Отговори
# 120
  • Ænima/Albuquerque
Не може, да.
След като се започне химиотерапия (ако се налага такава), от болницата могат да издават за няколко дни след всяка вливка, но не и да продължават първичния болничен. След изтичане на първите шест месеца, се минава за един документ през ТЕЛК, който ви връща обратно на ЛКК за продължаване на болничния - три пъти по 60 дни (респективно, три пъти през ТЕЛК).  Peace

# 121
  • SOFIA
Не може, да.
След като се започне химиотерапия (ако се налага такава), от болницата могат да издават за няколко дни след всяка вливка, но не и да продължават първичния болничен. След изтичане на първите шест месеца, се минава за един документ през ТЕЛК, който ви връща обратно на ЛКК за продължаване на болничния - три пъти по 60 дни (респективно, три пъти през ТЕЛК).  Peace

Здравей, ако имам само лъчетерапия пак ли не мога преди и след нея да работя ( много ми се ходи на работа Simple Smile )? При всички случай задължително трябва да получавам шест месеца болничен? В горният посочен от теб случай, ако имам химиотерапия, казваш, че болницата могат да издават за периодът на вливката. Тогава преди и след него отново не мога да работя?

# 122
Не е забранено да се започва работа след първия болничен. Може да се даде процент инвалидност направо и без болнични. Минусите с прекъсването на болничните са:
- всеки път за издаване на нов болничен искат бележка от работодателя кои дни си работила
- обезщетението, което изплащат намалява. Това е поради начина, по който се изчисляват

# 123
Здравейте момичета,
Вуйчо ми е опериран от рак на дебелото черво в Стара Загора. Преди операцията мина 25 процедури лъчетерапия. Сега дактора му е казал, че не му се полага повече лъчетерапия и ще прави 5-6 химиотерапии. Моля Ви да ми кажете има ли такова ограничение при лъченерапиите и къде е регламентирано?
Много се притесняваме от тази химия.
Май на всички предписват по 25 облъчвания. Изчислява се силата на лъчението и натрупването му в тялото, така че да се разпредели на 25 процедури. След като свършват пак преглеждат на КТ и нещо изчисляват и ако се налага се предписват още 3-5. На мен ми предписаха +3 броя.
Не трябва да се притеснявате от химиото, напротив, трябва да сте спокойни и сигурни че вс. ще е наред, успех  Peace

zaxy вземи си тези 6 месеца без прекъсване и си ходи на работа когато не си на терапия и си добре. Аз така бях - всеки ден на лъче по 2-3 часа с чакането и пътя до там, или на някакви контролни ако се налагаше, след това на работа. Шефът ми беше много щастлив Grinning получих и голям бонус след време по този повод.

# 124
  • SOFIA
Здравейте момичета,
Вуйчо ми е опериран от рак на дебелото черво в Стара Загора. Преди операцията мина 25 процедури лъчетерапия. Сега дактора му е казал, че не му се полага повече лъчетерапия и ще прави 5-6 химиотерапии. Моля Ви да ми кажете има ли такова ограничение при лъченерапиите и къде е регламентирано?
Много се притесняваме от тази химия.
Май на всички предписват по 25 облъчвания. Изчислява се силата на лъчението и натрупването му в тялото, така че да се разпредели на 25 процедури. След като свършват пак преглеждат на КТ и нещо изчисляват и ако се налага се предписват още 3-5. На мен ми предписаха +3 броя.
Не трябва да се притеснявате от химиото, напротив, трябва да сте спокойни и сигурни че вс. ще е наред, успех  Peace

zaxy вземи си тези 6 месеца без прекъсване и си ходи на работа когато не си на терапия и си добре. Аз така бях - всеки ден на лъче по 2-3 часа с чакането и пътя до там, или на някакви контролни ако се налагаше, след това на работа. Шефът ми беше много щастлив Grinning получих и голям бонус след време по този повод.

Фри,работя в по- голяма компания и не мисля, че ще се съгласят да ходя на работа докато съм в болнични .

# 125
Хора, някъде някой беше писал за платена консултация с проф. Тимчева, но не мога да го намеря. Къде преглежда платено, извън " Надежда " беше. Аз ходя там на химиотерапия,  искам сериозна консултация с нея платена, да си запиша час и т.н. не да я причаквам в коридора и на крак да ми обяснява...В коя болница ходеше тя?  Hug Hug Hug
Благодаря предварително!
 P.S. Принципно искам консултация относно да приемам ли нещо имуностимулиращо/модулиращо и какво да е и колко и как...много съм се объркала, четох че тези неща са "нож с две остриета" , но все нещо трябва да се прави след терапиите, така мисля, поне майка ми правеше, но беше много отдавна...  
Ако някой е правил подобна консултация с друг лекар - онколог да сподели с кой, ако може...

