Отговори
# 435
Здравейте ! Знае ли някой при химиотерапии преди операция колко дни максимум трябва да минат след терапията  до операцията?Професорът е отпуска и май ще станат 40 дни ???

# 436
  • София
Girl_on_fire много е писано по темата касаеща твоите въпроси! Съвсем накратко - онкоболните в Б-я се лекуват по здравната каса, медикаментите свързани със заболяването се отпускат безплатно, след издаване на протокол, пари получават след като минат през ТЕЛК и се пенсионират по болест,ако имат право да получават пенсия, а социалните привилегии са в зависимост от групата в която попада пенсионирания. За социална кухня не съм наясно, изобщо не съм чувала. Върни се назад в старите теми и ще имаш възможност да се запознаеш по-подробно с отговорите на твоите въпроси.
dilka64 най-добре си изчакай професора да се яви на работа. Едва ли програмата по която ти върви лечението не е съобразена с отпуската на лекуващия лекар. Аз лично имах една химиотерапия и след това прекъснах заради лъчетерапията (защото нямаше по ранна дата в онкологията за лъчето) и то за повече от 40 дни, след което продължих с химията.     

# 437
  • Ænima/Albuquerque
Минавам да ви ъпдейтна за моята ситуация.

Минах ПЕТ скенер миналата седмица, и го разчитат като "вижда се нещо, което смятаме, че е резултат от операциите, ама не сме сигурни и затова трябва да се следи".
Лъчетерапевтът ми реши да си върже гащите, въпреки че е на мнение, че действително е резултат от тритер ми операции, и ми удължи 25-тте облъчвания с още пет. След това пак ще правя ПЕТ.

Коментари?

# 438
Къде и какво се вижда/. По принцип като е лошо са категирични.  Peace

# 439
  • Ænima/Albuquerque
Не е ясно. "Нещо", неопределено. Въпреки това го "четат", като резултат от операциите и препоръчват следене. Утре ще сваля резултата от скенера от колата, и ще докладвам точните им думи.

# 440
И още нещо искам да кажа. Моето мнение не е меродавно. Всеки има правото да прави каквото иска и както го иска.
Аз винаги съм изразявала и споделяла това, което се е случило с мен в течение на годините и никога и никой  не съм задължавала да ме четат.
Мнението ми не е правилно за никой, освен за мен.
Моето мнение също е правилно за мен и не искам никой да го корегира, ни то искам да го налагам някому - просто си пиша мнението! За това е този форум! ! Хули, хубав въпрос задаваш! И отговорът е много лесен! Ракът не е изучена болест! Никой от лекарите не знае, как да постъпи в този или друг случай и лекува рак - на всички еднакво, традиционно! Може би, има тънкости, които те не знаят! Аз не съм пила хормонални таблетки, нямам рецидив, а ракът е много агресивен и нападателен - такъв вид са ми открили! Януари 2010 г. съм оперирана! За мен лекарите не знаят, от какво се получава рак, как на кого да го лекуват......Или както се пише в нета, че нарочно не го изучават, за да се развива индустрията на противораковите лекарства...Но знам, колко много съм ходила с документите по лекарите, колко много пари съм дала, за да разбера дали ми е необходима химиотерапията....И накрая съм разбрала, че искат да ми я правят привантивно, което страшно ме е възмутило /става въпрос за жълта химиотерапия, от която не падат косите/ - 4 вливания. Тогава съм казала на химиотерапевтка д-р Игнатова в онкодиспансера Враца, че тя също не е застрахована от рак и би трябвало превантивно да се направят и на нея същите вливания...Много дълъг път съм извървяла докъдето съм разбрала, че с този HER-2 и  с това моето положение - няма нужда от химиотерапия! Та аз не се меся в лечението на други, но пиша за това, че ракът не е изучен изобщо!Лекарите не знаят, в какви случаи при хистеректомия да се пият хормонални и при какви не се пият.... Имам съседка, която е без гърда вече 35 г. с хестеректомия и не знае изобщо за хормонотерапия.....Мисля, че жените, които четат мненията ми тук, би трябвало много да мислят за лечението...и дали то е такова, каквото им го предлагат! Не знам защо, но професор Гаврилов ми е казал, че без яйчниците няма ми е нужна хормонотерапията и аз попитах за надбъбречниците...той само се е усмихнал...Точка!

# 441
Още нещо, което забравих.
Не си играйте с имена на лекари, които наистина са изключително добри.
Имам предвид проф. Гаврилов.
Никога не би се намесил в работата на химиотерапевтите или онколозите.
Той е хирург и то знаменит.  Не би го направил, не е неговата работа.
Хули, отиди при професор Гаврилов и попитай го дали е нужна хормонотерапията при отстранени яйчници! Нали си в монтанско! Аз говоря с него в Монтана в медицински център Аско Деница! Той не се меси в ничия работа - това е негова работа- рак на гърдата! Той е Началник на отделението! Отиди и го попитай! Не е само той това казва! Нали като идват с рецидиви при него с онко досиета той гледа, кой какво е пил и какво е правил....Какъв ми е смисъл да ви лъжа? Ни ме знаете, ни ме познавате! Споделям за всички, че има случаи дето при много хормонозависим рак с хестеректомия - не се изписва хормонотерапия! Пиша за вашето знаете, нищо повече!

