Отговори
# 405
milmich, аз съм съвсем боса още в хормоналните лечения, дори не знаех, че пак се пият хормонални при премахнати яйчници... Т.е. отърване няма. Sad
Щото мен, честно казано, хормоналните ме плашат повече от химиотерапията.
Ако нещо мога да избирам да не правя, по-скоро са те. Но моят е хормонално зависим, явно няма как.
Ивелина, и аз мисля, че е добре да потърсиш психолог. Аз всъщност също търся, ако някой може да препоръча такъв (включително и за дете, защото моето много преживява проблемите ми) ще съм благодарна. Може и на лични.
С отстранени яйчници не се пият хормонални! С хормонотерапията замразяват яйчниците, тоест скопяват жената с помощта на таблетки! Нолвадекс, тамоксифен, анаромат....и прочие таблетки не се пият! Не си измисляйте! В Дървеница съм говорила с много такива жени и казват, че не пият таблетки...не заблуждавайте хората! Преди години не е имало такива таблетки, а само са правили хистеректомия!

# 406
Какво става в тази тема- все едно е лудница...

# 407
milmich, честно - плаша се от остаряването, свързано с хормоналното лечение. Знам, че е ирационално и смешно, поставено на кантара с живота, но не мога да не го обмислям. Аз хич не съм в първа младост всъщност, но изглеждам доста по-млада за годините си, а вероятно с такова лечение вече няма да е така. .. То ясно, че и яйчниците като се махнат, пак същото. Laughing
Да се чудиш от какви неща се притеснявам - да не надебелея, да не се сбръчкам, да не ме болят костите... Хората се притесняват дали ще оцелеят, аз се чудя как ще изглеждам. Дали не съм идиот, а?  Joy
Между другото, мед ядете ли. Аз слагам 1/2 лъжичка в кафето, но онколога ми направи физиономия за това...
Ям мед, но не пия минерална вода! След отстраняването на яйчниците и всичко по женски, не съм напълняла, но другите жени са напълнели от хормонотерапията! Тази химия е много страшна и мисля, че самата хормонотерапията тласка организъма към рак на други органи! Коварна е! Ивелина пише по-нагоре, че от нея е напълняла с 25 кг! Аз съм се съветвала със светилото в онкологията професор Гаврилов, а той ме е изпращал и при химиотерапевти в Дървеница, за да чуя и тях! Но доцент Тимчева ми е казала да пия Нолвадекс! Но в Русия също са ми казали да не пия! Не пия нищо! И имам вяра на светилото! Той не е 1 ден в онкологията! Можете да го попитате! Той казва, че според неговите наблюдения, не се пие - нали наблюдава пациенти. Ракът при мен е много хормонозависим и агресивен! Може би, отстраняването на всичко по женски ме е спасило, не знам!  

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 21:24 от Irina37

# 408
Моля за препоръка, при кой гастроентеролог в Пловдив да отида за преглед с направление?
Даниела, аз лично съм доволна от др Попов от св. Каридад, но бях с направление за хоспитализация. Гастроентеролозите от Мед лайн съм чувала, че са добри, но не знам имена конкретно.
Иначе съм ходила на платен прием при др Панайотов в един кабинет до рт Рандеву в Кичука. Много беше внимателен.
Благодаря, Veniz. Аз ходех в Медлайн, но не съм особено доволна. Много претупват прегледа.

# 409
  • София
Всъщност, да, и аз предлагам да сме малко по- спокойни, стига ни, че преживяваме трудни времена, няма нужда от ожесточени спорове, хайде по- скоро да споделяме опит. Peace

# 410
  • София
Какво става в тази тема- все едно е лудница...
За първи път от девет години,, т.е. откакто сам написала заглавието на темата нямам дума, която да напиша.
Пълна лудница и пълни глупости се пишат тук.
Май изтрещяхме всички  newsm78

# 411
  • София

С хормонотерапията замразяват яйчниците, тоест скопяват жената с помощта на таблетки! Нолвадекс, тамоксифен, анаромат....и прочие таблетки не се пият! Не си измисляйте! В Дървеница съм говорила с много такива жени и казват, че не пият таблетки...не заблуждавайте хората! Преди години не е имало такива таблетки, а само са правили хистеректомия!

Joy Предлагам това да се качи на първа страница!

