Отговори
# 585
  • пловдив
Момичета дайте ми координати на добър психолог в Пловдив.Много ми е зле психически,ще потърся помощ не издържам .Цял ден стоя и плача и се като пребита и нищо не правя.
Аз съм много доволна от др Марков, лекувал е доста членове на семейството и не обича да ползва замайващо опоителни питиенца, работи с нови поколения лекове след които де се чувстваш насмъркан Simple Smile като стигна до комп ще добавя линк, че с тази техника ми е трудно.
Амазонка, шегувах се мила, винаги съм те брояла към старите кучета, но не помислих, че ''стара,, може да те поядоса Simple Smile аз нали съм си дърта и когато ме причислят към стари /пък било и кучета/ все викам благодаря , един вид го приемам като комплимент, щом съм стара, значи съм оцеляла Simple Smile))

# 586
Силна жена, Елена Атанасова приема в бараките в 1 база. Тя ме посети след операцията и си поговорихме, много ми хареса, но така и не се наканих после да я посетя.
Аз утре съм във 2 база за 2 дни, ако ще идваш може да се видим. Или пък като ме изпишат да се чуем
Скрит текст:
0886825070 ми е тел.

# 587
Veniz аз ще влизам петък събота и неделя за химия ако е удобно ще ти се обадя.Тази лекарка всеки ден ли приема.

# 588
Ех, жалко Силна жена, в петък сигурно рано сутринта ще ме изпишат, но то не пречи да се видим ако си долу пред приемния кабинет. Трябва да й видя графика на Атанасова (не знам дали е доктор, пише онкопсихолог), но приема май в онази барака, където е патолог. лаборатория.

# 589
  • у нас - на брега на морето
Благодаря, момичета, че се застъпихте за мен! Вярно, че скоро не бях писала и доста от ново пишещите не познавам, но се радвам, че съм от "старите ,оцелели за сега, кучета". newsm44
Хули, milmich, antomlove001 love001 love001
За всички непознати в темата  Hug bouquet Kissing Heart

# 590
Момичета,моля за съвет...от 3 месеца пия Тамоксифен и съм на Херцептин.Започна да ми се окосмява лицето..как се справяте..поне да мога да стопирам процеса,направо ми се плаче...

# 591
  • София
Да попитам.  Sad При някой гадене и повръщане след лъчелечение? За колко време отшумява? newsm78

# 592
dess73 Иди на лекар ендокринолог и после с резултатите на онколог. Но да е някой свестен, не тия "държавните", те въобще нито си дават зор, нито им пука, нито ги е грижа.  ooooh! ooooh! Аз почти 3 години пия тамоксифен - нолвадекс и нямам никакво окосмяване. Въпреки че се твърди, че нолвадекса е виновник за всичките ни проблеми, аз си мисля, че може би има и други причини.

Да попитам.  Sad При някой гадене и повръщане след лъчелечение? За колко време отшумява? newsm78
Аз нямах гадене или повръщане за 28 облъчвания и май никой не съм чула да се оплаква от такива неща в болницата докато ги правех.

Да се отчета днес най-после успях да ида на контролен преглед след 6 месеца, всички изсл. са в норма. Сменяват ми лекарството на Киареста, не знам това добре ли е или не. Направих и някъв тест - Алгоритъм ROMA за опасност от рак на яйчниците. Резултатът е следния:
Скрит текст:
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
CA 125       8.25       U/ml     0- 35.0   
HE4                   58.01   pmol/L    
Пременопуза: <70pmol/L Постменопауза: <140 pmol/L   
Риск на Алгоритъм за Овариална Малигнизация/ROMA/
пременопауз: <11,4% нисък риск:>11.4% висок риск Риск на Алгоритъм за Овариална Малигнизация /ROMA/ постменопауза <29.9% нисък риск: >29.9% висок риск   

ROMA - ПРЕМЕНОПАУЗА - 9,9% ROMA - ПОСТМЕНОПАУЗА - 8,9%

Аз предполагам, че се водя в постменопауза, без да ми е мн. ясно... - значи имам 8.9%, което е нисък риск.
Трябва да черпя  Laughingнещо СПА да планираме, среща тук или някъде на теферич, свършиха ли ви ваканциите...