В болница Сердика преглежда и платено и по здравна каса два пъти в седмицата, но тя като всички онколози гледа скептично на "имуностимулиращите" препарати, които се спрягат в пространството ...

http://www.mbalserdika.com/site/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8

[/quo
Професор Тимчева вече не преглежда в болница Сердика, информацията ми е от 9.06.2016г. Преглежда само в Болница Надежда.

# 126
  • София
Здравейте, дами, хайде да дам отчет - вчера ме оперираха, съхранили са гърдата, само тумора и наоколо са изрязали и лимфни възли. Чувствам се добре, не ме боли, само дренчето малко ме дразни. Това, което ме притесни е, че не са правили гефрир, не искали да съсипят границите за хистологията, и само микроскопски са гледали, според тях е достатъчно, изглеждало чисто. Сега ще умирам от ужас, докато стане хистологията. .. Този гефрир не се ли прави задължително?

# 127
Олив, всичко ще е наред Hug. Явно не винаги правят гефрир, пък и трайният резултат може да се размине с гефрира, така че мисли как това е най-доброто за теб. Само един дрен ли имаш?

# 128
  • Ænima/Albuquerque
Здравей, ако имам само лъчетерапия пак ли не мога преди и след нея да работя ( много ми се ходи на работа Simple Smile )? При всички случай задължително трябва да получавам шест месеца болничен? В горният посочен от теб случай, ако имам химиотерапия, казваш, че болницата могат да издават за периодът на вливката. Тогава преди и след него отново не мога да работя?

Ако прецениш, че искаш да си работиш и няма да ползваш шест месечния болничен, никой не може да те задължи да го правиш. Работиш си, и като си на процедура, си искай болничен от болницата. Ако не желаеш болничен и се чувстваш добре, можеш и тези няколко дни да не искаш (нямам представа за лъче колко дни се дават). При всички случаи, попитай в болницата какво ти се полага след процедура.

# 129
  • София
Олив, всичко ще е наред Hug. Явно не винаги правят гефрир, пък и трайният резултат може да се размине с гефрира, така че мисли как това е най-доброто за теб. Само един дрен ли имаш?
Само един дрен е, да. Надявам се на най - доброто, пък каквото стане... Hug

# 130
................... като си на процедура, си искай болничен от болницата. Ако не желаеш болничен и се чувстваш добре, можеш и тези няколко дни да не искаш (нямам представа за лъче колко дни се дават). При всички случаи, попитай в болницата какво ти се полага след процедура.
Лъчето се прави всеки ден в продължение на малко повече от месец. При това се водиш хоспитализиран - т.е. все едно че си лежащ в болницата и за цялия период от началото до края получаваш един общ болничен от клиниката, в която ти го правят. Ако искаш болничен разбира се.

# 131
  • София
Аз съм правила на 2 пъти лъчетерапия. И двата пъти по пет процедури.

# 132
  • Ænima/Albuquerque
................... като си на процедура, си искай болничен от болницата. Ако не желаеш болничен и се чувстваш добре, можеш и тези няколко дни да не искаш (нямам представа за лъче колко дни се дават). При всички случаи, попитай в болницата какво ти се полага след процедура.
Лъчето се прави всеки ден в продължение на малко повече от месец. При това се водиш хоспитализиран - т.е. все едно че си лежащ в болницата и за цялия период от началото до края получаваш един общ болничен от клиниката, в която ти го правят. Ако искаш болничен разбира се.

Благодаря, Фри, нямах представа. Предстои ми.   Hug

# 133
  • София
Момичета, утре е последната лъче на баща ми, казаха, че ще му дадат епикриза. Ще питам кога е първата контрола. Лечение на изгарянията си има - два крема.... Да ме подсетите за нещо...?  Thinking Не ми се иска да оставя нещата така - на произвола, иска ми се да взима добавки, или билки...  Thinking Но сама не мога да се ориентирам, а лекуващият лекар засега е казал - нищо.  Crossing Arms
Пет скенера му преди лъчето беше чист  Praynig Но от хистологията на операцията два от общо 8-те лимфни възела бяха с прорастване извън капсулата Confused

# 134
  • София
здравейте,

още януари ви бях споделила,че НОИ приемат заявления през сайта си за  тези от нас ,на които не им се виси там .И вчера ми дойде писмо - увеличават ми пенЦийката с 20 лв  Laughing
Така че хората работят да знаете и не се отчайвайте

Дойде лятотооо май а  Hug

Общи условия

Активация на акаунт