Хули, очаквах по-рано реакция от теб!
Моите яйчници били вече съсухрени, а гадните доктори продължават да ме скопяват, ама ха!
Ех, какви времена бяха тук, когато нахлух преди 5 години  Sad

# 412
По-голяма простотия не бях чела в тази тема. Онкохирург (не)изписвал хормонално лечение от което пък нямало нужда, защото яйчниците били премахнати, пък от хормоналните се дебелеело, стареело и какво ли още не.
1. Медицинският онколог е този, който изписва хормоналното лечение - не негово светейшество Гаврилов.
2. Золадексът е лекарството, което "приспива" яйчниците, не останалите изброени от вас.  Не се изписва золадекс ако жената е в менопауза, включително и с премахнати яйчници, но лекарства като Нолвадекс (тамоксивен) и разни други като АИ и други се изписват, защото блокират естрогена в тялото, а естроген има и от надбъбречната жлеза.
3. То вярно, че всичко е индивидуално и до организъм, но по принцип се дебелее от хранителен режим и съвсем не е задължително да се надебелее от хормоналните или менопаузата. Аз съм жив пример как дори по време на хормонотарепия свалям килограми, а не дебелея. Наблягам на плодове и зеленчуци, здравословно хранене и спорт и в момента изглеждам по-добре и съм по-младолика от колкото преди да започна хормонотерапия.

# 413
  • София
Ей, новите многознайки, знаете ли, че:

"Органите, отговорни за производството на естроген, са яйчниците, мастната тъкан и надбъбречните жлези. През менопаузата и при оперативно премахване на яйчниците имено надбъбречните жлези стават основен източник на естроген."

Значи, освен хистеректомия, трябва да си оперираме и надбъбречните жлези, ако искаме да се спасим от хормонотерапията, ъ Mr. Green

# 414
  • В царството на игрите:)
Ям мед, но не пия минерална вода! След отстраняването на яйчниците и всичко по женски, не съм напълняла, но другите жени са напълнели от хормонотерапията! Тази химия е много страшна и мисля, че самата хормонотерапията тласка организъма към рак на други органи! Коварна е! Ивелина пише по-нагоре, че от нея е напълняла с 25 кг! Аз съм се съветвала със светилото в онкологията професор Гаврилов, а той ме е изпращал и при химиотерапевти в Дървеница, за да чуя и тях! Но доцент Тимчева ми е казала да пия Нолвадекс! Но в Русия също са ми казали да не пия! Не пия нищо! И имам вяра на светилото! Той не е 1 ден в онкологията! Можете да го попитате! Той казва, че според неговите наблюдения, не се пие - нали наблюдава пациенти. Ракът при мен е много хормонозависим и агресивен! Може би, отстраняването на всичко по женски ме е спасило, не знам!  
Тъй като имам вето на анализирането на постовете, няма да го направя, не защото нямам какво да кажа, а  защото е напълно излишно!!!!! ooooh! Ей от такива драсканици обаче хората се вкарвата в страшни филми!!!!!!!!!!
Не пиша за теб Ирина, а за останалите, така, че не се чувствай длъжна да реагираш!!! Laughing
 И след махане на яйчници СЕ пият хормонални препарати. Това, че светилото /който е онкохирург между другото!!!!!!/ ти е казало да не пиеш не означава, че не се пият! С теб до тук Peace Бъди здрава и късмет!!!!!!
р.р. Хора, спирайте си хормоналното лечение...Лекарите, при които се лекувате са не ком пе тен тни!!!!!

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 23:30 от milmich

# 415
  • В царството на игрите:)
Ей, новите многознайки, знаете ли, че:

"Органите, отговорни за производството на естроген, са яйчниците, мастната тъкан и надбъбречните жлези. През менопаузата и при оперативно премахване на яйчниците имено надбъбречните жлези стават основен източник на естроген."

Значи, освен хистеректомия, трябва да си оперираме и надбъбречните жлези, ако искаме да се спасим от хормонотерапията, ъ Mr. Green
Ти пък къде се месиш дето не ти е работа? Mr. Green...Ей сега ще те ошамарят и тебе Joy

# 416
  • София
Лошото е, че както е тръгнало, темата ще отиде по дяволите  Twisted Evil

# 417
Olive, "радвай" се, че ракът ти е хормонално-зависим... И съответно ЛЕЧИМ! Щото ако беше 3-но отрицателен... и не се плаши от нолвадекса, съвсем не всички хора имат странични ефекти от него. Да мине химиотерапията, после 1 месец лъче и ще си като нова, споко 😀
Ивелина... Ако толкова ти трябва мъж сложи си импланти. Аз съм омъжена от сто години и мъжът ми ще ме приеме и беЗ глава. Но да те хареса някой непознат ще е доста трудно...

# 418
  • София
Olive, "радвай" се, че ракът ти е хормонално-зависим... И съответно ЛЕЧИМ! Щото ако беше 3-но отрицателен... и не се плаши от нолвадекса, съвсем не всички хора имат странични ефекти от него. Да мине химиотерапията, после 1 месец лъче и ще си като нова, споко 😀
Благодаря, Фри! Hug
Аз по принцип съм настроена доста положително, каквото - такова! В крайна сметка важно е да си отгледам детето!
Съжалявам, че предизвиках такава буря с въпросите си, лека вечер на всички!

# 419
 bouquet

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 08:32 от novak555

Общи условия

Активация на акаунт