# 593
Моля някой , ако знае магазини за перуки в Бс или Варна , може ли да сподели

# 594
  • София
Моля някой , ако знае магазини за перуки в Бс или Варна , може ли да сподели

https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B5%D1 … ef=message_bubble

# 595
  • В царството на игрите:)
Трябва да черпя  Laughingнещо СПА да планираме, среща тук или някъде на теферич, свършиха ли ви ваканциите...
Аз тепърва отивам на море, но като се върна ще гледам да организирам нещо...
Браво за резултатите!!  Hug Колко нови изследвания са се нароили..Дано всички да са наред Peace
Между другото къде се прави това изследване?

# 596
Как може онколог да говори такива глупости за тамоксифена, просто съм в поредния потрес от митовете и легендите в българската медицина и фармация. Направо ми е жал, как хората търсят "добрия" лекар, който спокойно може да си живее като шарлатанин. Медицината е сведена до математика в цивилизования свят- и то не проста математика, а подкрепена със сложни и продължителни изпитвания и статистически процеси. Тази математика води до "клинични пътеки" - едно отново изкривено понятие в българската действителност. Това значи- тази диагноза се лекува с това лекарство / тези интервенции, защото е доказано ( ! ), че те водят до най-добрия изход за най- много хора.
Затова с тамоксифен се лекува най-малко 5 години , и никаква отрова не се натрупва след първата година.
С херцептин се лекува една година, защото резултатите са по-добри, отколкото за шест месеца лечение. И не лекуваме година и половина или две, защото няма разлика в резултатите , сравнено с лечението за една година. А не защото се натрупва и става страшно вреден, рискът си е един и същ по отношение на сърдечно -съдовата система, например.
Иначе, радвам се да ви прочета момичета, чудесна група за приятелство сте !

# 597
  • Ænima/Albuquerque
Всеки сам си носи кръста, Ирина. Ти си носиш твоя, за начина по който си си провела лечението.

Не се знае от Бога ли са живи или от лечение, защото го прилагат на всички еднакво....точат здравната каса!

Но ни спести некомпетентните, провокирани от сляпа вяра изказвания! Има хора, които, представи си, вярват в медицината!

Да си жива и здрава без адекватно лечения, но ако обичаш, не наричай нашият избор "точене на здравната каса"! Минаваш всякакви граници и те репортвам на модератор, белким те баннат най-после.

# 598
Момичета, и аз съм в чуденка.

Преди три години ме оперираха от рак на гърдата. Преминах лъчетерапия, след което по желание двустранна мастектомия с имплантиране.
пих Нолвадекс и година след това направих рак на матката.
Направиха ми хистеректомия и ми оставиха Нолвадекса.
Наскоро един доктор ми каза да го спирам, да не ми докара рак другаде.
Оттогава всеки път като посегна към хапчето и ....изпитвам страх...

Незнам как да продължавам. Знам химиотерапевтите какво ще ми отговорят - пий ги.
В същото време като разрових в нета, страшни неща пише за тоя Нолвадекс, пази от едно, а пък отключва друго...в дилема съм сериозна Sad
тази мисъл не ми дава мира
И как ще ти кажат химиотерапевтите да прилагаш хормонотерапия? Таблетките притискат производството на естроген от яйчниците, а ти ги нямаш! Хормоналните таблетки разкъсват връзката между естрогена и рецепторите на млечните жлези! Ти нямаш гърди! И като няма да пиеш хапчета, къде другаде това ще ти докара рак? На дроба ли? На кости ли? Хормонотерапията предпазва само млечните жлези, а не е други органи! Те не са хормонозависими! Млечните жлези са при теб хормонозависими! Анжелина Джоли без да има рак махнала гърдите си, яйчниците и пие Нолвадекс! Та чела съм коментари в чуждестранни сайтове.

# 599
...
Между другото къде се прави това изследване?
навсякъде. В СБАЛОЗ е 55лв.

Общи условия

Активация на акаунт