Барселона - тема 7

• 117 888
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, имам идея за посещение за 4- нощувки в Барселона, обмислям да е януари или февруари, има ли негативи зимния сезон, освен ниските температури ? Има ли съществена разлика между двата месеца или е все едно и също ? Благодаря Simple Smile
И мен ме интересува как е времето м.януари, само обмислям за сега, ходили сме м.юни, но нямам представа зимата как е, дали е много студено и има ли какво да се прави.

Януари е чудесно за посещение на Барселона.
Няма тълпи туристи, по забележителностите е спокойно, а времето е идеално. Носихме зимни якета / началото на януари т.г./, които носехме с тънки памучни блузи отдолу или само по блуза.
Точно вчера гледах снимки/ чак сега се наканих да извадя/ и видях децата ми- тениска, тънко поларен горнище, ама наистина тънко и елече.

# 556
Средата на януари съм ходил в Барселона, беше слънчево и 14-15 градуса, но си трябва дебело яке, може отдолу и по тениска,  че в метрото е адска жега.
Скрит текст:
(През февруари пък във Валенсия беше малко по-хладно, пак много слънчево, но духаше студен вятър. Най-студено беше в Мадрид зимата, съдя от 2 пътувания през март, 5-6 градуса беше, но слънчево )

# 557
Като бяхме в Барселона 20.06-22.06 - топло слънчево,даже горещо, следващите дни като отидохме на почивка в Санта Сусана, 2 дни беше дъждовно и доста хладно.
Скрит текст:
На другата година априлската ваканция 3 дни Валенсия- приятно пролетно време, следващите 3 дни бяхме в Мадрид- е голям студ и дъжд, понеже дъщеря ми беше с пролетен шлифер се наложи да си купи дебел пуловер.
Та затова не знам какво да очаквам от Барселона м.януари, и дали си струва изобщо да се ходи заради евтините самолетни билети. Но понеже преди като ходихме, само 2 дни бяхме в Барселона, затова ни се ходи пак, да имаме повече време за разходка.

# 558
Ами моят съвет е да изчакате за хубаво топло време, защото зимата пак си е харч, дори и без пари да е самолетът, а удоволствието не е чак толкова приятно.  Grinning

# 559
  • София
Групичка, много моля за отговор на един бърз въпрос!
Утре сутрин заминаваме за Барселона за 4 дни - 2ма човека и колебанието ми е дали да взема там карти Т10, които може да ползваме заедно от това, което прочетох, или да вземем Hola BCN карти, които са по 26 евро на човек , но включват и транспорта от летището до града , тъй като ще се предвижим с линия 9.  Какво мислите, кой е по-изгодния вариант (като не мислим да се съсипваме от бързане и тичане, искаме спокойно да се насладим на града и да видим основните места).   Peace

Моля, дайте съвет!   bouquet

# 560
Аз бих взела Т10.
Приятно изкарване в Разкошна Барселона!

# 561
Т10 абсолютно, особено ако настаняването ви е около центъра.
Завиждам ви, че отивате на топло!  Sunglasses

# 562
  • София
Благодаря ви много, определено се вслушвам в съвета ви и ще вземем Т10.
Параход, миналата седмица се върнахме от Дубай , където беше 35 градуса, а аз никак не съм по топлото, така че се надявам да е просто приятно в Барселона.  Simple Smile

Поздрави от мен, прекрасни, и ще пиша като се завърнем!  Hug

# 563
  • Sofia
Одеве прочетох, че до 31.12 за младежи от 11-30 входът на Саградата е на 50% за определени дни-ние избрахме неделя. Обаче влизам да купувам и последната зададена възможност за 06.11 е 13:00ч, като всички билети са купени. Някой има ли идея защо е така?
На 06.11. Саграда Фамилия ще затвори в 14:00ч., тъй като ще има меса. http://www.sagradafamilia.org/en/closing-time/
Иначе наистина е така за намалените билети за младежи. В неделя, сряда и четвъртък входът след 16:00ч. е с 50% по-евтин за лица до 30 години. Ние се възползвахме за сина ми за днес от 16ч.

Опитвам да купя билети за младежи в неделя от 16 ч, но не ми отчита 50% намаление.
Защо е така? Някой купувал ли е такива билети или такива не се купуват онлайн?

# 564
Приятели, Честита нова година. Преди две години билетите Т10 важаха за влака до летището.Сега доплаща ли се за тях?

# 565
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Не се доплаща за влака до летището.

# 566
Много благодаря. Simple Smile

# 567
Честита Нова Година! Искаме да отидем до Аутлет Viladecans http://viladecans.thestyleoutlets.es/ca
Картите Т10 важат ли ако решим да отидем със влака до Аутлета?

# 568
  • София
Одеве прочетох, че до 31.12 за младежи от 11-30 входът на Саградата е на 50% за определени дни-ние избрахме неделя. Обаче влизам да купувам и последната зададена възможност за 06.11 е 13:00ч, като всички билети са купени. Някой има ли идея защо е така?
На 06.11. Саграда Фамилия ще затвори в 14:00ч., тъй като ще има меса. http://www.sagradafamilia.org/en/closing-time/
Иначе наистина е така за намалените билети за младежи. В неделя, сряда и четвъртък входът след 16:00ч. е с 50% по-евтин за лица до 30 години. Ние се възползвахме за сина ми за днес от 16ч.
Опитвам да купя билети за младежи в неделя от 16 ч, но не ми отчита 50% намаление.
Защо е така? Някой купувал ли е такива билети или такива не се купуват онлайн?
Ние си купихме онлайн намален билет. За кой ден искате да купите, за да проверя на сайта? Ако е за период, когато базиликата работи до по-късно, намалените билети са от по-късен час.

P.S. Сега погледнах в сайта. Пише, че намалението за младежи се прилага след 16ч. за месеците февруари, март и април в сряда, четвъртък и неделя. Януари не е споменат.

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 12:42 от dechy

# 569
  • Sofia

P.S. Сега погледнах в сайта. Пише, че намалението за младежи се прилага след 16ч. за месеците февруари, март и април в сряда, четвъртък и неделя. Януари не е споменат.

Благодаря много!  Hug
А как да разбера работното време на фонтаните през януари 2017?

Общи условия

Активация на акаунт