Барселона - тема 7

• 118 152
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря за бързия отговор! Simple Smile А,тези автобуси от летището ли се хващат или до това Херона трябва да ходим и от там?Колко начесто са?Има ли някъде където мога да погледна разписание?Аз малко се отчаях като разбрах,че не кацат в Барселона... Sad

# 616
Хващат се от летището, съобразени са с полетите, няма страшно  Wink

http://www.sagales.com/ това е фирмата, ето разписанието в момента http://www.sagales.com/uploads/20161205095221_9b4528036aa76506ee … 7007859eb38d8.pdf

# 617
  • В две мъжки сърца
Здравейте, може ли да предложите екскурзовод в Барселона. Какви евентуално ще са цените? В Рим се справихме прекрасно, но Барселона нещо не мога са схвана съвсем. Доста по- сложно ми изглежда. Там пешеходно няма как да се случат нещата. Идея нямам къде е най удобно да резервирам хотел,който да е на удобно пешеходно разстояние за трансфера ми до летището. newsm78

# 618
Здравейте, може ли да предложите екскурзовод в Барселона. Какви евентуално ще са цените? В Рим се справихме прекрасно, но Барселона нещо не мога са схвана съвсем. Доста по- сложно ми изглежда. Там пешеходно няма как да се случат нещата. Идея нямам къде е най удобно да резервирам хотел,който да е на удобно пешеходно разстояние за трансфера ми до летището. newsm78

Ние сме справихме и с Барселона , с хубава подготовка всичко става, спокойно . Резервирахме хотел от Airbnb до площад Каталуния , беше в старите централни сгради,не най -удобния апартамент за нощуване ,но идеален за отправна точка. Потърсете в тази част хотел Simple Smile

# 619
И аз не зная с какво ще ви помогне екскурзоводът, навсякъде указания, а има и офлайн карта за телефоните Ще се справите!

# 620
Здравейте!

Разглеждам няколко хотела/апартамента за престоя ни в Барселона в следните квартали:

1. Montjuic
2. Sant Marti
3. Sant Andreu
4. Eixample.

Ще прекараме 3,5 дена в Барселона и сме с деца. Кой квартал бихте ми препоръчали като отправна точка?

# 621
Здравейте!

Разглеждам няколко хотела/апартамента за престоя ни в Барселона в следните квартали:

1. Montjuic
2. Sant Marti
3. Sant Andreu
4. Eixample.

Ще прекараме 3,5 дена в Барселона и сме с деца. Кой квартал бихте ми препоръчали като отправна точка?
1. Eixample
2. Montjuic
3. Sant Marti
4. Sant Andreu

# 622
Здравейте!

1. Montjuic
2. Sant Marti
3. Sant Andreu
4. Eixample.

1. Eixample
2. Montjuic
3. Sant Marti
4. Sant Andreu

Благодаря, Nedy, за експресния отговор!

# 623
Здравейте, идната седмица летим до Барселона и съставих нещо като програма, но не знам дали реално бих се вместила във времето, ако може някой ходил да погледне дали е реалистично  Laughing
Тъй като първият  ден кацаме сутринта, към обяд ще сме в града и това, което съм планирала за този ден е да се разходим по Ла Рамбла, тъй като хотела е в непосредствена близост, след това статуята на Колумб, обяд някъде в района, разходка около пристанището и крайбрежната и евентуално посещение на Аквариума. След това ще вечеряме някъде и ще се разходим в Готическия квартал.
Втория ден мисля да посетим хълма Монтжуик с основните забележителности и Испанското село до към ранния следобяд, после да хапнем някъде и след това да отидем до парка Гюел (като придвижване не знам колко време да предвидя, час и 30 мин според вас ще стигнат ли?) Не знам и колко са обширни, въпреки че ходим доста и двамата не искам да не можем да мръднем на следващия ден
Трети ден ще отидем до Камп Ноу и след това Тибидабо, като няма да ползваме атракциони и т.н., т.е. няма да се застояваме много. И сега е основната ми дилема, тъй като искам да се възползваме от намалението за Саграда Фамилия след 16:00. Ако запазя за 16:30 докато разгледаме ще стане поне 18 часа, Casa Milla, Casa Batlo да ги оставя ли за следващия ден или ще се вместим тук, защото реално през четвъртия ден съм оставила само Зоологическата градина и парк Цитадела и за вечерта Фонтаните.
На следващия ден летим рано, така че няма време за нищо.
Ще се радвам някой да ми даде насоки, защото на мен ми се вижда малко пресилено, не искам да бързаме в никакъв случай, но пък и искам да видим възможно най-много. По музеи не си падаме, така че ще пропуснем, вечерите съм ги оставила за разходки около Готическия квартал, Ла Рамбла и т.н.
Има ли нещо, което си заслужава да се види по тъмно?

# 624
Програмата е постижима и реалистична като на място според метеорологичните условия може и леко да я промените.Без бързане за тези дни ще разгледате града. Къщите на Гауди ще прецениш на място дали да ги оставиш за последния ден, но ако е само отвън, ще успеете. Приятно прекарване в красива Барселона.

# 625
# 626
Не бих препоръчала разглеждане на Готически квартал вечер.

# 627
Много е приятен Готическия квартал вечер - оживен, интересно осветен, с чудесни местенца за хапване и пийване и със създаващи атмосфера уличчни музиканти.

# 628
Много е приятен Готическия квартал вечер - оживен, интересно осветен, с чудесни местенца за хапване и пийване и със създаващи атмосфера уличчни музиканти.
Да, приятен е. Но бъдете особено внимателни за улични джебчии. Може би това имаше предвид gerka.

# 629
Не бих препоръчала разглеждане на Готически квартал вечер.
Защо?
Всяка вечер бяхме там, до късно, дори детето търчеше напред-назад из сокаците (не е много малко). Срещала съм и друг път из форумите предупреждения - каква разлика намирате с всеки друг град по света?

Общи условия

Активация на акаунт