# 442
  • Ænima/Albuquerque
И накрая съм разбрала, че искат да ми я правят привантивно, което страшно ме е възмутило /става въпрос за жълта химиотерапия, от която не падат косите/ - 4 вливания. Тогава съм казала на химиотерапевтка д-р Игнатова в онкодиспансера Враца, че тя също не е застрахована от рак и би трябвало превантивно да се направят и на нея същите вливания...Много дълъг път съм извървяла докъдето съм разбрала, че с този HER-2 и  с това моето положение - няма нужда от химиотерапия!

Искаш да кажеш, че 8 вливания червена химия (брутална, с алопеция навсякъде по тялото, и много кофти други странични ефекти), лъчетерапия и хормонотерапия са нещата, през които минах и ще мина, щото просто лекарите са преценили, че е гот да ги прекарам, ей така, щото "превантивно" е неква мръсна дума? Искаш да кажеш, че ако има начин да не се върне ракът, ние не трябва да се възползваме от него?

Ок.

Да бях минала на чайове, като един господин, като ходих да си правя ПЕТ скенера - хапчета пиел, горкия, и голяма мъка, спрял ги, минал на алтернативна медицина - някъв знахар му правел отвари... Господ дълъг живот да му дава, ама онколозите, лъчетерапевтите и хирурзите не са за красота.

Наскоро разбрах, че на вуйчо ми баща му е болен от рак на гърдата, четвърти стадий, зле са нещата. Вуйчо решил да не му казва резултата от хистологията, респективно диагнозата, и ще го лекува с алтернативна медицина, позитивно мислене (при положение, че човекът не знае какво му е!) и една камара диетолози.

Съжалявам, но това е абсурд.

# 443
И накрая съм разбрала, че искат да ми я правят привантивно, което страшно ме е възмутило /става въпрос за жълта химиотерапия, от която не падат косите/ - 4 вливания. Тогава съм казала на химиотерапевтка д-р Игнатова в онкодиспансера Враца, че тя също не е застрахована от рак и би трябвало превантивно да се направят и на нея същите вливания...Много дълъг път съм извървяла докъдето съм разбрала, че с този HER-2 и  с това моето положение - няма нужда от химиотерапия!

Искаш да кажеш, че 8 вливания червена химия, лъчетерапия и хормонотерапия са нещата, през които минах и ще мина, щото просто лекарите са преценили, че е гот да ги прекарам, ей така, щото "превантивно" е неква мръсна дума? Искаш да кажеш, че ако има начин да не се върне ракът, ние не трябва да се възползваме от него?

Ок.

Да бях минала на чайове, като един господин, като ходих да си правя ПЕТ скенера - хапчета пиел, горкия, и голяма мъка, спрял ги, минал на алтернативна медицина - някъв знахар му правел отвари... Господ дълъг живот да му дава, ама онколозите, лъчетерапевтите и хирурзите не са за красота.

Наскоро разбрах, че на вуйчо ми баща му е болен от рак на гърдата, четвърти стадий, зле са нещата. Вуйчо решил да не му казва резултата от хистологията, респективно диагнозата, и ще го лекува с алтернативна медицина, позитивно мислене (при положение, че човекът не знае какво му е!) и една камара диетолози.

Съжалявам, но това е абсурд.
Аз написах за моя случай! А ти си мисли за твоя! Аз не го знам, какъв е! Химиотерапията ми е отменила покойната доцент-химиотерапевт Цекова или Ценкова - работила е в ИСУЛ! За теб не знам нищо!

# 444
Сарк не обръщай внимание.  Hug Пак ти казвам- има ли нещо лошо ти го казват, не те щадят, не се притеснявай  Hug bouquet
Тая комшийка, дето е оперирана от преди да се родя поне от рак ли е оперирана или доброкачествена бучка? Що'т навремето са били съвсем касапи...
ПП: Случайно двата профила Ивелина и Ирина да са на един и същи човек?

# 445
  • Ænima/Albuquerque
Ками, некво уклончиво е.
От коментара на лъчетерапевта разбрах, че допускат с голяма сигурност, че е от операциите, но варианта да се разбере на сто процента е мастектомия. Той каза, че личното му мнение е, че е резултат от операциите. Те са три все пак, имах и операция, когато се събра течност, и мястото на което ПЕТ-а показва натрупване е точно където ме отваряха последно.

Ще цитирам утре написаното. Коментарите са позволени всекиму. Като тук.

# 446
Сарк не обръщай внимание.  Hug Пак ти казвам- има ли нещо лошо ти го казват, не те щадят, не се притеснявай  Hug bouquet
Тая комшийка, дето е оперирана от преди да се родя поне от рак ли е оперирана или доброкачествена бучка? Що'т навремето са били съвсем касапи...
Пишеш глупости и не усещаш! Твоят и моя профили са на един човек, нали?

# 447
Недей да пишеш за касапини в старото време...то не е така! Били са много по-отговорни и има много стари жени, които са били лекувани без хормонотерапия, но им е била направена хестеректомия! Просто се интересувай! 

# 448
Даваш ли си сметка, че това, което са знаели тогава и сега- разликата е от небето до земяна...
Топче- режем гърдата! Ама какво е...

# 449
  • Ænima/Albuquerque
На мен ми спасиха гърдата сега. Тогава щяха да ми я махнат. Изобщо, не знам как можете да говорите така наизуст.

Общи условия

Активация на акаунт