Отговори
# 75
  • София
Здравейте, момичета! Преди няколко дни ме диагностицираха със злокачествено образувание в гърдата, първо д-р Василев от Тина Киркова, после д-р Перчева от Сити клиник онкологичен център, бях при проф. Байчев във ВМА и проф. Гаврилов от Онкологията.
Предстои ми операция при проф. Байчев в понеделник, днес ми излязоха резултатите от тънкоиглена биопсия и те са- някои клетки без изразен ядрен атипизъм, а други - с по-неравни контури и лек до умерен ядрен атипизъм - възможно дуктална хиперплазия или DCIS. Проф. Байчев каза, че ще направи съхраняваща гърдата операция и ще махне и лимфни възли - 1 и 2 ред.
Кръвните ми показатели и туморен маркер са в норма.
Моля за съвети - има ли нещо, което пропускам да направя, също - къде да си занеса парафиновите блокчета за повторни изследвания - Онкология, Сити клиник, друго? Казаха ми, че много различни резултати излизат....
За една седмица живота ми се преобърна, но съм мобилизирана да се справя с това изпитание, просто ми се иска да е по най-добрия начин и имам нужда от помощта ви! Hug

# 76
Olive, не прави нищо преди операцията, успокой се. След операцията ще се направят изследвания и ще се видят резултатите.
Спокойно - дори и да има РМЖ, то се лекува успешно, малко терапия и ще си като нова  Hug

# 77
Олив, съжалявам да те срещна тук, но си мисля, че нещата при теб може да излезнат много благоприятни Hug. Това dcis, мисля че значи дуктален карцином ин ситу, т.е. без инвазия в околната тъкан. Дано да съм права и да е в нулев стадий, всичко ще е наред.
За ревизия на парафиновите блокчета мисля, че проф. Св. Христова от Александровска е много добра, моите са пращани при нея и при доц. Поповска в Плевен.

# 78
  • София
Благодаря! Ще се успокоя и ще изчакам, като мине всичко, ще пиша пак.  Hug

# 79
  • SOFIA
Здравейте,по препоръка на онко комисията ( в епикризата ми го пише ) ще ми изследват KI -67. Да имате представа поема ли се от здравната каса изследването? Благодаря ви предварително!!!

# 80
На мен това изследване го бяха направили , дадоха ми го в епикризата и хистологичният резултат след операцията. Не са ми търсили пари, според мен го покрива касата  изследването. На теб защо не е направено не зная.

# 81
Аз трябваше да си го платя, правих го в Александровска болница, към 35-6лв беше.

# 82
Здравейте,
Тези който са си изследвали KI-67 след операцията ,как протича изследването?На мен в хистологията ми го пишеше 15% ,но никои не ми поясни дали това е висока стойност.Четох някъде ,че над 10% прогнозите са неблагоприятни.При мен няма да има нито лъче нито химео и съм много притеснена.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 19:07 от if-73

# 83
  • SOFIA
Благодаря ви за отговорите. В Онкологията ми искат 100лв за информация. Лека вечер на всички!

# 84
Здравейте,
Тези който са си изследвали KI-67 след операцията ,как протича изследването?На мен в хистологията ми го пишеше 15% ,но никои не ми поясни дали това е висока стойност.Четох някъде ,че над 10% прогнозите са неблагоприятни.При мен няма да има нито лъче нито химео и съм много притеснена.

Взима се кръв, венозна. http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B5%D1%81%D1%82 
Как така нямаш нито лъче, нито химио newsm78. За пръв път чувам подобно нещо, при РМЖ в най-начален стадии има поне лъчетерапия, за химио съм съгласна да няма, но и двете да не правят....Виж пак какво е решил онкокомитета, да не си в грешка?!?

# 85
Не е РМЖ.Сарком е ,а те не се подават на лъче и химио терапия.

# 86
Привет дами.Моля дайте ми съвет.Оперирана съм от рак на яйчниците октомври и проведох 6 курса химиотерапия сендаксел и цисплатина.На третата правих скенер нормален и тм в норма.Преди 2 месеца нов скенер и тм  пак в норма.преди месец екограф и тм в норма.Вчера при преглед при гинеколога хирурк ми напипа уплътнение колкото малка слива.Според него може да е ново обрацование или възпаление от конци или срастване от операцията.Предлага ми да изчакам две седмици и ако нещото е там да ме оперира отново.Възможно ли е да е нов тумор.Химиотерапевката ми предлага да отида ядрено магнитен резонанс и от там на 5 скенер.моля дайте ми съвет.Ако има някой с подобен случаи да ми пише.Лек ден на всички.Бъдете здрави.

# 87
Ямр с контраст би трябвало да покаже, поне при мен лошото образувание пое от контрастната материя. Правих го в Каспела, но
има и в Пълмед,Хирургии и Окръжна.

# 88
Благодаря Veniz .Обадих се в онкологията в Дървеница там имам позната на скенера.Тя смята че не е ново образование по вероятно срастване.Според нея по добре да направя ядрено магнитен резонанс.Разбрах че не се поема от касата.Би ли ми казала колко ще струва.Др. Апостолова напусна ДЖИ МЕД и отиде да работи в София.И тя ме насочва за ядрено магнитен

# 89
Lavche06@abv.bg, на сина ми ЯМР досега сме правили по каса. Просто някой лекар трябва да направи запитване до ЗК като обясни случая и от касата да отговорят в определен срок. Без направление струва 300-400 лв., моеже и повече според мястото което ще се изследва и болницата в която ще се прави. Контраста се плаща допълнително и е повече от 100 лв.

Общи условия

Активация на акаунт