Отговори
# 90
Лавче, в Каспела е 440 лв (300+ 140 контраст) на една зона, аз го правя 2 пъти вече по спешност и си го плащам, но искам да е при една и съща докторка- д-р Семова. Една приятелка каза,че в Пълмед било малко по
евтино, с ок 20-30 лв и там също имало добра докторка, май Жекова се казва.
Жалко за д-р Апостолова, в коя болница е отишла?

# 91
Др.Апостолова отиде в СофияМед но всвки четвъртък има прием в Пълмед но платено.Някой може ли да ми обясни каква е разликата между компютърна томография и магнитен резонанс.На мен ми препорачват магнитен резонанс а от джи мед ми предлагат нова компютърна томография.Утре ще пусна нов тм.Дано е ок.

# 92
Компютърната томография е т.н. скенер - мощно рентгеново облъчване. ЯМР е мощно магнитно поле. За скенера се смята, че е много вреден в т.ч. да провокира злокачествен процес, докато ЯМР е сравнително нова технология и тъй като до момнта няма данни за негативни последствия се смята за безвредна образна диагностика.

# 93
  • София
Момичета, дайте съвет къде освен във ВМА да си занеса парафиновите блокчета - различни хора ми препоръчват различни лаборатории - Онкология, МА доц. Светла Христова, Сити клиник, някаква сертифицирана лаборатория имало в Плевен, Диков в Александровска. ..шашнах се вече къде...Също,  предварително ли казвам на колко места ще изследвам, за до ми подготвят повече блокчета, и колко струва това изследване?

# 94
Мисля, че са скъпи изследванията, виж тук примерни цени - http://www.cibalab.com/products-department.php .

Аз пак да те подсетя, че след операцията ще има пак материал за изследване и сега преди нея не е много задължително да се изследваш пак, но ти си решаваш.
На мен хормоналната хистология ми правиха в Токуда по каса, останалите в самата болница пак безплатно, а KI-67 при Светла Христова, тя преподаваше на сина ми в този момент и той ми занесе блокчето.

# 95
Олив, не знам дали ще успееш, но на времето аз взех всичко което имаше останало от операцията на сина ми. Разбира се срещу подпис и обещание да върна материала, но с ясното съзнание че няма. Втората хистология я правих в онкото в Дървеница при един професор който ми бяха препоръчали. Разпитвах тогава и избрах него конкретно, защото ми беше важно да е добър специалист лекарят който ще направи второто изследване на тъканта. Професорът патолог в онкото даде същия резултат като хистологията в Пирогов. Не помня обаче колко платих. Върти ми се нещо като 100 лв, но това беше 2011г.

# 96
  • София
Не знам къде да задам въпроса си-ако не е за тук извинете ме!

Тъй като не можах да намеря инфо относно увеличен тумор маркер, ако някой има опит, моля за малко инфо, тъй като прегледа е чак в понеделник, а притеснението е налице.....

БИОХИМИЯ/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици Референтни стойности Метод

Креатинин/Creatinine   89     umol/l   M 50-133;Ж 40-120     

ALAT(GPT)   13.64     U/l   0- 40   

ALP/Alkaline phosphatase   71     U/l   деца: от 0 до 660; от 40 до 199   

GGT   38     U/l   М от 10 до 50; Ж от 8 до до 35   

Калций/Calcium (Общ)   2.37     mmol/l   2,12-2,62   

ТУМОРНИ МАРКЕРИ/TUMOR MARKERS
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици Референтни стойности Метод

SCC   1.77     ng/ml   до 1.5   

CYFRA 21-1   1.98     ng/ml   до 3,3

Жената е оперирана от рак на шийката на матката преди три години, при  ехогравското изследване  всичко е наред.  Ще съм Ви благодарна ако някой отговори!

# 97
Дами, какъв антибиотик ви изписаха превантивно след операцията, помните ли?

# 98
  • София
Защо антибиотик ? На мен никога след операция не са ми предписвали.

# 99
На мен винаги, дори след най-безобидната са ми давали. Ако си била на система след операцията, може да са ги сложили в нея.

# 100
На мен винаги, дори след най-безобидната са ми давали. Ако си била на система след операцията, може да са ги сложили в нея.
Погледнах си епикризата вливали са ми един флакон уназин и 2 ампули гентамицин.

# 101
  • София
На баща ми Левофлоксацин

# 102
Хора, някъде някой беше писал за платена консултация с проф. Тимчева, но не мога да го намеря. Къде преглежда платено, извън " Надежда " беше. Аз ходя там на химиотерапия,  искам сериозна консултация с нея платена, да си запиша час и т.н. не да я причаквам в коридора и на крак да ми обяснява...В коя болница ходеше тя?  Hug Hug Hug
Благодаря предварително!
 P.S. Принципно искам консултация относно да приемам ли нещо имуностимулиращо/модулиращо и какво да е и колко и как...много съм се объркала, четох че тези неща са "нож с две остриета" , но все нещо трябва да се прави след терапиите, така мисля, поне майка ми правеше, но беше много отдавна... 
Ако някой е правил подобна консултация с друг лекар - онколог да сподели с кой, ако може...

# 103
  • София
Мисля, че са скъпи изследванията, виж тук примерни цени - http://www.cibalab.com/products-department.php .

Аз пак да те подсетя, че след операцията ще има пак материал за изследване и сега преди нея не е много задължително да се изследваш пак, но ти си решаваш.
На мен хормоналната хистология ми правиха в Токуда по каса, останалите в самата болница пак безплатно, а KI-67 при Светла Христова, тя преподаваше на сина ми в този момент и той ми занесе блокчето.
Фри, аз не искам сега да изследвам, аз искам да изследват точно това, което се извади при операцията, защото ме стреснаха, че различни резултати могат да излязат при хистологитяа. Сега от тази тънкоиглена биопсия доколкото разбрах, нищо сигурно не се и разбира.

# 104
Olive,
изчакай си понеделника и операцията и резултата от хистологията.  Ще ти извадят всичко и ще има материал за повторни изследвания, щом не вярваш...
Ако не е тайна къде ще се оперираш и от къде реши, че ще има различни резултати? Аз не съм била с тънкоиглена биопсия все пак, моето си беше лека операция при некъдърният т.н. "мамолог" Свещаров...но както и да е...
Оперирах се после радикално в "Надежда", не съм се съмнявала и изпращала нищо никъде, освен за ХЕР-а, който беше положителен, но трябваше потвърждение от независима лаборатория, за да ми се отпусне лечение, но изследването се изпрати от болницата.

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 01:27 от jul@e

Общи условия

Активация на акаунт