще съм 6   Mr. Green

# 547
чудесна тема и полезни разкази Simple Smile

# 548
Днес точно попаднах на една класация, че Барселона е от красивите градове със сравнително ниски цени в магазините Simple Smile

# 549
Здравейте, имам идея за посещение за 4- нощувки в Барселона, обмислям да е януари или февруари, има ли негативи зимния сезон, освен ниските температури ? Има ли съществена разлика между двата месеца или е все едно и също ? Благодаря Simple Smile

# 550
Здравейте,
И ние се завърнахме миналата седмица. Много ни хареса града, за три дни видяхме доста неща. Освен по-известните и доста коментирани тук посетихме Poble espanyol, нещо като нашия Етър с различни типове къщи от цяла Испания, както и храна, напитки. Намира се близо до фонтаните, на 5-10мин пеша.
В хотела ни казаха, че не можем да ползваме метрото и ренфето с един билет, затова хванахме метро до пл. Еспаня и от там 46. За 3 дни едно Т-10 ни свърши перфектна работа. За цените и аз съм приятно изненадана, напазарувахме си вино, сангрия и сладкиши за вкъщи Simple Smile Въпреки малкото дъжд, улучихме може би сезон, защото не беше толкова претъпкано, нямаше голяма лудница, опашки и т.н. и се насладихме на макс.
Благодаря на всички за помощта и съветите bouquet

# 551
Оо, Барселона, обичам да чета тази тема, момичета  Hug
А за билета, не зная защо така са казали в хотела...при нас не отбеляза нов ред на талона Т10 при смяната на влака с метрото на Сантс.

# 552
Здравейте ,
С конкретен въпрос към живеещите в Барселона Simple Smile. Ще пътуваме с кола от Франция . Интересува ме къде има паркинг около площад Каталуня ? Намерих един Интерпаркинг на Ла Рамбла , 3€ на час ,  30€ за ден  . Дали има нещо по-евтино наоколо ?  Благодаря ви Simple Smile

# 553
Здравейте, имам идея за посещение за 4- нощувки в Барселона, обмислям да е януари или февруари, има ли негативи зимния сезон, освен ниските температури ? Има ли съществена разлика между двата месеца или е все едно и също ? Благодаря Simple Smile
И мен ме интересува как е времето м.януари, само обмислям за сега, ходили сме м.юни, но нямам представа зимата как е, дали е много студено и има ли какво да се прави.

# 554
Зимата е значително по-топла от българската, понякога и за къс ръкав (достига 18-20 градуса, макар и не всеки ден, въпрос на късмет е). Валят дъждове повечко.

Общи условия

Активация на акаунт